tarta jest z tego przepisu, ale... nie powaliła nas na kolana, jakaś taka mdła... iiii uwaga została na dzisiaj czyli nic nadzwyczajnego ( to najlepsza miara)
Róże mają teraz jakieś pojedyncze żółtawe listki, ale nic strasznego. Wiosną dostały miedzian, pozatym nie dostaja wody po liściach i myślę ze to też ma znaczenie.
to miłość odwzajemniona
Przyznaje cieszą mnie baaaardzo a jak pachną subtelnie
Moje hortki sa sadzone ok 70cm od thuj, ale to zdecydowanie za blisko,ale tyle mam miejsca... kombinuje by poszerzyć rabatę ale czy te dodatkowe 30 cm cos zmieni...
Jeśli planujesz sadzić i masz miejsce sadź nawet 1,5 metra
dzisiaj przy okazji podlewania patrzyłam na nie i stwierdzam, że jakiś busz tam się zrobił. Golden celebration i Graham Thomas popuszczały długaśne pędę, jeden chciałam spróbować zakulkować i mi się złamał, nie ruszam zatem, czekam
Szyby to na zimę chyba, a drzwi przesuwane mają być.
To latem otwarte będą, a zimą wyobrażam sobie przy kominku, lampka wina i patrzymy na śnieg za oknem, jak sypie Rozmarzyłam się i wreszcie mogłam coś napisać więcej, niż tylko och, ach
Olu, pozdrawiam
Jakoś umknęły mi te fotki, które dla mnie wstawiłaś. Dziś szukałam nazwy jednej hortensji i trafiłam na fotki hakone. Ma bardzo ładne kreseczki Bardzo ci dziękuję Ana
Miłego dnia.
Czyli lekki półcień
być może to tylko złudzenie ale wydaje mi się ze te w dużych opakowaniach maja mniejsze cebulki niż te w piątkach... ale może mi się tylko tak wydaje....
przesadzałam bukszpany w różnym czasie, nie koniecznie tych wskazanych na prawidłowe. Tak jak Karola wykopałabym z duuuużą bryłą, zabezpieczyła ją na czas transportu, posadziła na miejsce docelowe i dobrze podlewała. Wszystkie moje duże stożki są podsadzone małymi buksami bo były u dołu nie zbyt stożkowate. Cięcie na wiosnę