Miło Cię widzieć Aniu
Często o Tobie myślę...dużo roślin mi o Tobie przypomina
Dzięki temu jesteś duchem w moim ogrodzie.
Szkoda mi dziecka...ostatnio los jej nie rozpieszcza...wszystko od tego wypadku na lodowisku to teraz co wyszło po czasie też ma z tym związek...
Natka jest dobrym mądrym dzieckiem.W szkole pozaliczała wszystko na ostatni guzik jeszcze przed operacją...bo już do końca roku szkolnego nie wróci...2 klasa gimn.średnia ocen 5.3...
Jestem z niej bardzo dumna!!!
Była dziś u mnie Makusia z synkiem, niestety tylko chwilę, zdecydowanie za krótko
Martuś dzięki, napędzona Twoimi pochwałami o motyczkowaniu cisów i bezsilna wobec bajzlu w domu, jak pojechaliście dokończyłam przy cisach
A idąc za ciosem zaczęłam przy doniczkowo-bylinowym Mordorze
Będę miała naparstnice od Agaty Małe są, bo dopiero niedawno z doniczek wysadzone, ale zawsze
No i Makusia zauważyła, że Anabelka ma pączki
Z moich upraw jeszcze brzoskwinie, winogron, mięta.
Brzoskwinia obficie kwitła , okrywałam ją i tylko parę owoców ma. Ale za to inna brzoskwinia będzie więcej miała, która rośnie w krzakach w cieniu miała pąki ale już nie zakwitła, chyba mróz ją dopadł. Ale owoce ma.
Wskoczyłam do Ciebie..patrzę a tu róże.. myślałam , że jestem w zeszłym roku.. patrzę na daty a to ten już rok... Poza tym stwierdziłam, że pergola to była na urodziny robiona nie tak dawno.. a tu obrośnięta cała różami.. SZOK!!
Widocznie róże kochają tylko Kaśki Bo u Kindzi też szaleństwo różane.... i od niej przyleciałam do Ciebie.
Zaraz po kwitnieniu wsadzę kilka gałązek do doniczek, żeby zaczęły się ukorzeniać.
U mnie już bardzo sucho , trawnik mi schnie. Jak co roku podlewam tylko rabatki i czekam na deszcz.
Nie wiem która bedzie numerem nr 1 w tym sezonie, Princess Anne czy Munstead Wood. Kwitną jak szalone. Na razie na prowadzeniu Munstead ae jak znam życie, drugie tłoczenie wygra Princess. Dosłownie oszalały
Princess jasniejsza , Munstead ciemna purpura. Aparat słabo wychwytuje róznice w kolorach