Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe królestwo 07:21, 28 lut 2017

Do góry
W piątek było u mnie zawirowanie pogodowe była i wiosna i zima.Klucze dzikich gęsi widziałam bucha mi się śmiała bo to już niebawem tuż tuż

a później przyszła zima

a w niedziel byłam w CH i kupiłam
2 chopiny, różowe rudbekie, siew goździków i astrów

chopiny,kupione jesienią nie przetrwały zimy musiała uzupełnić straty
Moje małe królestwo 07:13, 28 lut 2017

Do góry
Mireczko to są rozchodniki one wcale nie są pomarańczowe chyba na tym zdjęciu tak wyszły a na drugim zdjęciu jest szałwia nie wiem jaka odmiana kupowałam na ryneczku i pani też nie wiedziałam co to za jedna. Jak byś chciała tych rozchodników to chętnie się podzielę
tak wygląda z bliska
...uDany ogród 07:03, 28 lut 2017

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Witaj... ja też umiem tylko jeden obcy język.. i nie zawsze pasuje nim się posługiwać

Jak ja ci zazdroszczę tych stawików.. ...

Po cholerę tu zaglądałam.. ... by żal dupcie ścisnął? Jeszcze pomyślisz, że mam skłonności do samoumartwienia się..

A aaaaaa i piękne fotki robisz... obejrzałam kilka stron... i zgadzam się.. szpaki są śliczne A czereśnie futrują nie tylko one.. kosy, kwiczoły, sroki, sójki też maja niezły apetyt..

Makolągwy maja ciekawe obyczaje.. u nas się mówiło na drugą osobę makolągw.. i było to obraźliwe. Teraz wiem dlaczego... z punktu widzenia kobiety.. bycie makolągwą jest do niczego. Nie lubię być makolągwą...

A teraz do spania... bo budziki wymyślił ktoś kogo z założenia nie lubię.

Witam serdeczne w moich skromnych progach

Cieszę się, że mój staw Ci przypadł do gustu. Ja go uwielbiam mimo, że jeszcze daleka droga do jego totalnego ukształtowania i wyczyszczenia.

Dziękuję za dobre słowo odnośnie fotek , to taki mój konik. Lubię to bardzo , jednak sprzęt pozostawia wiele do życzenia.
Może kiedyś to zmienię

Ptaki są niesamowite, to taka naturalna biżuteria ogrodów. Bardzo lubię je uwieczniać.

Pozdrawiam i miłego dnia życzę

Pszczelarnia 01:22, 28 lut 2017

Do góry
Wtedy pojawili się goście w ogrodzie (ogród położony jest koło Wilczej Krzyżówki) Byli to - jak się potem okazało - p. Rekwizytor Grzegorz "Pani Ewo, ja już 30 lat w tej branży pracuję i nie mam dość" oraz p. Scenograf Joanna "a zioła jak pani suszy? Na werandzie można?"

I wszystko stało się nagle; był bal grzybiarza, na którym jedni byli marchewką, inni rycerzem, kolejni królikiem lub barmanem; a nasza pasieka pojechała na plan filmowy. Pszczoły pod naszą opieką miały zagrać w "Pokocie", filmie Agnieszki Holland kręconym na podstawie powieści Olgi Tokarczuk "Prowadź swój pług przez kości umarłych".

Na chwilę opustoszał sad i ogród:

Relacja z planu filmowego:
https://www.facebook.com/agroturystyka.pszczelarnia/

Pszczelarnia 00:54, 28 lut 2017

Do góry
Bukszpany i cisy czekały na cięcie:

warzywnik czekał na pielenie

a ja układałam bukiety,

obserwowałam dorodny tymianek w zielniku

podczas sadzenia tarmosiłam różaneczniki z torfu

miałam wiele rzeczy do wysadzenia

Pszczelarnia 00:46, 28 lut 2017

Do góry
Był czerwiec.

W tym roku (2015) w czerwcu w moim ogrodzie wszystko kwitło na raz: jaśminowce, różaneczniki, piwonie i róże, ostróżki, naparstnice, czosnki, omany i penstemony, szałwie i bukwica oraz dzwonki.

Rewolucje w ogrodzie 23:25, 27 lut 2017

Do góry
Bardzo proszę o zweryfikowanie i opinię w sprawie drzew które rosną lub będą rosły na tej działce. Co sądzicie na temat miłorzębów które rosną przy schodach?Zostawić czy posadzić coś bardziej kulistego o regularnej koronie? Czy brzozy pasują do drzew takich jak:
kuliste śliwy lub klony przy ulicy na skarpie
kolumnowe miłorzeby
kolumnowe buki na rabacie
jakieś drzewa przy wjezdzie(kolumnowe lub kuliste)
Chciałabym aby ogród był uporządkowany i nie jestem pewna tego czy dobrze robię sadząc pojedyncze czy podwójne sztuki?
Kochane napiszcie coś nie zostawiajcie mnie w niepewności.

TO to jasnozielone nad skarpą to planowane brzozy posadzone po dwie do dołka,
więcej zdjęć na pierwszej stronie
Cis - Taxus 23:25, 27 lut 2017

Do góry
Tło do nasadzeń powiadasz, ale w takim razie z przodu te nasadzenia między żywopłotem a krawężnikiem?? Tutaj bardziej bukszpan się nadaje albo trzmielina.

Gdzie mają być nasadzenia??? No ja nic z tego nie rozumiem

Każdy wie o co pyta, ale pytania to tak zadajecie że czarna magia.(

Podwórkowa rehabilitacja 22:57, 27 lut 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Przychodze z rewizyta. Trochę czasu potrzebuje aby zagościć w Twoim ogrodzie.
Widzę, ze uwielbiasz robić zdjęcia, to tak jak ja. Zaznaczam sobie Twoj watek i pozwolisz, ze będę odwiedzać.

Hejeczka bardzo mi miło, zapraszam.
Mój ogródek jest bardzo mały. Wystarczy obejrzeć wizytówkę i kolaże o te
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4684-podworkowa-rehabilitacja?page=508
i już wszystko wiadomo.
Zdjęcia uwielbiam, dzięki nim poznałam Twój wątek, bo jak nie mam czasu na forum to wpisuję w wyszukiwarkę img -pokaż posty- szukaj i już podziwiam śliczności
Działka prawie w Borach Tucholskich 22:42, 27 lut 2017

Do góry
ZbigniewG napisał(a)
a takie coś ?

będąc młodym i niekoniecznie pięknym w pobliżu tego drzewa uskuteczniałem czyn społeczny i miałem w bardzo głębokim poważaniu wszelkie cud roślinki - młodość ma zupełnie inną skalę wartości i cudności

Opis zaczynał się ciekawie; myślę sobie,co uskuteczniałeś w takich okolicznościach młodość swoje prawa ma.
Czyny społeczne i jeszcze prawie obowiązkowa przynależność do ZMS.
Zielony Punkt - ogród Finki 22:35, 27 lut 2017

Do góry

Mocno cięty Klon jesionolistny 'Aureum'

Finka kiedy tniesz tego klona, mam też takiego czy już mogę go ciać.
Moja działka na Dębowym Lesie 22:29, 27 lut 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Takiego to jeszcze nie miałam..cudny kolor.
Ogród z rzeźbą 22:22, 27 lut 2017

Do góry
I taka ciekawostka przyrodnicza - sporo drzew porośniętych było takim "czymś". A dzisiaj wspomagając moje dziecię w przygotowaniach do sprawdzianu z biologii napatoczyłam się na zdjęcie właśnie takiego czegoś i dowiedziałam się, że to są porosty krzaczkowate. Niesamowicie wyglądały te drzewa, jak z mrocznej baśni:

I widoczek:

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 22:22, 27 lut 2017

Do góry
Piotr_ napisał(a)

Bardzo lubię takie widoczki, jak wszystko budzi się do życia
Ogród z rzeźbą 22:15, 27 lut 2017

Do góry
Magda szczerze zachęcam

To tak siłą rozpędu jeszcze kilka fotek:

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:13, 27 lut 2017

Do góry
a takie coś ?

będąc młodym i niekoniecznie pięknym w pobliżu tego drzewa uskuteczniałem czyn społeczny i miałem w bardzo głębokim poważaniu wszelkie cud roślinki - młodość ma zupełnie inną skalę wartości i cudności

Moja działka na Dębowym Lesie 22:12, 27 lut 2017

Do góry
Napia napisał(a)
Fiona cudna Macham Aniu

Aguś, Dzięki
Odmachuję
Jak pisałam u ciebie.
Ja cieszę się,że śniegu już prawie nie mam. Jakieś placki w północnych zakamarkach jeszcze są.
Ale rano wychodzę do pracy, wracam jak już jest przeważnie ciemno i nie mam czasu się rozejrzeć. co tam w ziemi widać.
Nic może na weekend podpatrzę sobie
Moja działka na Dębowym Lesie 22:01, 27 lut 2017

Do góry
Jana napisał(a)
ja niestety nie mam ręki do storczyków ale przynajmniej pooglądałam u Ciebie piękne

Ja na początku też nie miałam.
Ale nie dałam za wygraną.
Po pierwszych błędach i przerwie jeszcze raz wzięłam się za nie.
I tym razem już wychodzi mi dobrze z nimi
Także próbuj i ty
Moja działka na Dębowym Lesie 21:55, 27 lut 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)

Oby ta młodość nam dopisywała jak najdłużej hihi by mieć siły podnieść łopatę...wszak to najlepsza przyjaciółka ogrodnika

Aniu piękne masz okazy host.U mnie ślimaki się pojawiają niestety.Są to skorupowe,oby pomrowy nie dotarły nigdy..

Śliczne zdjęcia ogrodowej szadzi

Kotka jak hrabina

Anium ja też życzyłabym sobie zdrowia i siły dużo.
Bo ogród wymaga dużo pracy i siły.He, hee, masz rację łopata i pazurki to największe przyjaciółki ogrodnika.No, może i nożyce tez
Hosty u mnie rosną dobrze.Ślimaków na działce nie mam.Ale w mieście na działce trochę się pojawiło
Dziękuję za miłe słowa.
Fiona to nasza rodzinna ulubienica.Ale i zachowuje się jak,, księżniczka jak my to mówimy
Kolorowy Ogród Geni 21:51, 27 lut 2017

Do góry
Zdjęcia aktualne już bez śniegu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies