A ja wychodzę do ogrodu z zamiarem jednym, zaczynam robić coś innego spontanicznie i tak mi schodzi. I tym sposobem stoję w miejscu ale drzewka w sadzie opieliłam wszystkie. Tylko po co? (Pomyślałam sobie jak nie teraz, to może na jesieni i mi się ich żal zrobiło).
A powinnam zrobić opryski ... .
Witajcie uff poracowity o pièkny wekend był robiliśmy earacje trawnika ilość suchej trawy itp zadkoczyla mnie niesamowicie kosz który był w zestawie nie dał rady ... pozostało zagranianie Mąż super się spisal
Z tymi szerokimi kadrami jest u mnie kłopot, nawet to co w zeszłym roku można było pokazać, teraz jest rozkopane, a rabaty tworzone jesienią na razie świecą pustkami, np taka, nic nie widać, ale chociaż iryski zasługują żeby je pokazać
Oprócz nich jest tam jeszcze klosownica, jarzmianki i hortensje - wszystkie roślinki zdobyczne
Poproszę, abyście spojrzały i doradziły...czy ta jedna wiśnia, samotny biały żagiel, to nie za mało ? jeszcze opcja z wykopaniem jej..z lewej róża rozpięta na szerokość, z prawej w kostce trzmieliny na pniu.
Fotki robione z góry "prawdę Ci powiedzą"..czy chcesz, czy nie
Ps. Zabieram ją; z prawej na nóżkach i ona też na nodze...ZA DUŻO DOBREGO.
alis, Margerytka40, miło, że jesteście Margerytka40, plan roboczy wrzuciłam na pierwszej stronie, zakualizuję, jak postawimy nagrobki [czyli wyniesione rabaty w naszej domowej nomenklaturze]. Jedna będzie owocowa - truskawki i poziomki, druga warzywna - pomidorki koktajlowe, pietruszka, koperek, inne ziółka. Miałam takie rozwiązanie w skali mikro w zeszyłm roku, bardzo mi się sprawdziło (w doniczce po lewej - lawenda, w której bardzo dobrze spało się kotu):
No właśnie Kamilka dziwnym trafem mam jedną azalię i ładnie rośnie...Rh miałam kilka i za każdym razem szlak je trafiał...Na razie nie ma czemu zdjęcie robić, bo pusto No, ale żeby coś doradzić trzeba to zobaczyć, więc chodzi mi o te dwa miejsca, tam gdzie świerk, czy sosna na pniu, ona wylatuje, bo jednak nie pasuje no i z drugiej strony między danicami coś bym jeszcze dała, tylko co?