W tej wannie ocynkowanej przechowywany jest piasek na tyłach.
Błotnia to drzewo wybitnie wilgociolubne, nie ma szans u mnie. To ładne drzewo do większych krajobrazowych ogrodów.
Wiosną pięknie kwitną, jesienią owocują i ładnie się przebarwiają, czasami owoce pozostają do zimy na drzewkach, niektóre są jadalne dla ludzi, nadają się na przetwory, owoce to też pokarm dla ptaków. Nieduże są to drzewka, można je bez ryzyka chorób przycinać i formować.
Witam, przybiegłam od Ewy, gdyż zobaczyłam wpis o nowych fotkach w Twoim wątku. Bardzo piękna jesień u Ciebie. Klony cudownie się przebarwiają. Podoba mi się szpaler tuj jak przeplata się z kolorami. U mnie niestety jeszcze nie jest tak pięknie ale mam pytanie techniczne. Mam taras z drewna. W tym roku był olejowany ale nie podoba mi się do końca kolor. Czy możesz zdradzić tajemnicę czym impregnujesz aby uzyskać taki odcień? Macham z krzyżackiego grodu
Jezuuuu...
serce mi się z piersi wyrwało i wyje
Nie dość, Że przecudne jesienne góry, to jeszcze słońce mieliście. KOooocham miłością absolutną. Gdzie bywacie najchętniej?
I ogród jesienny piekny. I ja osobiście bardzo lubię, jak jesienią pod drzewem leżą kolorowe liście. Nie sprzątaj zatem dopóki są ładne
A ile tych płatków naliczyłaś? Sprawdzając nazwę tej róży natknęłam się na różę polską, podobną również ale jej na żywo nie widziałam.
A jak myślisz jak była przyczyna, że w tym roku akurat znikł dzwonek?
Zastanawiam się nad przesadzeniem swojego, jaką wysokość u Ciebie osiągnął?
I jeszcze zapytam o te drobne białe kwiatuszki na fotce, co to jest?
Same pytania więc napiszę, że kupiłam pierwsze pomarańczowe kwiaty do ogrodu.
Wczoraj udało mi się zrobić parę zdjęć ogródka. Uwagę przyciągają przebarwiające się liście, głównie host. Ładnie to wygląda na tle mocnej zieleni rododendronów i iglaków.
tą rabatę planuję na wiosnę nieco zmienić - po pierwszej zimie wypadły wszystkie żurawki Citronele (lewa strona za klonem) coś im zjadło korzenie, padła też część tych zielono-brązowych. Ogólnie na wiosnę nic się tu nie dzieje. Chciałabym dodać coś kwitnącego tak aby w kwietniu kiedy już sezon rusza cieszyła oczy zwłaszcza, że jest blisko tarasu.
Założenie: ma być bardzo elegancko - kwiaty w kolorach bieli, różu i fioletu po czerń (tej kolorystyki staram się trzymać w kwestii kwiatowej w całym ogrodzie )