Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

...uDany ogród 06:27, 31 maj 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Tylko pochamam, bo odwiedzający wszystko powiedzieli.

Prezencik z mojego krzaczasto- drzewnego buszu. Głogi kwitną w tym roku oszałamiająco

Dziękuję za piękne głogi, muszę kupić różowego. Tylko muszę się zastanowić gdzie go wsadzić, bo miejsca coraz mniej.
Miło , że zajrzałaś

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 06:25, 31 maj 2017

Do góry
no i jest lepiej

nie padalo niestety ale zachmurzone jest

moj widok ze sniadaniowego stolu

...uDany ogród 06:22, 31 maj 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Danusiu, oko to Ty masz Pięknie robisz zdjęcia, widać pasję a to czasami najważniejsze w życiu. Przed chwila przez dwie godziny ratowalam młodą sikorkę, która wpadła do pojemnika z wodą. Suszylam, karmilam ziarnami do dziobka, otulalam ściereczką aby było jej ciepło. Właśnie odleciała
Pisze o tym dlatego, ze płakać mi się chciało, nie wiedziałam czy robię dobrze ale zdjęcia jej zrobilam Robiąc miałam nadzieję, ze wszystko dobrze się skończy i zostaną mi na pamiątkę jej zdjęcia. Lubimy utrwalać chwile, czasami piękne i wesołe a czasami takie, które pozwalają zatrzymać się i pomyśleć

Joluniu bardzo dziękuję za dobre słowo
Masz rację pasja jest najważniejsza w życiu.
Ja mam ich całkiem sporo, co często denerwuje mojego M
Też kiedyś reanimowaliśmy sikorkę, która dobiła nam do okna. Przeżyła i człowiek ma satysfakcję. Ja niestety jej nie uwieczniłam.
Bo w życiu ważne są ...tylko chwile.
Teraz jak segregowałam rzeczy do przeprowadzki usiadłam nad zdjęciami i płakałam jak bóbr...
Wspomnienia

...uDany ogród 06:17, 31 maj 2017

Do góry
Gosiek33 napisał(a)
W zasadzie nie mogłam się spodziewać po Tobie niczego innego, ale tak naprawdę mowę mi odebrało - ten salon jest tak piękny, wypieszczony i absolutnie w Twoim stylu
Jesteś czarodziejką, tym bardziej, że zmieściłaś się w tak małym metrażu

Gosiu bardzo mi miło
Cieszę się ogromnie, że moje nowe malusie lokum Ci się spodobało.
Całe mieszkanie ma trochę ponad 50 metrów.
Najbardziej "cierpią" chłopcy, bo mają wspólny pokój. Staram się go tak urządzić, żeby mieli choć trochę swojego azylu i prywatności.
Tak mi nasłodziłaś, że aż się rumienię. Kochana jesteś!

Życie w wiejskim ogrodzie 06:15, 31 maj 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Aktualny przegląd ogrodu. Końcówka maja iście tropikalna, od dawna czekałem na taką pogodę ...

Przemku, przepięknie w Twoim ogrodzie, na trzecim zdjęciu co kwitnie na biało, Czyżby jakaś róża? Czosnki mają dobre tło, fajnie odcinają się kolorystycznie od zieleni. Zdjęcia zachwycające
Ogród z rzeźbą 06:07, 31 maj 2017

Do góry

O dokładne chodzi mi o te.
Szmaragdowy Zakątek 01:28, 31 maj 2017

Do góry
W poniedziałek byłam imieninowa...kto odgadnie jakie kwiaty najbardziej kocham ???

…i zostawiłam dla Was małe słodkie conieco

Szmaragdowy Zakątek 01:24, 31 maj 2017

Do góry
Były cudowne rodki a teraz cudowni ludzie.
Wszyscy razem oraz w grupach i podgrupach dyskusyjnych

radość z „upolowanej zdobyczy”

zajęcia fakultatywne z specjalistą z zakresu hortensjologii stosowanej z panią ekspert KRYS we własnej osobie

odwieczny dylemat ogrodnika: „mieć u siebie w ogrodzie czy nie mieć”…na razie trzepnę fotkę a potem się zobaczy...

każdy znalazł dla siebie jakiś przytulny kącik

Szmaragdowy Zakątek 01:18, 31 maj 2017

Do góry

Szmaragdowy Zakątek 01:11, 31 maj 2017

Do góry
Chwilkę mnie nie było, bo w strasznym niedoczasie żyłam. W sobotę spotkanie u Bogdzi, w niedziele byłam komunijna, a w poniedziałek imieninowa…no ale już jestem.
Jestem…i koniecznie muszę pokazać cudowny ogród Bogdzi. Mimo nie korzystnej tegorocznej aury pogodowej i tak zachwycał i budził podziw imponującymi okazami. Na prawdę jest czego pozytywnie zazdrościć !!!

...uDany ogród 23:45, 30 maj 2017

Do góry
Tylko pomacham, bo odwiedzający wszystko powiedzieli.

Prezencik z mojego krzaczasto- drzewnego buszu. Głogi kwitną w tym roku oszałamiająco

Ogród z rzeźbą 23:42, 30 maj 2017

Do góry
A tak wyglądały w sobotę te moje pozostałe róże balkonowane, po przejściach. Jednak dzisiaj wyskoczyliśmy na chwilę na działkę w kwestii podlewania i troszeczkę lepiej wyglądają. Nawet łyse badylki prawie wszystkie ruszają. Co nie zmienia faktu, że jak zaglądam do Was i widzę zapączkowane różyce to... Na pocieszenie mam ubiegłoroczne Novalis, które ładnie ciągną w górę, MW i Minervę

Ventilo, ma nawet pączek kwiatowy, daje radę

Schone Maid, dzisiaj też już troszkę lepiej wyglądała:

Zbiorowy widoczek badylków:

A na koniec troszkę długiej tej historii obrazek (doniczki to oczywiście przyszłe rośliny).

Ogród z rzeźbą 23:34, 30 maj 2017

Do góry
Mniej więcej wygląda to teraz tak, ale to jeszcze nie koniec nasadzeń na tej rabacie (zdjęcia takie sobie, bo robione przy bardzo ostrym słońcu w sąsiedztwie cienia, ni cholery nie radzę sobie z takim kontrastem):

Przy trawkach trzy sztuki Heidi Klum posadzone w trójkacie, te nawet ładnie ruszyły:

I druga strona, tu widać gołe badylki róż, jedynie Dieter Mueller ma trochę listków. Z przodu zmasakrowany dzieleniem przywrotnik:

Moja działka na Dębowym Lesie 23:28, 30 maj 2017

Do góry

A dla tych co się orliki znudziły sa inne widoczki

Ogród z rzeźbą 23:25, 30 maj 2017

Do góry
No i ostatnia sobota. Przede wszystkim przesadziłam cztery Lavender Ice. Wiem, że termin beznadziejny, ale jak mus to mus. Trzy udało się całkiem fajnie wykopać, ale jedna (druga od lewej) rozsypała mi się w rękach, oj chyba będzie ciężko chorowała.

Posadziłam żurawki (swego czasu dzieliłam żurawkę i z około piętnastu sadzonek przeżyły mi trzy, taki mam talent) przy kamiennym wejściu:

Ogród w mieście-ogrodzie 23:25, 30 maj 2017

Do góry
Ogród na górce 23:20, 30 maj 2017

Do góry
Na murku już też się zagęszcza

Ogród z rzeźbą 23:18, 30 maj 2017

Do góry
Już trochę lepiej

Przyjechała wiśnia Umbra i kulki na tę rabatę, a pozostałe zakupy na inne miejsca:

A tu już posadzone trawki i pierwsze róże przed wiśnią: Ventilo i Old Port. Kilka dni później Old Port zostały jednak przysunięte bliżej do Ventilo. Nie widać tego dobrze na zdjęciu, ale na drugim końcu tarasu też już posadzone częściowo nowe róże, a właściwie gołe badylki.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 23:18, 30 maj 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Pozdrawiam weekendowo leniuchowo

bajeczny!!!!!!!!!!!!!
a stipa niesmowita!!!!! jak Ty to zrobiłaś!?! generalnie masz cudnie Katarzyna
Ogród na górce 23:17, 30 maj 2017

Do góry
Co prawda nikt tu do mnie nie zagląda, ale co tam wrzucę kilka fotek

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies