Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:29, 05 lip 2017

Do góry
No to skoro jestem przy górach i górskich roślinkach to jeszcze chwilka na jaskinię Skocjańska Jama i niesamowite kamienne twory

W drodze do jaskini przechodziliśmy zboczem porośniętym lasem. A w nim cały łany przekwitniętych już niestety ciemierników. Przyznam, że miałam ogromną chęć wykopać sobie (tylko czym?) jeden z nich... no ale trochę miałam skrupuły i w efekcie wszystkie ciemierniki zostały na miejscu

A to co potrafi stworzyć natura

wychodząc z jaskini całe zbocza góry porośnięte były języcznikiem zwyczajnym (choć on tylko z nazwy był dla mnie zwyczajny - niesamowicie duży i bujny)

Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 01:06, 05 lip 2017

Do góry
Jeżeli jestem przy temacie gór to również cudowne kosodrzewiny i jeszcze cudowniejsze widooooooki

Jednym słowem - Alpy Julijskie są piekne!
Ogródek Iwony II 01:00, 05 lip 2017

Do góry
Na dobranoc pierwsza kwitnąca hortensja ogrodowa - prezent od Mirki. Mireczko, dziękuję

Ogródek Iwony II 00:53, 05 lip 2017

Do góry
Edytka pytała się mnie jakiś czas temu, jak kwitnie szałwia od niej.
Ładnie przyrasta, dosadziłam jej do towarzystwa szałwię od Łukasza i kilka sadzonek stipy. W drugim planie hortensje Limlight. Bez stipy brakowało dynamizmu, teraz jest ok

Posadziłam między szałwię sadzonki siewek rozplenicy Black Beauty od Irenki. Jeszcze malutka...
Uwielbiam tą rabatę.
Ogrodowy miszmasz... pod kontrolą 00:53, 05 lip 2017

Do góry
Co mnie zafascynowało jeżeli chodzi o sprawy związane z szeroko pojętym ogrodniczkowaniem? Przy drodze jako dzikie zarośla mnóstwo perukowców z cudnymi peruczkami - zdjęcia robione z autokaru więc jakość bardzo kiepska

Zadziwiły mnie również dziko rosnące czosnki - wzdłuż autostrady niekiedy aż się fioleciło od sporych główek kwiatowych (wyglądem przypominały Purple Sensation).

Dałabym sobie głowę uciąć, że również dziko rosła rutewka (takie biało popielate mgiełki)

W drodze na Vogel (Alpy Julijskie) spotkać można było różne roślinki, np. takie błekitne kwiatuchy

albo taki powojnik górski
Ogrodowy spektakl trwa ... 00:30, 05 lip 2017

Do góry
Opisałam się co nowego w ogrodzie i....uciekło ups
to napisze tylko

susza, wielka susza

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:28, 05 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

zachwycajaca...i ten zapach...

teraz zauważyłam że post trafił dokładnie w 24-tą zatem czas

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:14, 05 lip 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

tu zapachy też

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:10, 05 lip 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
No cię podróżniczko - ale Cie poniosło
Piekna dębolistna - jak duża u Ciebie bo chyba sporo miejsca trzeba na nią zostawić?

No nosi mnie - i to mnie cieszy.

Ta dębolistna to nie moja to Doroty - no trochę krzaka jest małą nie jest i potrzeba dać miejsce bo wciśnięta nie będzie ładnie wyglądać.

nowość u mnie różowa anabell - na razie w donicy stoi i czeka na swoje miejsce - najgorzej bo koncepcja się zmienia hmm

Ogród z rzeźbą 00:05, 05 lip 2017

Do góry
A na dobranoc dzisiaj motylek z robaczkiem

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:04, 05 lip 2017

Do góry
abiko napisał(a)
Przeczytała opowieść z wyprawy.. nie wiem jak się robi taki warzywniak, ale kiedyś się dowiem.. niesamowity

Abiko jak to Pszczółka powiada trzeba ziemię gnieść jak ciasto drożdżowe, napowietrzać, trzymać wilgoć i dawać dobre i tak przez kilkadziesiąt lat

Ja dopiero drugi rok działam warzywnie

Ogród z rzeźbą 00:03, 05 lip 2017

Do góry
Ola no właśnie. I tak cały czas dumam czy sobie z tą nową różanką przy tarasie nie napstrokaciłam trochę. Na razie jestem zadowolona i cieszy mnie coś nowego, ale nie wiem czy mi w przyszłym roku jakaś chęć kolejnej zmiany/odmiany nie dopadnie

Kasya a to chyba szybko Ci przekwitł, w ubiegłym roku moje o tej porze jeszcze ładnie kwitły. Siewek w ogóle nie zauważyłam.

Hakone Aureola po deszczu błyszczy w słońcu, troszkę urosła, pamiętam jak rok temu malutki piczki sadziłam w upale:

Ogrodowy spektakl trwa ... 00:00, 05 lip 2017

Do góry
mira napisał(a)

Jak zwykle niezmiernie mi miło dziękuję

to jedna gałązka doktorka, zwykle sa pojedyncze kwiatki a tu taki souvenir

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:59, 04 lip 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale Wam fajnie było

Sylwia - wspaniale !!!

zagadka dla Ciebie to u mnie czy u Kasi ?

Mój 4 arowy azyl... 23:58, 04 lip 2017

Do góry
Na żółto i niebiesko

Trojeść bulwiasta zaczyna kwitnienie

Ogródek Iwony II 23:58, 04 lip 2017

Do góry
Przy okazji opróżniłam połowę kompostownika. Nie przesiewałam, zakopywałam całe dobro w dołki.
A wczoraj i dziś dalej pielenie. Kilka taczek zielska wywiozłam ...

Jeszcze nie skończyłam. Czeka mnie zakątek pod dębem. M poprosił tam o ławeczkę. Chciałam tam ściankę wodną, a że koszt duży, to na razie odsuwam w czasie. Zgodziłam się na ławeczkę w cieniu dębu. Ładny widok stamtąd mamy na ogród

Ogrodowy spektakl trwa ... 23:57, 04 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Mireczko kochana, dziękuję Ci za odwiedziny, wspaniały dzień i roślinki . Ogromnie się cieszę, że wreszcie mogłam Cię poznać osobiście . Wiedziałam, że zaiskrzy . Czas zleciał strasznie szybko. Za szybko . Mam nadzieję, że częściej będziesz mnie odwiedzać . Buziole Kochana i jeszcze raz dziękuję, że nas odwiedziłaś . Tacy Goście to prawdziwa radość

Kasia taką serdeczność i piękne słowa zachowam na długo.
Czas tak szybko leci w ogrodach i tak cudnie się ogląda roślinki jak się na tych samych falach nadaje

dla Ciebie -lubisz lilie - jeju jak pachną delikatnie i zmysłowo

dostałam taką bekę i nie wiem co z nią zrobić

Ogród Małej Mi 2017 23:56, 04 lip 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Do Was już nie zajrzę, sorki, ale ... już pózno.. rudbekie.. to już lato..

a u mnie jeszcze w pączkach czyli u mnie jeszcze lata nie ma
Mój 4 arowy azyl... 23:55, 04 lip 2017

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

ładnie tu
Ogród z rzeźbą 23:53, 04 lip 2017

Do góry
I troszkę szersze kadry

Novalis prawie nie widać, trzeba wytężyć wzrok, żeby je dostrzec.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies