Ta którą widzisz na zdjęciu rosła 1 rok. To duża róża i można ją prowadzić jako pnącą, wtedy może mieć 2,5-3 m albo kontrolować wzrost poprzez niskie cięcie po kwitnieniu. Chociaż nie pachnie, jest różą nr 1 w moim ogrodzie .
A ja potrzebuję rady w kwestii okna. W tej chwili wisi firanka 15 letnia z bloku przywieziona. Myślałam o roletach wyglądających jak szerokie żaluzje -proszę o radę
Wspaniałe inspiracje, ciekawe zestawienia roślin, wyjątkowe rzeźby.
Jednak te klimaty w ogrodzie, tym razem najbardziej trafiły mi pod zmysły. U mnie, przy ścieżce też kwitło Cardiocrinum giganteum
U mnie niebo było zachmurzone
Niestety nic nie uwieczniłam. Trudno głowy sobie nie urwę
Dzisiaj od rana niebo zachmurzone, znów posępny dzień się zaczyna, a mnie się chce słońca
Ostatnim razem taki widok sfotografowałam, zdjęcie nędzne, ale coś widać
Witam w moich skromnych progach
Cieszę się , że podoba Ci się to co tworzę. Chciałabym żeby mój kawałek świata był przytulny i romantyczny. Mam nadzieję, że podążam w dobrym kierunku
Dziękuję za serdeczności i zapraszam ponownie!
Witaj Gosiu w moim zimowym jeszcze ogrodzie
Roślin jeszcze trochę dojdzie, ale przede wszystkim zostało czekać na wzrost tych nasadzonych. Cieszę się , że Ci się u mnie podoba .
Bardzo dziękuję za komplementy i odnośnie ogrodu i moich fotek. To bardzo miłe uczucie, że coś co stworzyliśmy komuś się podoba
Zapraszam serdecznie zawsze kiedy będziesz miała ochotę!
Pozdrawiam
U mnie też podobnie i bardzo nieprzyjemnie, około południa wyszło słońce.
U mnie trochę się stopiło, ale bardzo wolno to idzie.
Mam nadzieję , że to ostatnie podrygi zimy i wreszcie ustąpi miejsca wiośnie
U mnie niestety chmury na niebie i nici z obserwacji.
Też mamy skamieniałe pozostałości po śniegu, które nie chcą się roztopić.
Też czekam na pierwsze ciepłe dni, mam chęć wystawić bladą twarz i trochę się opalić