Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z koniczynką 13:33, 09 lut 2024

Do góry
W studni chłonnej wody na 2,5 kręgu...a od 5 lat była suchutka...

Za płotem u sąsiadów woda wysoko, nasza działka podwyższona o 60 cm, a już niewiele brakuje by się przelało...

A u koleżanki powstało jezioro...pod wodą cała działka...
Ogród z koniczynką 13:28, 09 lut 2024

Do góry
Przed moją działką taka woda...te 2 świerki to przy bramie wjazdowej...a skrzynka prądowa zaraz będzie w wodzie...
Ogród Muszelki 13:26, 09 lut 2024

Do góry
9 lutego 2024, temp. 1°C

Chyba już po śniegu Kropi deszcz.

Krokusy

Narcyzy

Przebiśniegi

Ogród w malinówkach 12:57, 09 lut 2024

Do góry
Dalej rozważam wszelkie opcje z boku domu. Ostatnia była taka, by na froncie zakończyć żywopłot 3 świerkami serbskimi.

Poniżej jednak z powtórzeniem świerków koło tarasu. Wtedy było by około 1,5 m na świerki i 1,5 m ścieżki z grysu i w niej hakone. Dodatkowo trochę cienia i osłona od wiatru. Plus nie widać nas od sąsiada. Nawet jak świerki wyjdą na grys to nic się nie stanie, przejście będzie.

Dalej graby Frans Fontaine i rozplenice Moudry. Przed nimi byliny.

Za grabami miskanty i hortensje, przed nimi znowu byliny.

I na samym końcu śś i pod nią kulki thujowe w niskich trawach, czy turzycach. Rabata może być zakończona rzędem krzewów, takim jakby tłem dla tego co pod śś.

Jest tu wszystkiego duuuużo, rysunek pokazuje jak tu będzie ciasno z jakimikolwiek żywopłotem

Rysunek na brudno, nie przykładałem się, ale widać co i jak
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:37, 09 lut 2024

Do góry
Miód malina! Kocham te kwiatki!

Pszczelarnia 10:33, 09 lut 2024

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ale w domu już "się dzieje"

Towarzyszą Ci przebiśniegi Masz jakieś nowości w torebkach? Widoczny szarłat to jaki? A na samym brzegu stołu to może nasiona aminka? Idę po swoje torebki!
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:21, 09 lut 2024

Do góry
April napisał(a)
Te hybrydowe cudne Lubię takie porcelanowe kolorki, z lekkim rumieńcem.
Ja też Ostatnio w ogrodniczym w Witona widziałam dorodne ciemierniki hybrydowe, są też te z lekkim rumieńcem picotee i orientalne. Ceny różne 15zl ,42zł i po 60zł
April podbija las... 10:11, 09 lut 2024

Do góry
April napisał(a)
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Fajne kwiaty ma ten oczar ja nie mam oczara ale może kiedyś jego w końcu kupię U siebie w ogrodzie tajemniczym to myślę że znajdziesz już coś kwitnącego
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:47, 09 lut 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Papryczki już machają liścieniami
Muszelko, zrobiłam znaczniki po Twojemu

Mój Tato patrząc na te znaczniki zapewne by powiedział:
"Dzieci po dzieciach - broń Boże, ognioszka"
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:22, 09 lut 2024

Do góry
Dwa hybrydowe ciemierniki bardzo podobne do siebie z rodzinki Roses.1 zdj Roses Picotee, 2 zdj Roses Frosted Rose
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:22, 09 lut 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Nigery z Dina posadzone do gruntu i mają się dobrze...

Piękne egzemplarze upolowałaś.
Wysłałam męża po zakup ale powiedział że nie było już w czym wybierać.
April podbija las... 09:11, 09 lut 2024

Do góry
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Wszystkiego po trochu 09:09, 09 lut 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
te kupiłam niedawno

Mirka no super zakup będziesz zadowolona z tych hybrydowych ciemierników też mam kilka odmian z rodzinki rosesów a niedawno dołączył do pozostałych kolejny Ice N'Roses Frosted Rose Ten na ostatnim zdj to jak jemu na imię?
Ogródek Gosi 09:03, 09 lut 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

O mamma mia!! Jaka ilość ja zjadłam tylko jednego kupionego pączka ale podziwiam wytwory Twojej pracy
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:14, 09 lut 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Elu ja też u moich ciemierników usunełam kilka pąków zgniłych i liści zczarniałych, zdrowe zielone liście zostawiam bo one chronią pąki-kwiaty przed przymrozkami. W dobrej cenie kupiłaś krokusy, po 1zł ja płaciłam za 1szt cebulki krokusa Advance na jesieni i mam nadzieje że to ten zakwitnie bo już mnie wkurzają te pomyłki. I szybko zwiększyli cenę w tym Obi. Ja też widziałam już w sprzedaży kłącza host, piwoni i nasiona kwiatów i warzyw ale nic nie kupuje poza ciemiernikami,warzyw też nie wysiewam bo nie mam na to czasu na uprawę warzywek i jakoś mnie to nie kręci No chyba że arbuzy mogłabym je uprwiać bo przy nich jest mało pracy, miałam je parę lat temu wstecz ogromne i w sporej ilości, dzieci już później nie chciały ich jeść bo miały już przesyt ,to rozdałam je w rodzinie, znajomym i sąsiadom.
.
Edit: Elu to tylko na tej jednej rabacie ciemierników białych mam czysto, bo to jest rabata hostowa, w rabatach hortensjowych i trawiasto-bylinowej tam mam bałagan.Nic jeszcze nie sprzątałam nawet nie wygrabiłam liści z trawnika, jeszcze jest czas i zdąży się ogarnąć ogród
Ogródek Gosi 22:24, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:23, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:22, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:20, 08 lut 2024

Do góry
A prócz tego dalszy ciąg września
41 dni do wiosny

Ogródek Gosi 22:15, 08 lut 2024

Do góry
Agatorek napisał(a)

Pewnie by nie mieli .
Podobnie kupowałam swojego pierwszego judaszowca i klona palmowego . Tyle że w Sochaczewie.

Przynajmniej udało Ci się trochę posprzątać na jednej rabacie. Mi się udało wyciąć zaledwie kilka turzyc raureif. Wiatr mnie zwiał z pola . A ma się gdzie rozpędzić.

Sprzątnęłam tylko trochę i na tyle było.
Pogoda mnie skutecznie odstraszyła.
A u Ciebie to ma gdzie sie rozpędzić.
Jeśli u mnie wiało, że łeb urywało, to jak musiało wiać u Ciebie?

April napisał(a)

O, nie wiedziałam że masz cyklameny. Dobrze rosną? Rozrastają się czy to raczej kolekcjonerski kaprys?

Jolu, ten akurat sobie radzi. To jest cyklamen jesienny, oczywiście nazwy nie znam. Kupiłam w zeszłym roku wiosenne. Jeden zanikł, drugi przetrwał, ale u mnie maja za sucho.
Co prawda bardzo żadko tam podlewam, może w tym roku się poprawię.

UrszulaB napisał(a)
April też mam cyklameny. Dobrze rosną, kwitną co roku, lubią polcien

Ula, cyklameny lubią lekko wilgotne podłoże. Może dlatego u Ciebie ładnie rosną.

Dzisiaj pokażę swoją twórczość kulinarną. Jola już widziała te zdjęcia

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies