Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród z uśmiechem 21:18, 20 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Widzę, że Ci bukszpany zaatakowało - powodzenia w walce z choróbskami.

Ja po ciachaniu zmiotką listki co do jednego spod bukszpanów wymiotłam

Swoją wiedzę o ptaszkach u Ciebie mogę podciągnąć

Powodzenie się przyda
No właśnie, ja chyba popelnilamm ten błąd, ze nie sprzatnęłam dokladnie listkow po cięciu. Leżały tam a mokro było: (

Ptaszki to ja baaardzo lubię
Ogrodowy song 13:49, 20 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nie poznaję Twojego ogrodu, tak wypiękniał, a te zdjęcia które cytuję urzekły mnie.

Pięknie trawki pod tym niwaki skomponowałaś!

Edytko, dziękuję Ach te rewolucje; wystarczy porównać foty sprzed i teraz.

Wszystkie zmiany bardzo cieszą i teraz działam już mniej intensywnie. Bo po co zmieniać, skoro już jest dobrze napajam się więc widokiem na ten czas i kombinuję w nowym miejscu. Teraz rabata przed domem.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:42, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie wiem czy dobrze zrozumiałam jak to chcesz pozmieniać, ale na ujęciu gdzie cała ścieżka jest, widać, że nad tym fragmentem ogrodu można by jeszcze popracować - na pewno coś fajnego tam wymyślisz.

Rabatka w trawniku extra.

Edyta, fajnie, ze zaglądasz
No nie daje mi spokoju ta rabata, Ty o tym akurat bardzo dobrze wiesz ... nie wiem z jakim efektem ale na pewno coś wymyślę

Każdy pomysł będzie mile widziany ... może mnie naprowadzi na właściwy trop
Moje małe wielkie marzenie 20:04, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Swietne Ci się te cisy trafiły i dobrze, że różnej wysokości!

Jeszcze chyba nie pisałam, że pięknie masz obsadzone donice na tarasie - wczas, lato się kończy, ale musiałam pochwalić

I masz prześliczną różę Gethe!

Dziękuje bardzo
Na zielonej... trawce :) 18:18, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Ogród masz jak z bajki - w tej jesiennej odsłonie aż się oczy śmieją do zdjęć.

Tak co z grubsza poczytałam i wiem, że będą ambrowce, na fotkach widzę, że już hakuro poszły out - same zmiany na plus.

Host spod domu też się pozbywasz?

Ciekawi mnie co tam wymyśliłaś na wiosnę między wrzosy, bo mnie ta pora roku na wrzosowisku właśnie męczyła.

Piękne masz te cętkowane trawy przy placu zabaw, jaka to odmiana i który rok u Ciebie?

Edyta po pierwsze śliczny avatarek

Ambrowce już przesądzone - czekam na nie cierpliwie

Hosty marnieją mi tam... mimo podlewania, od połowy lata mizeroty z nich..

Trawa cętkowana to miskant zebrinus - mam go z 4 lata - w ubiegłe lata rósł na froncie i był ogromny - ponad 2 metry z kłosami - dzieliłam wiosną na 6 sadzonek - na razie mały i czekam na kłosy, ale to pewnie nie w tym roku

Na rabaty z wrzosami tylko kule cisowe planuje dodać... nic odkrywczego mnie nie naszło... ona dość problematyczna wiosną, bo goło tam bardzo... mam zimę całą na przemyślenia być może mnie olśni coś
Typografia ogrodu 17:06, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Asia, co to jest na tej kupie, zrębki jakieś?
O tych serialach to bym musiała u Ciebie poczytać, może w końcu w jesienne wieczory coś pooglądam
ja GoT wczoraj skończyłam
Tak to zrabki choc kupy już nie ma
Tu ma być ogród :) 14:42, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W tym roku tylko wiosną je ścięłam.
Od kilku tygodni ich kolor już taki przygaszony jest, ale już nie pora, żeby ciąć, więc zostawiam tak do wiosny.

Dzięki za info. masz szczęście do nich albo miejsce im służy bo wyglądają bardzo dorodnie, mimo, że nie były cięte. czytałam tu na forum, że dziewczyny ścinały seslerie dla odmłodzenia. A Twoje tego nie potrzebują
Tu ma być ogród :) 14:16, 19 wrz 2017

Do góry
Agania napisał(a)

Jak możesz to poproszę...w ramach różnych doświadczeń warto wysiewać i się nie poddawać

Fiu, fiu ale ładnie, jest co podziwiać u Ciebie

To Ty spróbujesz i zobaczymy jak pójdzie
Ja to mam kłopot z wszelkimi wysiewami, bo jak wyjeżdżamy to nie ma się komu tym zająć, było już tak że doniczki ze sobą woziłam i raczej nie chcę powtórki
Tu ma być ogród :) 14:12, 19 wrz 2017

Do góry
Agi2006 napisał(a)
CUDOWNIE! A przedpłocie jest mega Uwielbiam te Twoje seslerie jesienne. Przycinałaś je w tym roku? czy od wiosny takie są cały czas soczyste?

W tym roku tylko wiosną je ścięłam.
Od kilku tygodni ich kolor już taki przygaszony jest, ale już nie pora, żeby ciąć, więc zostawiam tak do wiosny.
Tu ma być ogród :) 14:09, 19 wrz 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

oplułam monitor

Edytko masz nieprzyzwoicie ładnie fotek do szuflady nie wkładaj

Tak mówisz ?
Potrzebuję ze 2 tygodnie pogody i eMa do pomocy, jak pomiędzy ładnymi fragmentami, oczyścimy zapuszczone obszary to będzie git.

Jest nadzieja, że upolowałam Pana, który zajął by się murowanymi elementami jakie zaplanowałam w ogrodzie - ładny październik mi potrzebny, to może coś się w końcu zadzieje.
Tu ma być ogród :) 14:02, 19 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Na pewno. To bardzo udany miskant, wysoko wynosi pióropusze, kolor piękny, stoi sztywno.
Ja mam 11 szt.

Lubię go też za kolor tych kwiatostanów.

Muszę się wybrać do Ciebie na fotki, takie 11 miskantów musi wyglądać!
Tu ma być ogród :) 13:59, 19 wrz 2017

Do góry
iwka napisał(a)
Ja to nie wiem gdzie już mam patrzeć przedpłocie wymiata, nie zdziw się jak sobie takie same zrobię mam duże opory przed zrzynaniem od kogoś ale nic nie poradzę ze mi się podoba Pewnie tam z metr szerokości masz?

W grabach cudnie, moje coś przychorowały, albo za słabo o nie dbałam, Toszka poleciła potasu zapodać

Tyle drzew zmieściłaś, u mnie braki ogromne w tej kwestii

Praw autorskich nie mam wykupionych, możesz zrzynać

Blisko byłaś, ta rabata na przedpłociu jest szeroka na 95 cm.

A w czym ten potas jest zawarty, kupiłaś już coś?

Z czasem drzew uzbierasz, bez nich ogród to nie ogród.
Tu ma być ogród :) 13:52, 19 wrz 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Dobrze,że wrzuciłaś. Miło się ogląda, ładnie, pięknie i spokojnie.

Muszę zatem być mniej krytyczna sama wobec siebie
Dziękuję Ewa.
Tu ma być ogród :) 13:51, 19 wrz 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)

łoooo matko to już zupełnie klapa a mogę wystosować prośbę o foty potem w każdą stronę abym sobie pookładała co gdzie jak z czym ? Przez zimę będę robiła plany co u mnie podziałać, bo jakoś wpleceniem drzew mam mega problem

Zrobie, pewnie późną jesienią to wypadnie, bo z przesadzaniem musimy poczekać aż drzewa skończą wegetację.

Może wcześniej o jakiś planik się pokuszę.
Tu ma być ogród :) 13:48, 19 wrz 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

i jako jedyne przezimowały w 100% poprzednią, ciężką dla miskantów zimę

Odpukać ale mi przez 3 zimy żaden miskant nie wyleciał - nawet te kupowane w Wojsławicach pod koniec września.
Tu ma być ogród :) 13:40, 19 wrz 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

Norobiłam tych fotek, obejrzałam, stwierdziłam, że nie ma co pokazać.
Minęło parę dni wróciłam do nich i już łaskawszym okiem na nie popatrzyłam i mówię wrzucę... czyli dobrze

oplułam monitor

Edytko masz nieprzyzwoicie ładnie fotek do szuflady nie wkładaj
Tu ma być ogród :) 13:23, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Tulipany, były już zdecydowanie nieaktualne

Właśnie myślę, że Malepartusa będę wysoko oceniać - na wiosnę dostałam wielką kępę i podzieliłam na 3 części, więc w tym roku jeszcze nie są zbyt duże, ale czuję, ze się polubimy.

Na pewno. To bardzo udany miskant, wysoko wynosi pióropusze, kolor piękny, stoi sztywno.
Ja mam 11 szt.
Tu ma być ogród :) 13:02, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Jeszcze sobie nie układaj nic w głowie, bo grujecznik, buk, glediczja i katalpa do przesadzenia jesienią

łoooo matko to już zupełnie klapa a mogę wystosować prośbę o foty potem w każdą stronę abym sobie pookładała co gdzie jak z czym ? Przez zimę będę robiła plany co u mnie podziałać, bo jakoś wpleceniem drzew mam mega problem
Tu ma być ogród :) 12:58, 19 wrz 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
Jesuuu ja już nic nie wiem gdzie co jest, już myślałam ze wiem gdzie są jakie drzewa a teraz znowu nic nie wiem Bosko jest

Jeszcze sobie nie układaj nic w głowie, bo grujecznik, buk, glediczja i katalpa do przesadzenia jesienią
Tu ma być ogród :) 12:56, 19 wrz 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To ich 3 sezon.
Najokazalsze kwiaty ma Polar Bear, ale nadal krzaki się rozłaża, związałam je ale po deszczach znowu po ziemi szorują.

Limki u mnie zakwitają najpóźniej, krzaki mają największe i są zwarte.

i jako jedyne przezimowały w 100% poprzednią, ciężką dla miskantów zimę
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies