Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:04, 22 paź 2016

Do góry
Zagajanka napisał(a)
Mam Wedgwood rose, ladne ma kwiaty, ale nawet po dwoch sezonach nadal glowki patrza w dol.
Do tego ma bardzo dlugie wiotkie pedy, co mnie zastanawialo, bo powinna juz raczej troche zesztywniec... Ostatnio moje podejrzenia sie potwierdzily, kiedy wertowałam watek AniDS - to jest roza pnaca, wymagajaca podpory wiedzialas o tym jak ją wybieralas?

Nie wiedziałam,, ale dzięki temu ze przeczytałam Twój wpisa rano posadziłam ja przy podporze Dzieki! ,,,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:02, 22 paź 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Ja tak z doskoku widzę ,że podkręcasz kampanię cebulową
Sama pod wpływem twoich zamówień,licytuję jeszcze co-nieco
Czy top-10 róż już była ?

Renatko pamietam,może rok temu pono licytowalas cebule pogoda długo będzie sprzyjała w tym roku sadzeniu

TOP 10 obiecuje za tydzien
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:00, 22 paź 2016

Do góry
olga80 napisał(a)
Madżenka aż oczy przetarłam jak zobaczyłam taka ilość cebul na wiosnę będę siedziała w Twoim ogrodzie.Też zamówiłam cebule od królika zobaczymy jaka jakość i czy pomyłek nie bedzie, mnie skusiły ice cream

Przetestujemy Krolika, miał odmiany których poszukiwałam. Uwielbiam bowiem Peach Bloosom i Angelique. Ciekawe czy cebule będa zgodne z wzorcem na fotkach...

Jak masz ochote na Ice Cream kup chociaz 5 cebule i ciesz sie nimi
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:57, 22 paź 2016

Do góry
Zielona napisał(a)
Miało być słońce, miało być ładnie... Nie jest...
Jak sobota u Ciebie?

Pogoda była cudowna, wprost wymarzona! Generalnie tydzien sie znakomicie dla mnie nie tylko ogrodowo kończy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:54, 22 paź 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Muszę przyjść do Ciebie na kurs upychania cebul. Jak to mieścisz wszystko? Jakąś instrukcję potrzebuję, bo nie umiem . Zamiast ziemi mam korzenie wszędzie i żeby coś posadzić, dosypywać jej muszę nieustannie.

Nie mam pojecia jak za rok posadze... Chyba trzeba bedzie znow jakie rewolucje zrobic aby łatwiej było sadzić
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:52, 22 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Lista imponująca ... Nie beda sprawdzała tych ktorych nie znam czekam na wielka niespodziankę u Ciebie ...szkoda ze jeszcze troche czasu na te szalenstwo trzeba )))). Sadziłam dzis u mnie ale mimo ze wydaje sie ze kupiłam duzo to w tak świeżym ogrodzie jsk moj to długo jeszcze trzeba bedzie czekac na zapełnienie rabat ))))

U mnie juz autentycznie na różance nie ma grama miejsca na sadzenie cebul. Nie wiem jak dzisiaj tam chyba z 250 szt posadziłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:51, 22 paź 2016

Do góry
lorka napisał(a)
a u nas leje i leje.. woda mi w ogrodzie stoi i moje wisienki umbry chyba jakis grzyb od tej wigloci lapie.. Powiedz Madzenka, czy jeszcze jest sens pryskac jakimś przeciwgrzybicznym? liscie mam jescze na drzewkach..
z cebul zdązylam kroskusów posadzic.. czosnki czekają..ale leje buuuu

Czekam aż opadną wszystkie liście z chorych brzóz i będę je pryskać jeszcze Miedzianem , tak samo róze i magnolie. Wszystko u mnie jest chore w tym roku. Skoncentruje sie na wybieraniu wszystkich chorych lisci

Podobno listopad ma byc jeszcze ładny, zdazymy zrobic oprysk i w listopadzie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:45, 22 paź 2016

Do góry
Danucha napisał(a)
Różyczki śliczne. Jedną z nich mam- Parfume FC, to zgrabna pięknotka. Ilość cebul powalająca. Będzie piknie. Zdradź proszę patent na szybkie sadzenie

Po pierwsze było mokro bo w środę znow mocno padało. Po drugie wykopuje spory dołek i na majsa upycham do niego cebule. Traktuje ja jak jedoroczne i nie przejmuje się sadzeniem. Wiosna i tak wszystkie wyłażą.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:41, 22 paź 2016

Do góry
Kochani pogoda była jak marzenie, piekne słonce i jesienny chłodek. W ciepłym swetrze było idelanie, nie spociłam sie

Posadziłam wszystkie cebulowe, wykopałam Bonica dla tesciowej, przeniosłam Louis Odier troche dalej na tył , bo mnie ten potwor denerowowal. Jak odbiore od Irenki Novalis to na jej miejsce posadze własnie Novalis. Posadziłam 4 nowe róze i.....
Zrobiłam jakies małe roszady w donicach.
Chyba można czekac na zimę ? Hi hi tylko nie krzyczcie! . Własciwie to poza zbieraniem lisci. To juz nie mam co robic w ogrodzie. Będe sobie zatem wybierać chore liscie z róż, po przymrozkach pozwiązuję trawy i poobcinam kwiaty hortensji
Tu ma być ogród :) 14:35, 22 paź 2016

Do góry
W trzech częściach nadrabialam u Ciebie zaległosci. Co miałam skomentowac to juz zapomniałam

Mma nadzieje, ze fotki z dzisiaj i juz sladu po deszczu nie ma
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 07:56, 22 paź 2016

Do góry
Madżenka aż oczy przetarłam jak zobaczyłam taka ilość cebul na wiosnę będę siedziała w Twoim ogrodzie.Też zamówiłam cebule od królika zobaczymy jaka jakość i czy pomyłek nie bedzie, mnie skusiły ice cream
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:18, 21 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
A wiesz, że ja w róże te w obwódkach nie dam ani jednego tylko do róż w granicy z warzywnikiem poszły...

Voyage nie ma u mnie plam, nic... A pędy grube i zdrowe. Plam nie złapała też Sophy's rose i nn podejrzewana o bycie Astrid Lindgren.

To znakomita informacja nt Voyage !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 21 paź 2016

Do góry
jolanka napisał(a)
Voyage przepiekna, do tego zdrowa , będzie cieszyła.

Czyli dobry wybor!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:17, 21 paź 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Mam nadzieję, że nie będzie pomyłki.
U Ciebie wiosną znów będzie szał cebulowych

Bardzo licze na to !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:16, 21 paź 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Jak to nie było????
Ja szalałam jak wchodziłam do Ciebie

Jedno jest pewne , zdjecia nie oddają urody tulipanow w wiosennym słońcu !!
Mam nadzieje, ze nie bedzie taka wredna wiosna jak w tym roku, gdy niemal wszystkie tulipany mi gniły od nadmiaru deszczu. Padało chyba przez miesiac
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:14, 21 paź 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
tulipany same czarne no i ciut exoticów

Czyli masz chyba wszystkie późne , zapraszam wcześniej u mnie ale ciekawa jestem ktora z nas bedzie miała krokusy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 21 paź 2016

Do góry
malkul napisał(a)
szał cebulowy będzie u Ciebie

Mysle ze u Ciebie zachwyca nas łany białych cebulowych!
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:13, 21 paź 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Kusisz cebulowymi, w listopadzie chyba jeszcze dokupię

Koniecznie Aga kupuj!,
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:12, 21 paź 2016

Do góry
Anna_ogrodniczka napisał(a)
Witam jestem zachwycona Twoją osobowością i ogrodem szacun i podziw za całokształt
Kocham róże ale do tej pory uważałam ze są wymagające czytając twoje forum stwierdziłam kupuje kupuje róże
A teraz moja prośba o namiary gdzie najlepiej zamówić? Podobają mi się wszystkie ale ostatnio coś lepiej róże angielskie
pozdrawiam serdecznie

Piszesz bardzo miłe słowa pod moim adresem, dziekuje bardzo
Wg mnie roze to tak szlachetne kwiaty ze warto miec choć kilka krzaków.
Na forum kupujemy wysyłkowo we : Floribunda, Rozarium, Rosaplant, Rozariumshoparena. Wszytskie meijsca sa sprawdzone i jakos do tej pory na forum nie narzekałayśmy na te szkołki. Kupowałam w każdej duze ilosci.
Wpisz w wyszukiwarke podane przeze mnie nazwy, wyświetla ci sie sklepy.
Zycze szaleństwa zakupowego
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 22:09, 21 paź 2016

Do góry
tulucy napisał(a)
Madżen, Voyage jest u mnie najzdrowsza i najsilniejsza chyba - mimo wiosennego przesadzania. Na Wegdewood mam ochotę i na Schone Maid jeszcze większą.
Ale w tym roku już basta. I tak zamówiłam jeszcze 4 z "nowości" (znaczy żadne nowinki, ale u nich nowe w ofercie )

Gdzie Ty sadzisz te tulipany... Ciekawam bardzo...

Czyli moja lista rożanych chciejstw, spisywana przez cały sezon, jest trafiona ? Cieszy mnie to bardzo

Tulipany sadze min w roze, ktore orzeciez wiosna przytnę i bedzie miejsce na tulipany
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies