Hortensje dają czadu, kwiaty już wanilki i pinky vinky się przebarwiają, brakuje wody bo u nas susza w dalszym ciągu i nic nie padało chodz się ochłodziło. Dziś piękny dzien jest ale ciut pójde może poplewić bo wczoraj za dużo na nogach byłam i dziś opuchnięta od rana. Dalej kuśtykam. Floksy dalej pięknie kwitną, wrzosy już też zaczęły, pięknie kwitną hibiskusy ale te w słoncu bo te w cieniu już mniej. No i milin daje czadu bo to jego pogoda Marne mam w tym roku cynie.
Witaj
Sadziłam je mniej więcej 90 cm od siebie. Piszę mniej więcej, bo tuż za nimi są dwa buczki Dawyck Gold i musiałam je omijać, więc wychodziło różnie.
A od tuj są dość daleko ze względu właśnie na buczki. Nie mierzyłam, ale myślę, że minimum 1,5-1,7m. Rosną u mnie drugi sezon. Na wiosnę mocno je przycięłam, więc nie są za wysokie, ale za to mocno się rozłożyły w szerokość.
Tak wyglądała ta rabata w czerwcu.....
To coś na środku to pozostałośc po poprzednim kształcie rabat, gdyby ktoś nie wiedział. Obecnie już zarosło trawą
Iwonka o sedum pytasz?Jeśli tak to ja bym podzieliła karpę(zależy jaka wielka)Ja często robię podział chodników szczególnie tych zwykłych.Młode ładnie w kępie się trzymają a takie trzy cztero letnie w środku robią się gołe .Nie mam ulubionego rozchodnika ale wrazenie na mnie robią na biało kwitnące Stardust.Ładnie przerastają po dzieleniu i kępa się trzyma.Tego nazwy nie znam ale na jesieni do dzielenia bo golas w srodku.Kiedyś dostałam od Ilonki i po podziale przez dwa lata był zwarty.
Czekałam na paczkę chyba z trzy miesiące... az zmieniłam dostawce.
Ale ważne ze są: jesienne na podjazd, sadleriany do zagajnika i jezowki na miejsce eksmitowanych rozowych
Martynko, zwykły bluszcz ok, zawsze, gdy będziesz chciała wykopać, dasz radę. Też ładnie się rozrasta. mam w kilku miejscach i jak dotąd nie narzekam. Gdy za bardzo się panoszy, zwyczajnie odcinam i już.
Zimą robi dobrą robotę.
Płotek panelowy bardzo lubię. Kiedyś tuje go zasłonią i róże, ale teraz jest na swoim miejscu i działa na korzyść ogrodu Swoją drogą stał się tematem przewodnim w ogrodzie.
Pergola (robi się druga )
Wczoraj był dzień przeprowadzki. Oto bukszpany mojej produkcji. Wychodowane od gałązki na działce. Posadzone w przedogródku prawie po ciemku. Zdjęcia robiłam rano w biegu do pracy.
Stożek by me
Kuleczka lekko kulejąca ale...
I all together... iii nic nie widać. Róże trochę pauzują. Litary dominują. Dodałam jeżówki Pow Pow i turzycę Buchanani. I stożek i kulkę.