Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Iwony II 15:47, 06 sty 2017

Do góry
Dziś od rana odśnieżanie.

I mrozi. Rano -11. W dzień przy słoneczku -7 stopni. Ale cudownie rześkie powietrze.

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 15:42, 06 sty 2017

Do góry
Nie mogłam się oprzeć, te sopelki i skrzący się śnieg i słoneczko.

No musiałam wyjść z aparatem

Stanowczo wolę taką zimę. A nie tylko plucha i deszcz.
Ogród w budowie - nieustającej 15:39, 06 sty 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)

No jak to kiedy Kasiu, jak będą kwitły, w Wojsławicach, to już postanowione. Więc do połowy maja, zależy od pogody. Nie ukrywam że przewodnicząca TML ma zaplanowany wyjazd na parę dni w pierwszej połowie maja, ale w Wojsławicach będzie na pewno, bez przewodniczącej przecież nie można.

Mam plik pt. TML 15 maja 2016

czyli 13-14 maj w tym roku ? czy wczesniej ? jakis duzych przesunienc nie nalezy chyba zakladac...

bo Wojslawice to pewnie ciut wczesniej niz mazowsze ?

Ewa, Pszczółka moze sie wypowie ?
Tu narazie jest ściernisko... 15:34, 06 sty 2017

Do góry
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:32, 06 sty 2017

Do góry
kasiek napisał(a)
O a teraz lato, na razie mam zimowy spoczynek a nie chcę tesknić... Ale zimowe fotki mialaś też cudowne

Lato przeplatane z jesienią, to dla Margaretki....obiektem zainteresowania była morwa i klonik

W Tym roku jeszcze nie było pięknej zimy, ale warunki na drogach od poniedziałku 2 stycznia, były ciężkie, pierwsze intensywne opady śniegu, temperatura 0, mimus 1, biała nawierzchnia, stojące auta w korku pod górkę, karetki pogotowia, policja, pierwsze auta w rowach, nie widać nigdzie pługo-piaskarek, i powroty do domu po pracy to jak rosyjska ruletka

Dzisiaj było trochę słońca...sąsiedzi nawet założyli narty biegowe

eM próbował otworzyć bramę, a piesa czakała na upragniony spacer

a tu brama zamarzła

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 15:30, 06 sty 2017

Do góry
Za oknem mróz, w domu cieplutko bo mąż wczoraj w kominku rozpalił. Siedzę sobie przy herbatce, na kuchence dochodzi spoźniony obiad i nareszcie mam chwilę dla siebie
Wcześniej wyszłam na troszkę na spacer i do ogrodu co by zdjęcia zrobić. W końcu mamy prawdziwą zimę.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:30, 06 sty 2017

Do góry
Katkak napisał(a)

No i cudnie Słońce, a potem to już jeszcze chwilka i wiosna . Nie odpuszczę Ci już w tym sezonie, sama Cię do siebie przytargam jak nie przyjedziesz dobrowolnie.

Katka wiesz, że ja bardzo chcę do Ciebie....to co było już mam za sobą, wiesz, że nie miałam z górki, radosne chwile nakrywały nowe złe, nowy rok zaczęłam pozytywnie...kupiłam coś dla siebie, zjadłam obiad z rodziną w restauracji i w Sylwestra ubrałam szpilki, żeby było luksusowo
Tiule, niebo, słońce, taniec noworocznny i odwiedzinki u Ciebie niech się spełnią

Ogród w budowie - nieustającej 15:29, 06 sty 2017

Do góry
Danusia napisała dwa artykuły o rojnikach i rozchodnikach i innych sukulentach, też widzę że modne są, wraca też moda na skalne ogrody, więc pokażę trochę z mojej dokumentacji zdjęciowej na ten temat, bo rojniki mam i lubię.
Są łatwe w uprawie niezwykle, ale u mnie wyciągają je namiętnie sroki, tylko pod dachem nie mają odwagi.

Mam od tego roku rojniki na krześle, razem z rozchodnikiem, ale go usunę, bo jest zbyt ekspansywny, stoi sobie jak widać teraz na tym mrozie...

a latem tak było

Mam też taki kamień z dziurą na wylot, jak do gry w kręgle i sobie w nim rosną rozetki

Tu narazie jest ściernisko... 15:26, 06 sty 2017

Do góry
A to fotki ze spaceru po lesie.

Ogród w budowie - nieustającej 15:22, 06 sty 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Dość daleko musiałam wrócić w tył żeby zobaczyć co u ciebie w ogrodzie.
Natrafiłam na jesienną odsłonę okrągłej rabaty i powiem ci, że fantastyczny efekt.
W 2016 najbardziej radowałam się widokiem Aminka od ciebie . Tak mnie zachwycił, że w tym roku znowu posieję wśród traw.zebrałam nasiona dość późno żeby dobrze dojrzały.
Pozdrowienia noworoczne zostawiam.

Hej Alinko.
Okrągła rabata nawet parę dni temu jakoś wyglądała, dopiero teraz spadł u mnie "pierwszy śnieg".
Fakt, ostatnie zdjęcia były z października, ale jakoś nie było potem co pokazać.
Aminek cieszy, mam taką koncepcję, żeby go wymieszać w łanie z białym i różowym kosmosem, ale skąd wziąć niski kosmos, a na pewno taki jest, dowody niżej:

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 15:22, 06 sty 2017

Do góry
MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

To sie nazywa nastrój ...super foto

"Twoja kreska jest dla mnie diamentem"pieknie powiedzianei zupełnie zasłużony komplement dla Sylwusi,uwielbiam jej szkice i rysunkiże o ogrodzie nie wspomnę jej i Twoim

udanego ostatecznego montażu kuchni zycze(ach jak ja zawsze lubiłam ten radosny czas oczekiwania na mebelki,które miały u nas stanąć)oraz super wypadu na narty

Bardzo Ci dziękuję, fajnie podsumowałaś życzenia
Każdy ogród na O. Ma to coś w sobie....kumulację wspólnych pasji i coś więcej...znajomych dających nam motywację i wsparcie w tworzeniu naszego wymarzonego ogrodu, a wiem, że niektórym jest naprawdę ciężko.....ja miałam bardzo ciężki rok, ha ha mam go już za sobą...czego i Tobie życzę

Tu narazie jest ściernisko... 15:16, 06 sty 2017

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 15:08, 06 sty 2017

Do góry
Jestem zła, bardzo zła Czytam, słyszę, oglądam zasypaną śniegiem Polskę a o mnie chyba ktoś tam do góry zapomniał...

W ogrodzie -8 st. w tym momencie i cukier puder na trawie

Tu narazie jest ściernisko... 15:07, 06 sty 2017

Do góry
Ogród w budowie - nieustającej 15:05, 06 sty 2017

Do góry
Kasya napisał(a)
A kiedy lilaki w tym roku ?

No jak to kiedy Kasiu, jak będą kwitły, w Wojsławicach, to już postanowione. Więc do połowy maja, zależy od pogody. Nie ukrywam że przewodnicząca TML ma zaplanowany wyjazd na parę dni w pierwszej połowie maja, ale w Wojsławicach będzie na pewno, bez przewodniczącej przecież nie można.

Mam plik pt. TML 15 maja 2016

Tu narazie jest ściernisko... 14:59, 06 sty 2017

Do góry
A to rabaty.
Ogród w budowie - nieustającej 14:55, 06 sty 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Pooglądałam z uwagą i myślę...byłam tu, czy nie byłam Hania będzie lepiej wiedziała.

Jak się ogląda dużo ogrodów w krótkim czasie, dość podobnych stylistycznie, nie pamięta się co było w którym.
Dlatego jeszcze jedna rada z doświadczenia wynikająca dla wycieczkowiczów ogrodowych - maratony tygodniowe i dłuższe, z planem po 3 ogrody dziennie, są stanowczo za długie, najfajniejsze są wypady wyłącznie ogrodowe max 4 -5 dni, nie zdąży się człowiek zmęczyć i przesycić. A jak na dłużej to stosować system mieszany - raz odpoczywać, raz jechać.

Zapomniałam obrazka. Też holenderski, ale z prywatnego ogrodu nie do zwiedzania.

Ogród w budowie - nieustającej 14:51, 06 sty 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Jak dobrze, że jesteś!
I że potrafisz tak pięknie opisywać miejsca, w których byłaś.
Oby 2017 był dla Ciebie równie obfity w nowe wrażenia, a sobie życzę, żeby Ciebie było więcej na forum.

No jak miło czytać takie słowa
Też sobie życzę więcej czasu na forum, ale słabo wychodzi. Jednak na nadmiar pracy nauczyłam się nie narzekać już dawno. Tylko chciałoby się utrzymać ten status kobiety renesansowej jednak, a tu przeszkody są.

W 2016 roku fajnym przeżyciem było zwiedzanie ogrodów Allhambry nocą, mniej ludzi, mniejszy tłok, tylko trochę za ciemno na zdjęcia.

Ogród w budowie - nieustającej 14:41, 06 sty 2017

Do góry
Agania napisał(a)
Przyszłam przywitać się w nowym roczku wszystkiego najlepszego...dziękuję za kolejny spacer po cudownych ogrodowych miejscach

Dziękuję Agatko.
Czytałam gdzieś że masz morwy i to nawet dwie, owocujące. Masz jakieś zdjęcia? Ja kupiłam krzaczek dwa lata temu, nie chciałam szczepionej, ładnie rośnie, nie mam pojęcia po jakim czasie są owoce. Nie mam też pewności, czy będą czarne?
Marzą mi się takie, pamiętam ich smak.

Ogród w budowie - nieustającej 14:33, 06 sty 2017

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Gabrysiu, fajne miejsca zwiedziłaś, prezent w sam raz na zimowy wieczór.
Odczuwam pewien niedostatek fotek w klimatach świątecznych
Przyłączam się do pytania Ewy o lnicę
Dużo dobrego w Nowym Roku.

O lnicy powyżej, dość wyczerpująco.
Ciebie w ogóle nie było, z radością obejrzałam Twoje bombki, wyobraź sobie że nakupiłam materiałów w tym roku, chciałam robić takie srebrne robione na stare i nic z tego nie wyszło, zero czasu.
Czy dobrze widziałam, że masz takie bombki jak moje - te płaskie z różami na białym tle?

A że mam otwarty właśnie plik ze zdjęciami z sierpnia z zeszłego roku, to korzystam z okazji, żeby ubarwić dzień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies