Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "GARDENARIUM"

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:13, 13 sty 2021

Do góry
Staw wyglądał inaczej, śniegu nie było, oszroniło 17 stycznia.

Zima zaczęła mnie oswajać... Nigdy nie lubiłam zimy aż do tego momentu.

Czyż nie jest pięknie?

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:11, 13 sty 2021

Do góry
W styczniu było bez śniegu, marzyłam o kwiatach i sadzeniu.
Ale nie było gdzie, bo teren wyglądał tak

Aż sama nie wierzę ile się zmieniło.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:06, 13 sty 2021

Do góry
Koniec zimy miałam pracowity - robota z przebiśniegami, ale mam nadzieję będzie je widać.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:04, 13 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:02, 13 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 23:01, 13 sty 2021

Do góry
A tymczasem czekając na przebiśniegi przypominam sobie jak wyglądały w ogrodzie, z którego je wykopałam masowo
Oczywiście w asyście właścicielki

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:58, 13 sty 2021

Do góry
Ja dzisiaj znowu mam czas rozterek Co zrobić najpierw?

Czy mur budować, czy rozwalać warzywniki stare?
Planuję także nową szklarenkę na wysiewy, ale czy dam radę? Muszę zaprojektować tyły rabaty egzotycznej. Pomysły są.
No pytanie za pytaniem mi się w głowie przesuwa.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:53, 13 sty 2021

Do góry
Dziękuję Wam za wsparcie książkowe Bardzo dziękuję i zapraszam w sezonie do ogrodu. Wiem już na jaki kolor pomaluję łódkę, jeśli uda się ją zdobyć

Aniu, wiło cię widzieć - bardzo się cieszę, że zajrzałaś
Wszystkich pozdrawiam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:23, 13 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Baner a nawet dwa = jest, autograf będzie. Książki z przedsprzedazy będą z autografem, pojadę podpisywać)

Suuper
Usychanie drzewka iglastego w doniczce 16:45, 13 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
To może być zalanie a nie usychanie, nie ma zdjęcia niestety, sprawdź wilgotność ziemi w korzeniach, najlepiej wyjąć bryłę z doniczki, ostrożnie bo jeśli jest zalana, to wszystko wypadnie i się rozwali po podłodze.

Inne przyczyny - za ciepło, za ciemno.

2/3 drzewka przy dotknięciu gubi igły, dół drzewka jest jeszcze w dobrym stanie więc dlatego stwierdziłem, że może być to bardziej uschnięcie niż zalanie.
Drzewko stało na szafie przy ścianie przeciwległej do okna i grzejnika. Temperatura była pokojowa więc nie wiem czy w takim razie postawić go na parapet nad grzejnikiem by miał wiecej światła czy może najlepiej wystawić drzewko na balkon
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:24, 13 sty 2021

Do góry
Madlenn napisał(a)

Po tym co mi doradzilas to zastanawiam się czy wogole nie wyrzucić stąd tych miskantow Bo do Twojej kompozycji chyba się nie wpisują nawet jako tło prawda?

Może bardziej w dół i w prawo, ale wydają się za duże.
Usychanie drzewka iglastego w doniczce 12:22, 13 sty 2021

Do góry
To może być zalanie a nie usychanie, nie ma zdjęcia niestety, sprawdź wilgotność ziemi w korzeniach, najlepiej wyjąć bryłę z doniczki, ostrożnie bo jeśli jest zalana, to wszystko wypadnie i się rozwali po podłodze.

Inne przyczyny - za ciepło, za ciemno.

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:38, 13 sty 2021

Do góry
Oczywiście jak co roku, w styczniu przeglądam co się da. Już wytypowałam dalie, mam za sobą zakupy ciemierników, same kolorowe zamawiałam, bordowe, czarne, różowe.

Dalie zamawiam na rabaty w ogrodzie wgłębionym. Kolory pomarańczowe, fioletowe, różowe, mocno różowe, bordowe i czarne. Kształty różne, pomponowe, dekoracyjne olbrzymy i kaktusowe. Także te mniejsze na brzegi rabat.

Na razie nie robiłam jeszcze przeglądu nasion, zrobię to pod koniec stycznia.
Rozważałam zakupy ciekawych odmian jarmużu, ale przesyłka jest droższa niż same nasiona. Musowo poszukać w sklepach stacjonarnych.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:37, 13 sty 2021

Do góry
Te rośliny zostawiłam

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:32, 13 sty 2021

Do góry

Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:29, 13 sty 2021

Do góry
Wczoraj w te pędy pojechałam do ogrodu ratować ciemiernikowe dekoracje szklarniowe. W tym roku nie ogrzewam szklarni, do tej pory wszystko było na plusie, ziemia w doniczkach nie zmarznięta.

Obecnie mają być duże mrozy, więc prawie wszystkie drobne rośliny (głównie ciemierniki) zabrałam do ogrzewanego namiociku z folii pęcherzykowej, który jest zbudowany w namiocie foliowym dużym. Teraz jestem spokojna, że kwiaty które pokazały się w dużej masie - przetrwają bez uszczerbku. Jestem zadowolona z akcji.

Ponadto wszystkie bukszpany z tarasu pod szklarnią znalazły się w środku. W słoneczną pogodę będzie tam na plusie.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 08:26, 13 sty 2021

Do góry
Damy radę, mamy sprzęt a ja też wezmę się do roboty. Tnę "bałwany" - mam z tego wielką satysfakcję gdy wyjdą mi ładnie.
Tnę oczywiście ręcznie.

Muszę zainwestować jakiś wygodny stołek/stół, schodki, żeby było bezpiecznie i wygodniej. Bo teraz robię to z dużej donicy.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:31, 13 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Fajnie, że jesteś i już szykować się do wiosny będziemy, szykuje się sporo roboty doczytałam

Postaram się być, pewnie nieregularnie, ale to już u mnie norma.
Danusia, ja jeszcze o wiośnie kompletnie nie myślę, mam tyle innych rzeczy do zrobienia, że w spokoju jej doczekam
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 22:27, 12 sty 2021

Do góry
Bobry niedaleko, ale mają tam dobrze w olszynach.
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:13, 12 sty 2021

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Sylwia, wszystko będziemy obserwować, na razie żywioł jest. Są dzikie rybki od bobrów przypłynęły, kolorowych stadko. W jeziorku mamy taką jakąś dziką trawę podwodną, co ją grabiami tępiliśmy, to niech wcinają tą trawę.

Grzybienie mamy posadzone zjawiskowe...boję się, może nie zjedzą.

U taty grzybieni nie ruszają, ale wszystkie delikatniejsze rośliny nie mają przy nich szans, za to jak raz wpuściłam hiacynty wodne, rogatka i rzęsę( całe wiadro rzęsy to na rano na drugi dzień nie było prawie wcale, wszystko zjadły, ale tato ma takie egzemplarze po pół metra, to może też im łatwiej szło
Danusiu, a daleko te bobry od Was? Czytałaś co u Ani w " Kiedyś będzie tu ogród" zrobiły z ogrodem?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies