Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:21, 11 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
Miruś z pewnością ptaszki się zainteresują. Kolejny raz jak będziesz uzupełnić bulionówki to wstaw patyczek zanim smalec zastygnie. Będzie ptaszkom łatwiej, choć i bez patyczka sobie poradzą . Masz rację, róż mi chyba wystarczy . Ciekawe czy wszystkie przetrwają te mrozy .

No będziemy róże oglądać po zimie oj będziemy.

Ku mojemu zaskoczeniu słyszałam dziś w GW że kukliki po mroźnej zimie będą ładniej kwitły i piwonie też - coś nam zima da zanim zabierze.

Z patyczkiem zawaliłam - słusznie idzie ciepło wtyknę.

ale będzie roboty....

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:18, 11 sty 2017

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Jakie piękne wspomnienia z letnich wypraw serwujesz, miło pooglądać takie piękne ogrody.
Za życzenia dziękuję i Tobie w Nowym Roku życzę wszystkiego co najlepsze.
Dziś wstawiłam informację jak można w prosty sposób ROZMNOŻYĆ ROŻĘ, może też Cię to zainteresuje.

Byłam widziałam, nie rozumie tego. Nie został podany powód dlaczego ziemniak i co on robi jak również po jakim czasie te róże się tak ukorzeniają jak na ostatnim zdjęciu.
Dla mnie autorytetem jest Dzidka która z powodzeniem ukorzenia róże.
Trzeba by ją wywołać.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/779-to-wlasnie-tu?page=335

ona ucina gałązkę w czerwcu wkłada do doniczki i przykrywa słoikiem i tyle dopiero po roku na wiosnę wysadza na miejsce. To nie jest proces krótki.

Gabrysia chyba tez pokazywała swoje ukorzenione kwitnące.
Ale można oczywiście z ziemniakiem spróbować nigdy eksperymentów dość.

Ja chwilowo dziś w temacie wiosny

pozdrawiam
Ogrodowy spektakl trwa ... 15:12, 11 sty 2017

Do góry
tulucy napisał(a)
Miro zaskoczyła mnie wielkość Twojego ogrodu... Nie wiem czemu, ale myślałam, źe właśnie jest taki ok 20a... A tu niespodzianka...

Książka mnie zaciekawiła, idę szukać i nasionek też szukam, skoro już mnie uziemiło to wykorzystam to w pełni

Ja nie podawałam wielkości mojego ogrodu.
To było odnośnie ogrodu Doroty.
Ja mam mały ogród działka 10a -dom, podjazd itd może 6 arów na ogród i głupi trawnik .

Jagodnik to już inne ary.

Zdrowiej!

Jak to się zacznie to będzie pędzić
wyżej był 11.03
a tu 27.03 - już po ptokach

za to następne się pysznią

Zielona przestrzeń 15:06, 11 sty 2017

Do góry

Ogrodowy spektakl trwa ... 15:05, 11 sty 2017

Do góry
Milka napisał(a)
P.s.
Ciemiernikowi brak światła, u mnie toż samo.

Też tak myślałam.Ale dalej nie wiem co zrobić bo i się wydaje że potrzeba je przenieść w zimne miejsce jeśli chce się je potem dać do gruntu = u mnie w garażu światła mało.Będę eksperymentować.

Stawiasz na begonie ? super ja stawiam na pelargonie i właśnie dziś w nich grzebałam więc się nasyciłam grzebaniem w ziemi - u mnie w nocy było -16 i jakoś nie czuję jeszcze potrzeby wiosny niech zima się wyszaleje wszak na to ma styczeń.

Spokojnie czekam na te widoki

11.03.2016

Zielona przestrzeń 15:03, 11 sty 2017

Do góry

Ogródek Iwony II 15:02, 11 sty 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Przeglądałam właśnie fotki letnie i trafiłam na taką, że aż się na chwilkę zatrzymałam
Zostawiam czerwiec na dobranoc

Iwonka woow zaraz energii dodałaś mi tym zdjęciem jeszcze 5 miesięcy i będziemy się cieszyć tymi kolorami

Pamiętam Iwonko,że miałaś róże Giardinie i nie przetrzymała zimy.Czy miałaś ją tylko jeden sezon czy dłużej.Pozdrawiam i oby do ferii
Zielona przestrzeń 15:00, 11 sty 2017

Do góry
Zimowo

Kamienny ogród patykiem malowany 14:55, 11 sty 2017

Do góry

Kamienny ogród patykiem malowany 14:53, 11 sty 2017

Do góry
A teraz jeszcze trochę kamiennego wklejam, zanim aparat mi zemrze....

Kamienny ogród patykiem malowany 14:51, 11 sty 2017

Do góry

Kamienny ogród patykiem malowany 14:49, 11 sty 2017

Do góry
Wybrałam się na krótki spacerek na polankę obok domu i takie obrazki zostawiam....
Miałam nic nie wklejać, po zdjęciach które zobaczyłam u Ryski ale......

Ogród z uśmiechem 14:22, 11 sty 2017

Do góry
jolanka napisał(a)
Dzisiaj mieliśmy w ogrodzie gościa Piękny to on jest ale chyba wolę aby "gościł" gdzieś indziej. Moje ptaszki pochowały się gdzie tylko mogły To jastrząb - siadł sobie na macie okrywającej klona japońskiego

Joluś wydaje mi się, że to chyba krogulec. Przykre patrzeć jak innego ptaszka zabija, ale przyroda rządzi się własnymi prawami. Pewnie wyeliminował jakiegoś słabego osobnika. Ale sama pamiętam jak serce mi się ściskało jak widziałam raz jak sroka porwała pisklę z gniazda .
Kochani! - pomóżcie proszę z przedogródkiem! 14:07, 11 sty 2017

Do góry
Taaaak i mamy problem - napisałam, ze kupiłam w przedsprzedaży roślinki - za to nie zauważyłam, że bukszpanu kolumnowe nie są na marzec i przyszły... 5 min temu.

Wsadziłam jeden karton w drugi, i postawiłam donice na tych kartonach na tarasie. Macie pomysł jak to to zabezpieczyć póki mrozy są? w nocy dzisiaj było -7, teraz -2.

Jak będzie odwilż to wkopię je w donicach w ziemię, ale póki co nie wiem jak je zabezpieczyć.

Ukojenie 13:55, 11 sty 2017

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Matko święta... jak ja bym miała takie rzeczy dziergać to chyba najpierw musiałbym wykupić cały zapas melisy z Herbapolu.

Dla efektu warto:

Basiu dla mnie to satysfakcjonujacy tworczy relaks, tylko niesamowty zlodziej czasu....
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:53, 11 sty 2017

Do góry
2016

I koniec historii
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:47, 11 sty 2017

Do góry
2015
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 13:43, 11 sty 2017

Do góry
2014 -

I po śniegu
Ogród Pierwszy (nie)Wielki - projekt 13:43, 11 sty 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)
No i popełniłam pierwszy projekt.
Mam nadzieję, że wywoła dyskusje i zmieni się znacznie
To są moje już istniejące jałowce Blue Arrow. Przed nimi śmiałki darniowe.
No i nieobsadzona jeszcze rabata narożna. Są tam te czosnki (wsadziałam wczoraj) i po prawej istniejące jałowce stricta.
Na planie przed czosnkami rozplenice (wiem, nie moja gleba), rozchodnik (choć chyba za duży urośnie) i na "samprzodzie: jakieś carexy.
A to drzewo to Miłorząb. Niestety, program nie ma fastigaty. Póki co, taki.
No to start Radzić, odradzać zapraszam

Drzewo za blisko zywopłotu, odsuń bo wyłysieją te żywopłoty

Paskie nie, nudno strasznie, gdzieś dalej ktoś pisał L - lepiej, kwadraty też lepiej. Paski kiepsko wyglądają jak patrzysz na nie wzdłuż. Musi coś zahakować się. Żeby łądniejsze widoki były ze wszystkich stron. Tu żadna symetria nie jest potrzebna Drzewo nie zielone.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies