Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:59, 01 cze 2014

Do góry
W bliskim towarzystwie róża Munstead Wood i jarzmianka

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:58, 01 cze 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:57, 01 cze 2014

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:56, 01 cze 2014

Do góry
Hidcotowa dzisiaj

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:55, 01 cze 2014

Do góry
A;le najpierw po kolei
Chyba mój daszek ukaże się w Magnolii, dawałam różne fotki, to ostatnie

No i mój zegar z motywem topiarów

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:54, 01 cze 2014

Do góry
Mam, oczywiście, jakżeby nie?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:45, 01 cze 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Tak, nawet Monika się zatrzymała i mówi: "patrzę jak Danusiu obserwujesz swoje róże " a ja na to, nie obserwuję, przetransportowywuję biedronki

Chyba sama miałaś z tym ubaw
Po zdjęciach z CHFS kupiłam u siebie tojeść purpurową i tak sobie pomyślałam, że to trochę Twój kolor... Pojawi się w bukszpanowym?
Pszczelarnia 13:39, 01 cze 2014

Do góry
Czy o Pszczółko były "moje" klosze? nie oglądnęłam , ale za to widziałam lilaki, jakie Hania dla Ciebie nabyła, ciągle smagał nimi wiatr, takie wielkie są
Ogrodowe porażki 13:13, 01 cze 2014

Do góry
Może myślałaś że opryskujesz Bofixem? albo Starane, te nie działają na jednoliścienne, a palą dwuliścienne w trawniku.
Środek na "R" zawsze palił wszystko, więc nie może mieć tego na etykiecie, że pali tylko dwuliścienne a trawę oszczędza. Coś musiałaś pomieszać z tymi herbicydami

Z tym planowaniem to po prostu poczytaj tutaj, może coś się przejaśni.

Zrób schemat roślin z kolorami, zdecyduj o większych roślinach, zrób listę roślin, Potem dodaj te mniejsze tak żeby jakiś kontrast był albo uzupełnienie koloru w inny odcień.

Po prostu mam nadzieję że z pomocą moich porad w tym artykule ruszysz do przodu

https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/376-dobor-odpowiednich-roslin-do-ogrodu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:06, 01 cze 2014

Do góry
bozaj napisał(a)
Witam, podziwiam Twój ogród i czerpie inspiracje, zaczynam u mnie rewolucje ogodową Danusiu poradź proszę w jakiej odległości sadzić Taxusa aby powstała zielona ściana

O sadzeniu żywopłotów cisowych i odległościach masz tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/556-zywoploty-strzyzone-z-cisa
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:04, 01 cze 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Jeszcze Ci coś na hidcotową wchodzi? Niesamowite A Pilgrimy czemu już w donicach nie mieszkają? Mam nadzieję, że ich nie wypierdutałaś? Czekamy na fotki

Wchodzi, kancik poszedł nieco dalej Pilgrim nie przezimował, w zasadzie przezimował połowicznie, ładnie było w marcu, a potem kwietniowe mrozki róże załatwiły, ledwo się podnosiły, więc poszły do dobrych ludzi, a ja teraz mam wypasione drzewka i po kłopocie.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:02, 01 cze 2014

Do góry
Zielona napisał(a)

Uśmiałam się... Naprawdę przenosiłaś Janinki? Pojedynczo? Masz cierpliwość, Danusiu

Tak, nawet Monika się zatrzymała i mówi: "patrzę jak Danusiu obserwujesz swoje róże " a ja na to, nie obserwuję, przetransportowywuję biedronki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 23:16, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj właśnie przesadzałam biedronki na zaatakowane przez mszyce pąki. Larwy jakoś trafiały a "stare" nie

Uśmiałam się... Naprawdę przenosiłaś Janinki? Pojedynczo? Masz cierpliwość, Danusiu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:09, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Biała róże to 'Winchester Cathedral'. 'M.me Hardy', 'Boule de Neige', są powtórzone w dalszej części.

Jak sadziłam bluszcz a potem róże, to Wicio wkręcił kołki i zostały przywiązane, teraz wyginam w łuki nowe pędy i mocuję, ale generalnie to wszystko trzyma się mocno w tym bluszczu.

Przy furtce mam chmury białej róży 'White Cloud' - obecnie są całe bukiety pąków, po kilkadzisiąt nawet, aż strach pomyśleć co będzie, jak zakwitnie

Dzięki piękne

Światełko się zaświeciło z wiązaniem i różami, tylko coś bluszcz nie chce się przyjąć

Lecę się przypomnieć Gieczusi Potrzebne nowe sadzonki...

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:44, 31 maj 2014

Do góry
MIra, to ogromna róża, wielka i obficie kwitnąca i pachnąca (no może szału nie ma, ale pachnie, podobno mirrą, więc pasuje Ci). Dzisiaj właśnie przesadzałam biedronki na zaatakowane przez mszyce pąki. Larwy jakoś trafiały a "stare" nie
Bukszpan (Buxus) - uprawa 21:36, 31 maj 2014

Do góry
jula81 napisał(a)
Witam serdecznie. Jaki polecacie bukszpan na obwódkę rabaty - przed hortensje ogrodowe? U nas w szkółce mają w donicach po 12 zł szt. ale są też znacznie mniejsze po 2 zł za szt. bez bryły korzeniowej.
Jaki jest odpowiedni gatunek?
Z niecierpliwością czekam na wasze podpowiedzi
ps. wiecznie zielony oglądałam.

Buxus sempervirens - taki gatunek polecam.
Trzmielina - Euonymus 21:35, 31 maj 2014

Do góry
Ona w zasadzie ma też piękną korę, może szkoda ciąć w kulę, bo tego waloru nie będzie za bardzo widać.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:35, 31 maj 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dzisiaj zauważyłam na 4 metrach a nawet 5 wysokości wielką czapę róży Constance Spry - urosła na wiśni, i zwisa malowniczo, niedługo buchnie kwieciem, że hej. A hoj znowu.

O to świetna wiadomość, zwłaszcza że kupiłam w tym roku tą różę u mnie ma ok 70 cm i 3 kwiatki a cieszę się jakby miałam 100 tak więc czekam na Twoją czapę

u mnie zimno i deszcz buu a biedronki trzeba ustawiać do roboty gdzieś czytałam że maja problem trafić gdzie trzeba

pozdrawiam
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:31, 31 maj 2014

Do góry
Mus rankiem wstać. Kanty jak brzytwa znowu, a ja dosadzam ile wlezie, nawet Stachys grandiflora dosadziłam. Z burgundem mi się bardziej podoba, niebiesko-żółto-biało mi się znudziło.

Naparstnice różowe mają pąki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:29, 31 maj 2014

Do góry
Dzisiaj hidcotowa pokazała na co ją stać, naprawdę mi się podoba, wymieniałam róże pienne w donicach na białe - mnóstwo kwiatów, dodałam im szałwie omszone i ciemnolistną bazylię z fioletowymi kwiatami, zakwitły ciemnoburgundowe róże - 'Munstead Wood', wylęgły się larwy biedronek i zżerają mszyce
Zakwitły bodziszki, dużo niebieskiego, za chwilę zakwitnie na biało krwawnik kichawiec, dojdą róże kremowe Pilgrim.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies