Piękne róże Marzenko, ta biała muśnięta różem prześliczna Mnie taka pogoda też niestety nie nastraja pozytywnie, ale takie foty wprowadzają nutkę optymizmu
Bożenko budki slczne,wiem dla koga były by proste do zrobienia...
Może sie nauczymy robic takie oo Nikita na pewno poprowadzi takie zajecia,a ja mam narzedzia potrzebne i materiał pobudowlany tez sie znajdzie.
Jutro, jeśli aura pozwoli, nawiozę tam kompostu, przekopię i będę sadzić.
Dla Asi-Makadami zdjęcie mahonii z hortensją Limelight. Mahonie sa tam 3- sadzone w trójkącie, cięte po kwitnieniu.
Miła jest Twa ocena ogrodu ale po znajomości zawyżona.
A donice - wciąż nie wiem. Lubię glinę, mam i ocynku "wiejskiego" dużo ale razem mi jakś nie pasuje. I tak sobie zmieniam. A obsadzenia, te co roku jakoś inne. W przyszłym poszukam już tylo fioletów i bordo.
Bardzo pracowite popołudnie miałam. W nocy zrobiłam sobie burzę w mózgu i podjęłam decyzję, że z wyciepaniem krzewuszek nie będę czekać do wiosny. Znalazłam dla nich rodzinę adopcyjną, a potem wykopałam 6 dwumetrowych krzaczorów i oddałam bez żalu. Został mi jeszcze jeden krzaczor na długiej prostej. Zaczęło padać, więc musiałam przerwać prace.
Tak to wyglądało przed
Odbyłam wizytę w szkółce i szukałam pięknie przebarwiających się krzewów, które w gratisie mają ciekawe kwiaty oraz nie są nadmiernie wymagające w obsłudze. Przy okazji dokonałam zmiany swojego poglądu w kwestii posiadania hortensji dębolistnej. Ona tak pięknie się przebarwia, że wszystko jej wybaczę, byle jesienią miała liście.
Ostatnia jednak
wydaje mi się że taka sama jaką mam czyli Boom Boom White - u mnie była najpóźniej kwitnącą i dość wysoka ale szyk i elegancję to ma
z tych drobniejszych to polecam Ci Tam Tam ciemne kulki niski okrągły krzaczek
Dlaczego leszczynę wycięłaś ? bo ja o niej myślę więc pytam
a jarmuż - na śniadanko- masełko, cebulka, czosnek,może być i papryczka i ciut szyneczki - to podsmazyć albo dodać pomidorka i się poddusi
w misce obrane listki jarmużu polać oliwą i cytryną i dobrze pomasować następnie na patelnię
na to rozbełtane jajka - wysmażyć jak się lubi i
można rewolucje w ogrodzie czynić
pozdrawiam.
Miro,
a więc ta
jest
Boom Boom White. A miała być Myijama Fubuki. Analizując moje dalie, dochodzę do wniosku, że jeden sklep (ce-kwia.pl) je pomylił całkowicie.
Ta dalia jest bardzo plenna, wielki kopulasty krzaczek do kolan.
Kasiulek dałam Ci dwie hortki - jedną tą, która jest na zdjęciu, z kwiatami, a drugą malutką jeszcze bez kwiatów. Ta ładna trzykolorowa to właśnie to maleństwo bez kwiatów. A ta na zdjęciu powyżej to zwykła różowa, choć ma dla mnie duże znaczenie, bo to pierwsza hortka jaką ukorzeniłam . I fajnie, że wylądowała u Ciebie .