Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:05, 09 lut 2024

Do góry
Przedwiośnie u wrót.

mahonia

tawlina jarzębolistna

Ogród z koniczynką 13:33, 09 lut 2024

Do góry
W studni chłonnej wody na 2,5 kręgu...a od 5 lat była suchutka...

Za płotem u sąsiadów woda wysoko, nasza działka podwyższona o 60 cm, a już niewiele brakuje by się przelało...

A u koleżanki powstało jezioro...pod wodą cała działka...
Ogród z koniczynką 13:28, 09 lut 2024

Do góry
Przed moją działką taka woda...te 2 świerki to przy bramie wjazdowej...a skrzynka prądowa zaraz będzie w wodzie...
Ogród Muszelki 13:26, 09 lut 2024

Do góry
9 lutego 2024, temp. 1°C

Chyba już po śniegu Kropi deszcz.

Krokusy

Narcyzy

Przebiśniegi

Ogród w malinówkach 12:57, 09 lut 2024

Do góry
Dalej rozważam wszelkie opcje z boku domu. Ostatnia była taka, by na froncie zakończyć żywopłot 3 świerkami serbskimi.

Poniżej jednak z powtórzeniem świerków koło tarasu. Wtedy było by około 1,5 m na świerki i 1,5 m ścieżki z grysu i w niej hakone. Dodatkowo trochę cienia i osłona od wiatru. Plus nie widać nas od sąsiada. Nawet jak świerki wyjdą na grys to nic się nie stanie, przejście będzie.

Dalej graby Frans Fontaine i rozplenice Moudry. Przed nimi byliny.

Za grabami miskanty i hortensje, przed nimi znowu byliny.

I na samym końcu śś i pod nią kulki thujowe w niskich trawach, czy turzycach. Rabata może być zakończona rzędem krzewów, takim jakby tłem dla tego co pod śś.

Jest tu wszystkiego duuuużo, rysunek pokazuje jak tu będzie ciasno z jakimikolwiek żywopłotem

Rysunek na brudno, nie przykładałem się, ale widać co i jak
Ogród hortensjowo różanecznikowy 11:37, 09 lut 2024

Do góry
Miód malina! Kocham te kwiatki!

Pszczelarnia 10:33, 09 lut 2024

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ale w domu już "się dzieje"

Towarzyszą Ci przebiśniegi Masz jakieś nowości w torebkach? Widoczny szarłat to jaki? A na samym brzegu stołu to może nasiona aminka? Idę po swoje torebki!
Ogród hortensjowo różanecznikowy 10:21, 09 lut 2024

Do góry
April napisał(a)
Te hybrydowe cudne Lubię takie porcelanowe kolorki, z lekkim rumieńcem.
Ja też Ostatnio w ogrodniczym w Witona widziałam dorodne ciemierniki hybrydowe, są też te z lekkim rumieńcem picotee i orientalne. Ceny różne 15zl ,42zł i po 60zł
April podbija las... 10:11, 09 lut 2024

Do góry
April napisał(a)
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Fajne kwiaty ma ten oczar ja nie mam oczara ale może kiedyś jego w końcu kupię U siebie w ogrodzie tajemniczym to myślę że znajdziesz już coś kwitnącego
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 09:47, 09 lut 2024

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Papryczki już machają liścieniami
Muszelko, zrobiłam znaczniki po Twojemu

Mój Tato patrząc na te znaczniki zapewne by powiedział:
"Dzieci po dzieciach - broń Boże, ognioszka"
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:22, 09 lut 2024

Do góry
Dwa hybrydowe ciemierniki bardzo podobne do siebie z rodzinki Roses.1 zdj Roses Picotee, 2 zdj Roses Frosted Rose
Ogród hortensjowo różanecznikowy 09:22, 09 lut 2024

Do góry
Monika83 napisał(a)
Nigery z Dina posadzone do gruntu i mają się dobrze...

Piękne egzemplarze upolowałaś.
Wysłałam męża po zakup ale powiedział że nie było już w czym wybierać.
April podbija las... 09:11, 09 lut 2024

Do góry
Po wielu perypetiach stwierdzam że wiosna to najlepsze lekarstwo na wszelkie troski. A ponieważ pojawiły się pierwsze jej oznaki to trzeba się nimi cieszyć.
Oczar Feuerzauber, jeszcze w donicy oczekuje na stałe miejsce ale i tak postanowił pokazać frędzle.

Nie wiem co w ogrodzie bo jeszcze nie zwiedzałam odległejszych rabat.
Oczyściłam tylko parę metrów pod samym domem, wycinając suche hakonki.
Dziś znów zimniej więc trudno przewidzieć czy weekend pozwoli na pracę w ogrodzie.
Wszystkiego po trochu 09:09, 09 lut 2024

Do góry
mirkaka napisał(a)
te kupiłam niedawno

Mirka no super zakup będziesz zadowolona z tych hybrydowych ciemierników też mam kilka odmian z rodzinki rosesów a niedawno dołączył do pozostałych kolejny Ice N'Roses Frosted Rose Ten na ostatnim zdj to jak jemu na imię?
Ogródek Gosi 09:03, 09 lut 2024

Do góry
Margo2 napisał(a)

O mamma mia!! Jaka ilość ja zjadłam tylko jednego kupionego pączka ale podziwiam wytwory Twojej pracy
Ogród hortensjowo różanecznikowy 08:14, 09 lut 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Monika piękne.

U mnie ledwo ledwo wychodzą spod ziemi. Na dodatek widzę na dwóch krzakach pąki zgniły. Pewnie przymrozki później odwilż dużo deszczu i taki widok.

Też biegam po superm... ostatnio w piątek kupiłam w obisiu krokusy 2 szt w doniczkach po 2 zł. Przyszłam do domu i myślę, ale głupia czegoś więcej nie kupiłaś. Zaczęłam przeliczac kwitnące kwiatki w donicy i ile kosztuje jedna cebulką.
Poszłam w sobotę aby kupić jeszcze nawet 10 doniczek jeden dzień różnicy już były po 5 zł.

Już są korzonki roślin w sprzedaży, ale nie kupuję nic już mam dużo swoich roślin i będę rozsadzać.
Ty masz tak czysto a u mnie bałagan nie do ogarnięcia.

Pozdrawiam
Elu ja też u moich ciemierników usunełam kilka pąków zgniłych i liści zczarniałych, zdrowe zielone liście zostawiam bo one chronią pąki-kwiaty przed przymrozkami. W dobrej cenie kupiłaś krokusy, po 1zł ja płaciłam za 1szt cebulki krokusa Advance na jesieni i mam nadzieje że to ten zakwitnie bo już mnie wkurzają te pomyłki. I szybko zwiększyli cenę w tym Obi. Ja też widziałam już w sprzedaży kłącza host, piwoni i nasiona kwiatów i warzyw ale nic nie kupuje poza ciemiernikami,warzyw też nie wysiewam bo nie mam na to czasu na uprawę warzywek i jakoś mnie to nie kręci No chyba że arbuzy mogłabym je uprwiać bo przy nich jest mało pracy, miałam je parę lat temu wstecz ogromne i w sporej ilości, dzieci już później nie chciały ich jeść bo miały już przesyt ,to rozdałam je w rodzinie, znajomym i sąsiadom.
.
Edit: Elu to tylko na tej jednej rabacie ciemierników białych mam czysto, bo to jest rabata hostowa, w rabatach hortensjowych i trawiasto-bylinowej tam mam bałagan.Nic jeszcze nie sprzątałam nawet nie wygrabiłam liści z trawnika, jeszcze jest czas i zdąży się ogarnąć ogród
Ogródek Gosi 22:24, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:23, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:22, 08 lut 2024

Do góry
Ogródek Gosi 22:20, 08 lut 2024

Do góry
A prócz tego dalszy ciąg września
41 dni do wiosny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies