W sobotę udało mi się wyplewić połowę najdłuższej rabaty, przycięłam tawuły, skosiłam trawę, wszystko podlałam. Kilka zdjęć, reszta będzie jak ogarnę kolejną część Musiałam wykonać oprysk, pojawiły mi się mszyce na jednych różach
Mirelka tak wygląda moje ice dance, a raczej nie wygląda
No to tak jak u mnie Mirelka, dalej są jeszcze mniejsze i bardziej żółte ciekawa jestem czym to idzie, ostatnio Jola dodała zdjęcia swoich ice dance i ma wypasione, a u nas takie lichutkie, chyba faktycznie trzeba dać im ten florovit i może coś rusza.
Całą sobotę pracowaliśmy w ogrodzie. Wycięłam przekwitłe tulipany, przycięłam tawułki. Zrobiliśmy kancik wzdłuż drugiego boku - teraz jestem zadowolona Wszystkie begonie posadzone
Wyłamuję już przekwitłe kwiatostany z rododendronów - 2 przekwitły.
Genie teraz kwitnie! To spryciula
Powiem szczerze, że mój fotel bujany cieszy się dużym powodzeniem i to nie tylko przeze mnie.
Bardzo lubię wczesnym rankiem pobujać się na fotelu, posłuchać śpiewu ptaków, popatrzeć na piękny świat. W ciągu dnia (chociaż na parę chwil) odpoczywam na bujaku a wieczorem ... powtórka.
Zaletą fotela jest to, że w każdej chwili mogę go przestawić, do cienia czy do słoneczka. Dlatego też mój widok z fotela jest różny:
W sobotę zrobiłam zakupy na nasadzenia do donic, ale na razie tylko dwie obsadziłam, więc na zdjęcia trzeba poczekać. Czosnki mnie zachwycają. Córka policzyła, że mam ich 98 w całym ogrodzie
U mnie na szczęście wszystkie rodki kwitną. Właśnie czytam na innych wątkach, że nie wszyscy mieli takie szczęście. Jednak ten przymrozek wiosenny dał popalić roślinom
Kasiu, teraz będziesz miała więcej czasu na ogród
Stolik na codzień służy ekspozycji bonsaia Dobrze zauważyłaś A w weekendy jako stolik pomocniczy pod grilla. Wczoraj właśnie tak służył
Nieazpominajki też szybko powyrywałam, bo wszystko zagłuszały. Miały swoje 5 minut Teraz pozbywam się melisy, bo też zagarnęła za dużo terenu