Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:28, 13 lip 2017

Do góry
Gosiek, podpatrzyłam to ścinanie od starych działkowców.

Margerytko/ Asiu, no właśnie.

To coś z pierwszego zdjęcia muszę przesadzić, bo w obecnym miejscu jest już za duży cień.Na drugim zdjęciu Lovely Fairy na tle traw (widok z ławeczki)

Sądziłam, że krwawnica będzie wyższa. Próba wsadzenia Perovskiej do wnętrza rabaty. Żyje, ale jakaś taka niemrawa jest.

Obecny stan hortensji dębolistnej- liści wytworzyła sporo, z produkcją łodyg jest trochę gorzej Przegorzan zaczyna przybierać niebieskie barwy.

Pod brzozami - fragment modernizowany jesienią i wiosną- poszerzałam rabatę, żeby przed dereniami coś rosło. Wilczomlecz sosenka zapełnia tam teren od wczesnej wiosny.

Biało różowy ogród za płotem. 22:27, 13 lip 2017

Do góry

Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:22, 13 lip 2017

Do góry

Biało różowy ogród za płotem. 22:21, 13 lip 2017

Do góry
To niech będzie kilka zdjęć.

Ogród Ani :) 22:16, 13 lip 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Grujecznik suuuuper jest

a mój jeden usycha :/ niewiem co sie stało.. majowe przymrozka oba ścieły ale odbiły i listki puściły a teraz jeden usycha. od dołu odbijają gałązki czyli w korzeniach żyje a na górze d..a
i glediczje mi coś wcina
Ogród z uśmiechem 22:11, 13 lip 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Większość dnia lało więc trudno bylo zrobic dobre zdjęcia. Mam takie piekne obeliski do róż Jest ich 4 Mają 2 metry wysokości.

no sliczne
kupione gotowe czy zamawiane ?
skad te ozdoby na gorze ? fajne bardzo
Mój ogród pod lasem 22:10, 13 lip 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Cholera, wyglada jednak jak Jedeloh
Między pasjami 22:05, 13 lip 2017

Do góry
jola54 napisał(a)
Lawendowe żniwa

Ależ będzie w domu pachniało!
Pozdrawiam Jolu, moja lawenda już przekwita, więc żniwa zrobię w przyszłym roku
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:01, 13 lip 2017

Do góry
a tu mam pomaranczowe, sa mojego wzrostu...i wlasciwie tylko te 2 kolory

Moja bajka 22:00, 13 lip 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

Kasiu, czy to jest kłosowiec? Jak wysoki rośnie?
U mnie na razie niski jest - 20cm.
Lilia wodna śliczna
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:59, 13 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
No ta bordowa lilia wśród róża mnie rozwaliła. Teraz to ona jest królową rabaty. Śliczna.

to dla ciebie
Tu ma być ogród :) 21:56, 13 lip 2017

Do góry
Zana napisał(a)

No, ale ja już ją mam, tę Novalis znaczy się. I to całe cztery krzaczki. Ale jak na razie będąc początkującą w temacie róż byłam zachwycona jej kwitnieniem.

Wiem, zachwycam się nimi u Ciebie - Twoje niekoniecznie będą się zachowywać tak jak u Justyny, bo ona ma swoje w pełnym słońcu, a Twój ogród zacieniony.

A u mnie 3 krzaczki, które miały być Princess Anne są jakąś inną odmianą - napisałam dziś do F i zdjęcia im podesłałam, bo właśnie się pierwszy kwiat rozwinął - zobaczymy co z tego wyniknie, ale to już druga podmiana jaką mi zafundowali i tym razem naprawdę jestem wściekła, bo Princess Anne to była ta wymarzona odmiana jaką chciałam mieć i ostatnia jaką przewidziałam w swoim ogrodzie.

Wie ktoś co to może być za róża?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:54, 13 lip 2017

Do góry
Dzisiaj wykorzystałam wpływ nocnych opadów na wilgotność gleby i przeprowadziłam akcję wyprowadzania z ogrodu jałowców Blue Carpet. Ich tempo wzrostu przerosło moje wyobrażenia. Jeden już zaczął włazić na wrzosy, a dwa pozostałe usunęłam zanim zaczną zagrażać innym roślinom. Wszystkie znalazły nowy dom u sąsiadki. Usunęłam też przetaczniki spod róż. Na mojej glinie nazbyt się rozrastały. Na wrzosowisku posadziłam wykopaną z czeluści bylin kosodrzewinę Pumilo. Między bukszpanami, lawendą i różami wsadziłam turzyce Kyoto. Mają być zimozielone. Zobaczymy jak się tam spisze. Na rabacie zachodniej dosadziłam jeszcze dwie bananowe margerytki i jednego takiego z bordowym kłoskiem. To jakaś odmiana rdestu, dosyć wysoka, ma pierzaste liście. Fotorelacja z nasadzeń będzie jutro.
A tymczasem to co się nie zmieniło

hortensje na garażowej; podsadzone choiną Jeddeloh, trawka po lewej to c. Montana, po prawej c. Silver Sceptre. Irysy syberyjskie między hortensjami robią za zadarniacze. Nie widać kolumnowych cisów. Nasadzenia z wiosny.

Na podokiennej od południa przekwitły róże pnące. W dolnych partiach kwitnie lawenda czosnki, krwawnik, rośnie kostrzewa, dochodzą rozchodniki okazałe. W kolejce czekają rudbekie i astry.

Zwiewne źdźbła stipy dodają uroku każdemu ujęciu Przy okazji fotki z jeżówką napiszę o dziwnym doświadczeniu. Wszystkie jeżówki purpurowe pochodzą z własnego siewu sprzed 4 lat i dzielenia roślin matecznych. Potem chciałam dosadzić jeżówkę białą wewnątrz rabat. Próba sprzed dwóch lat się nie powiodła. Rok temu wsadziłam kolejną sadzonkę. Dzisiaj po długich poszukiwaniach znalazłam ją. Ma 10 cm wysokości. Bardzo trudno wewnątrz rabat bylinowo-trawiastych dosadzać coś nowego. Trzeba chyba robić rewolucję całej rabaty albo ograniczyć się do dosadzeń z brzegu.

W tym roku, jak nigdy, podmarzły mi róże okrywowe. Lovely Fairy ładnie się odbudowała, a jaśniejszej The Fairy prawie nie widać.

Dla porównania w zeszłym roku było tak

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:51, 13 lip 2017

Do góry

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 21:47, 13 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)

mój mąż nei cierpi jak mu cos pod kosiarke wpada i zrobił sobie takie cosik
z bliska widać, z daleka nie

Sprytne. Muszę swojemu taki pomysł podsunąć

Weź mi przypomnij co za trawy masz wzdłuż ogrodzenia. Gracillimus i co...?
Ogród z uśmiechem 21:46, 13 lip 2017

Do góry
Gospel w tym roku jest troche jaśniejsza niż w ubiegłym ale tak samo pachnąca i piekna. Zapach czuć dookoła

Jubilee Celebration na razie ma wiotkie pędy, piekne kwiaty oglądam od dołu też jesienny zakup więc cierpliwie czekam

Księżycowy... 21:46, 13 lip 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

I mój dzisiejszy Mordor przed...

....
Nie wyrabiam.
Ha, ha, ha... wreszcie jakieś znajome widoki...
Ogród z uśmiechem 21:45, 13 lip 2017

Do góry
jolanka napisała

No Jolka, no mieszasz mi w głowie teraz. Już miałam plan, a tu nagle taki strzał! Jaka wysoka rośnie?

Czy możesz zdradzić gdzie kupiłaś Dieter? Właśnie spędzam wieczór na szukaniu, ale tej nie mogę znaleźć.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 21:43, 13 lip 2017

Do góry
leoś, ale kolor bardzo przekłamany, nie wim czemu tak wyszło...

heidi klum

jasmina

old port

easy does it

lovely green
czy ta roza nie otwiera pąków nigdy ?

acropolis

westerland

astrid

jubilee celebration
Tu ma być ogród :) 21:41, 13 lip 2017

Do góry
malkul napisał(a)

ooo fajna a masz jakieś ujęcie wielkości krzaka i jak wygląda caly? u mnei malusie ale moze za rok już zakwitną

tutaj, była fotka, gdzie krzak cały widać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4999-tu-ma-byc-ogrod?page=1568

lepszej już nie zrobię bo wiatr i deszcz ją powaliły, a ja też ją trochę ogołociłam do bukietów

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies