Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:23, 19 cze 2017

Do góry
Mala_Mi
Liczę, że kiedyś w końcu się wybierzesz
Daj znać, wypucuję ogród, z chwastami nie jestem na bieżąco, bo ostatnio nic nie robię
Dzięki i cieszę się, że hosta nie dała plamy

BasiaLT
Było dużo pracy, najwięcej mąż się napracował, ja te przyjemniejsze rzeczy, czyli sadzenie

ElżbietaFranka
Jak tylko coś będę wiedzieć, dam znać

Zoja
Lato, to i sezon towarzyski się zaczął
To 100km jeszcze do mnie byś miała, czyli godzina jazdy, mogłaś zajechać
Wyszłabyś z roślinami, wyrywam i wywalam, bo wysyłki już dla mnie kłopotliwe.

Gardenarium
Normalnie, jak odrzutowiec

Kasik
Było fajnie
A gości przetrzymałaś, za dużo nakarmiłaś i prawie nic nie chcieli jeść, musiałam zmuszać

Kasaja83

A wczoraj zawitali kolejni
Kasik ich tak nakarmiła, że tylko obiad udało mi się im wcisnąć, za krótko byli, ale fakt, ostatnio sporo się najeździli, to im do domu tęskno było

Kindzia, Gosia, Krzyś i Rysio

Ogrod stewardessy 11:23, 19 cze 2017

Do góry
Gdy kupilismy dom postanowilam, ze nie bede miala roz, bo nie bede umiala sie nimi zajac. Ale gdy pod koniec lata byla ich przedaz kupilam dwie na pniu. I tak sie zaczela moja 'rozomania'.
Teraz mam ich 17 w roznych kolorach z czego 8 na pniu i 2 pnace.
Przypuszczam, ze za rok bedzie ich jeszcze wiecej

Niestetyx troche sie wykrzywily pod naporem kwiatow.

Pnaca w towarzystwie lawendy:

Roza Morsdog kwitnie nieprzerwanie az do listopada.

Ta zolta bardzo przymarzla w zeszlym roku i niestety nie kwitla poprzedniego lata. Mialam ja wyrzucic, ale postanowilam dac jej szanse a ona w zamian odwdzieczyla sie takimi kwiatami:

'Heidetrau' kwitnie obficie bardzo dlugo. W tym roku tez bedzie miala pelno kwiatow.

Tu ma być ogród :) 11:21, 19 cze 2017

Do góry

Witaj, bardzo podoba mi się ten skład i układ
Małymi kroczkami do celu... 11:20, 19 cze 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
. Jestem zachwycona tym połączeniem róży i szałwi fotki zawodowe
Do raju daleko - u Ewy 11:17, 19 cze 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Rozkwitła już pierwsza piwonia.

Moje donice w tym roku tak wyglądają

Genie nadal ma kolejne pąki

Twoja genie sadzona z takimi problemami teraz szaleje kwieciem kolejny raz ))

Donice super ! Ty do sadzonek zawsze miałaś rękę u mnie ani jeden patyk nie wypuścił liści
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:15, 19 cze 2017

Do góry
AndziaN napisał(a)
Witam, proszę o podpowiedz, co posadzić wzdłuż ogrodzenia, zeby osłonić się od sąsiadów a jednocześnie mieć tło dla rabaty?

Dla mnie najlepsze żywotniki Szmaragd, bądź świerki Serbskie. Wszystko zależy jaki efekt chcesz uzyskać i co będziesz sadzić na tle tego żywopłotu. Możesz zrobić tło mieszane np. szpaler Szmaragdów, później kolorowych tuj Aurescens. Chodzi o to, aby jedna roślina podbijała urodę drugiej, w tym przypadku kolorem. Jeżeli zależy Ci na jednorodnym tle to stawiałabym na Szmaragdy, praktycznie bezproblemowe Pozdrawiam ciepło!
Tu ma być ogród :) 11:10, 19 cze 2017

Do góry
Dziewczyny i chłopaki

Tak stojak w kształcie litery L, byłby do płyty betonowej prawdopodobnie mocowany, bo taka ma być podłoga w tym miejscu gdzie palenisko docelowo stanie.

Na tej zasadzie jak na fotce, tylko kąty proste, żadnych łuków

Albo w kształcie litery U, na dwóch nogach - w każdym razie musi być coś co kształtem się zgra i nie będzie się na plan pierwszy wybijać.
Tu ma być ogród :) 11:06, 19 cze 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To może być ciekawe, nie wiem czy dobrze sobie to wyobrażam nawet

U mnie ma być kwadratowy ruszt ze stali nierdzewnej, jeszcze nie zamówiłam bo zastanawiałam się jakie wymiary powinien mieć i chciałam palenisko najpierw na żywo zobaczyć.
A na razie kupiłam kijki, bo też się przydadzą, w tym tygodniu klasa mojej córki przychodzi na ognisko (całe 9 osób sobie liczy z Panią ) to będą mieć frajdę jak każdy będzie sobie kiełbaskę piekł i jeszcze mnie mała męczy że mają być pieczone pianki marshmallow to też się kijki wykorzysta.

Wymyślam jeszcze w jaki sposób ten ruszt powiesić, bo klasyczne trójnogi nie wchodzą w grę, wyrysowałam sobie dwie wersje, albo jedna noga, albo dwie i jeszcze myślę - chłopak co ma mi to zrobić jeszcze ma sesję więc za jakiś tydzień dopiero by się za to wziął, jeszcze mam chwilę na ostateczną decyzję

Nie mogę znaleźć nigdzie w necie.. ja jak się zdecyduje to po głowie chodzi mi taki przenośny, nieużywany ląduje w gospodarczym... tylko ten mój to taki "krzykacz" więc nie wiem czy nie będzie za bardzo przykuwał uwagi i z czasem nie będzie mnie denerwował... jednak takie klasyczne w prostej formie zawsze się obronią Twój bardzo mi sie podoba

To dziewczyny będą miały frajdę... no mama pianki muszą być

Stojak z jednym ramieniem to taka "L" odwrócone na stałe wkopane w ziemię? Dobrze myślę?
Ogród z łezką II 11:05, 19 cze 2017

Do góry

rośliny niech zdrowo rosną
Początki mojego ogródka. 11:04, 19 cze 2017

Do góry
Aga napisał(a)

Aguś, co to za ciemne cudo z jasnymi kwiatami?

Ekstra to już wszystko wygląda
Ogród Cioci cz. 3 11:02, 19 cze 2017

Do góry

i poszła
Ogród z łezką II 11:01, 19 cze 2017

Do góry

Małymi kroczkami do celu... 10:59, 19 cze 2017

Do góry

Ależ cudne światło uchwyciłaś... magicznie...
Ogród w Cichym Dworku 10:57, 19 cze 2017

Do góry
U mnie jeszcze różności kwiatowych mało ale i kiedyś będzie wiecej

Ogrod stewardessy 10:56, 19 cze 2017

Do góry
W zeszlym tygodniu znalazlam w internecie ogloszenie o sprzedazy takiego cisa w formie drzewa.

Prawdziwa promocja - tylko 25 eur. Namowilam meza, pojechalismy go odebrac, z ledwoscia zapakowalismy do auta i tu pojawil sie problem: gdzie go wkopac. Przyznam szczerze, ze nie przypuszczalam, ze on bedzie mial az 2,20m. Po dluzszym zastanowieniu stwierdzilam , ze przearanzuje troche moj przedogrodek.
Juz od dluzszego czasu brakowalo mi w nim jakiegos drzewka. Myslalam raczej o akacji albo konie kulistym, ale ich wada jest to, ze traca liscie na zime. I w tym przypadku cis okazal sie najlepszym rozwiazaniem.

Tego samego dnia znajoma wyprzedawala rosliny ze swojego ogrodu i mialam mozliwosc odkupienia od niej bukszpanow za kwote 3 eur.

No i klops. Cis rosl wczesniej w mocno zacienionym miejscu a w moim przedogrodku ma pelne slonce praktycznie caly dzien. Juz wczoraj zauwazylam, ze mu taka szybka zmiana szkodzi. Kupilam 'Bitterslaz' (przepraszam, ale nie znam polskiej nazwy tego preparatu) i bede go ratowac.
Czy jest jeszcze jakis nsposob, zeby go uchronic przed sloncem? Dzisiaj, jak i przez nastepne kilka dni spodziewamy sie upalow po 30st.
Ogród w Cichym Dworku 10:54, 19 cze 2017

Do góry

Ogród w Cichym Dworku 10:53, 19 cze 2017

Do góry

Ogród Cioci cz. 3 10:52, 19 cze 2017

Do góry

Ogród z łezką II 10:51, 19 cze 2017

Do góry

Leoś miał święto- mizianie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies