no proszę jakiego zdolniachę mamy
jestem wręcz zachwycona
a tak przy okazji Radziu,kiedy sadzisz mieczyki ?
kupiłam nieplanowanie oczywiście hi hi kolor niebieski i biały
a choruję na czerwony taki krwisty
Zgadza się skarpa jest za ogrodzeniem, ale brzozy chcę posadzić w ogrodzie przed skarpą. Jest to wąskie miejsce między gazonami a ogrodzeniem (odgrodzone ze względu na spadek terenu i bramę przesuwną). Wymiary to 450-880-150-790cm.
Chciałabym posadzić tam może cis jako tło, hortensje anabelle lub rododendrony, ale najpierw muszę wybrać drzewa.
Haha świerki płaczące to miłorzęby i buki w zimowych sukienkach. To žółte to miłorzęby które spędzają mi sen z powiek nie jestem do nich przekonana. Czy aby one nie są tak jakby były posadzone przez przypadek, jakby spadły z kosmosu? Pisałam o tym już ale powtórzę.
W ogrodzie są już posadzone :
Buki 3szt. Rohan obelisk podsadzone hortensją Ll
Buk 1szt Rohan wepping ( i tu miał być mariken ale był nieosiągalny) posadzxony z hortensją Vf
W końcu i ja poczułam wiosnę. Chociaż dzień nie zapowiadał się za dobrze bo wiało jak diabli to po południu było u nas 13 stopni i zero wiatru. Postanowiłam zatem ruszyć w ogród zaopatrzona w sekator . Ofiary już miałam upatrzone . Jako pierwsze padły jeżówki bo straszyły niemiłosiernie. Potem rozprawiłam się z częścią hortensji bo latały po całej działce. Dobrze że dzień jeszcze krótki bo więcej roślin poszło by do fryzjera .
To jest moje szambo jesienia. Otwor umieszczony pomiedzy trzmielina oskrzydlona, dereniem, irgami i cisami. Jako okrywowe rosnie kocimietka, macierzanka i floksy fioletowe.