Ty też U mnie dziś na plusie,rano padał deszcz ze śniegiem chlapa się robi.Dla Ciebie moja produkcja kulek bukszpanowych i trzmielina z maciupkich sadzonek
Dla porównania przedogródek przy remoncie kapitalnym
posiana gorczyca przed przekopaniem i już po sadzeniu roślin
i jej fragmenty...nawias dalej leci i łączy się z obwódką ekranu z bukszpanów, ale do efektów jeszcze trochę
Sebek Ciebie całe ogrodowisko swata...to się im nie dziwię
niezła partia z Ciebie....dzielnie się trzymaj w końcu się zakochasz
Dziękuję, że trzymasz kciuki, młodym potrzebne
Pamiętam jak pomagałeś na czerwono strzałkami...
Powstał przedogródek na kształt nawiasa...ta rabata kiedyś
straszyła...teraz będę ją tylko doskonalić
To może i ja spróbuję, czy ktoś ma pomysł na teę rabatę, jest w pełnym słońcu cały dzień, widok na nią z tarasu, a ja lubię uporządkowane ogrody, bukszpany, białe kwiaty z różem i fioletem, trawy, żurawki. Co tu można zrobić?
Rabatka ma 3m od tuj.
Tam gdzie biała pokrywa za drzewkiem jest studzienka na deszczówkę
Mam nadzieję, że Dorota tu zagląda.
Nasiona wysieję oczywiście w swoim czasie i podzielę się, mam już zgłoszenia, od Ciebie żadnego na razie. Nie mogę się doczekać wizyty w ogrodniczym, w cynie się muszę zaopatrzyć i niektóre warzywa.
Mam nadzieję że w maju nie zdezerterujesz, pamiętaj że do TML ciągle nie jesteś zapisana.
Co do koncertów - bardzo, najbardziej polecam NOSPR w Katowicach, mimo trudności z zakupem biletów. Tam jest wspaniała, przepiękna sala koncertowa, z rewelacyjnymi warunkami akustycznymi, polecam wybieranie miejsc wysoko, nad orkiestrą, jedna z nielicznych okazji kiedy można zobaczyć orkiestrę z góry, a tym samym wszystkie instrumenty. Muzycy przychodzą po prostu do pracy i jeżeli jakieś instrumenty nie grają w jakieś części koncertu, tylko ich partie wchodzą później, to i muzycy wchodzą sobie z boku na salę, w trakcie koncertu, tuż przed tym jak mają odgrywać swoje partie, niektórzy sobie rozmawiają między sobą, jak nie grają no i natchnienia artystycznego nie widać, bo ono jest tylko z przodu sceny. Nie sposób tego dostrzec, siedząc tradycyjnie, przed orkiestrą, która w dodatku jest wyżej usadowiona niż publiczność.
Mam doświadczenia koncertowe jeszcze z filharmonii z Warszawy, Katowic, Krakowa, Monachium i Neapolu.
W Krakowie marnie jest z wyciszeniem sali, kiedyś przed wojną to było kino i teraz jak jedzie karetka, albo nawet głośniejszy tramwaj, a orkiestra gra ciszej, to te niepożądane dźwięki słychać.
Witam.
Piękny ogród, fajny projekt
Zastanawiam się, czy lepiej wyglądają derenie przed hortkami, czy odwrotnie?
Też mam taki dylemat u siebie.
Ja mam żółte tuje Rheingold, też wolno rosną, ale docelowo jednak po 10 latach do ok 1m a Golden Tuffet będą niższe. Ja swoje przycinam w małe stożki.
Pozdrawiam i będę podglądać
Daaawno Mai nie oglądałam. Czasem w necie nadrobię jakiś odcinek.
Śniegu mam takie ilości że kopczykowanie i tak może nie być konieczne więc się pocieszam po tej pomyłce.
Hortek nie okrywałam żadnej. Ogrodowej też. Mam nadzieję że przetrwają.
Dziś kupiłam w L ciemiernika. Było kilka sztuk ale wzięłam jednego bo jak do tej pory to wszystkie próby posiadania go zakończone były fiaskiem.
Stoi na dworze bo temperatura +2. Na noc schowam do garażu.
Dzisiaj to dopiero beznadzieja pogodowa temperatura na plusie, pada mokry snieg, gololedź, strach wyjsc z domu.
Cisnienie niskie. Ze skrajnosci w skrajnosc. Byle do wiosny.