Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Marty 00:45, 08 paź 2016

Do góry

Ogród Marty 00:40, 08 paź 2016

Do góry

Jak feniks z popiołów 23:49, 07 paź 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
A może coś na pniu zamiast piwoni? I kulki. Albo trawki. Albo nie wiem

Przyszły mi do głowy 3 trzmieliny na patyku, bukszpan i turzyce. Ale w ogrodach formalnych nie czuję się zbyt pewnie. Niech to będzie przyczynek do burzy mózgów.

Ta ściana między garażem a wejściem do domu prosi sie o wyższy akcent. Dałabym tam osobiście drzewko
PS. Dlaczego śliwy szczepione, a nie naturalne? Zależy Ci w tym miejscu na geometrii?
Nieregularna korona lepiej zasłoni szopę- tak myślę.
W ogrodzie Lorki za zakrętem 23:40, 07 paź 2016

Do góry
widok na tył( czyli wielki bajzel ale wklejam ku pamięci.. po prawej trzeba zrobić kostkę z tyłu rabaty i wsadzić tuje.. ( ale kostki brak)
po scięciu wielkiej sosny, naszym oczom ukazał się piękny( chyba buk) tłumiła go ostro, ale ozył, jak dostał przestrzeni.. rosnie już po stronie sąsiada..

w przyszłym roku postawimy płot pewnie( na razie ziemia musi sie ubić) i posadzę ścianę ze świerków serbskich,żeby się całkowicie osłonić od sąsiada idioty.. dzidziusie świerków już mam.. 15 sztuk.. ulitowalam się bo były w ogrodniczym takie 30 cm po 6,5 i nikt ich nie chcial moze beda z nich wielkie drzewa kiedyś a no i po obu stronocha schodków chcialam jescze grujeczniki..
w wgłebniku po lewej bedzie mini warzywnik.. po prawej wiadomo trampo i piaskownica( pewnie jeszcze tylko rok, moze dwa) na srodku w lecie basen a jesienią i wiosną chce żeliwne palenisko.. o!

na wiosnę szef ma wielkie plany zrobić taras w końcu, a ja prawą 5 metrową rabatę z grabami a la Albone
i to by było w skrócie tak wlasnie...
Ogród Małej Mi - sezon 2016 23:29, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Ania zastanawiam się czy nie zrobiła sie z naszego forum za duża kawiarenka? czemu przejmujemy sie czy ktos do nas zaglada? powinno byc tak ze gdy ma się problem/pytanie ogrodowe to sie pisze prawda? tak jakby forum to były wyścigi ko ma więcej stron.. po co..

Kawiarenki też są miłe I czasami pobeblać na wesoło te fajnie .. a w smutku znaleźć pocieszenie.. każdy jest moderatorem swojego wątku ..

Jak jednak coś się napisze u siebie, wrzuci kilka zdjęć i cisza.. to odchodzi ochota do odzywania się.. to jak gadanie do ściany .. i nie są to pretensje.. to takie stwierdzenie.. rozmowa musi mieć co najmniej dwóch rozmawiających..

ja ostatnio nie rozmawiam, to jest cisza.. bo to leci w dwie strony..

Spoko... jak komuś coś potrzeba to zaglądam dość regularnie.. i na ile czas pozwoli odpowiem na każe pytanie.. ale na kawiarenkę czasu brak. Odbiję to sobie w wolnym czasie Mam tyle ulubionych wątków, że będę je nadrabiać A nie zaglądam , bo jestem ciekawska i jak już zajrzę to czytam i oglądam do swojego ostatniego wpisu..

Spadam.. jutro mam wesele to pasuje się trochę przespać ...

Dla Ciebie pełniki europejskie.. 29 kwietnia..

W ogrodzie Lorki za zakrętem 23:27, 07 paź 2016

Do góry
tylne rabaty po obu stronach schodków, to królestwo szefa..czyli choineczki.. i moj żywopłot z erecty plus oczywiscie buksy+ w przyszlym roku szałwie( inspo od Jagody)...troche wrzosów...

z tyłu ( już w wgłebniku) posadziłam pierwsze tujki na ściane zieleni zasłaniającą warzywnik..

na wiosnę przy kostce będzie rzeka krokusów ( inspo od Madżen)o ile wyjdą heh
W ogrodzie Lorki za zakrętem 23:17, 07 paź 2016

Do góry
W tym roku miałam dużego lenia ogrodowego..w tamtym się styrałam okrutnie, w tym odpusciłam.. w sumie udało się zrobić kilka rzeczy,ale nadal przez brak kamienia w sklepie, nadal nie skonczylam podwyższonych rabat
ale udało się:
1ołożyc kostkę na podjeździe( w tamtym roku wyrównalismy trawnik i został taki pasek do zrobienia,
2: zasłonić śmietnik większymi cisami i 3 wiśniami amongawami)
3bsadzić rabate , gdzie będzie huśtawka( jeszcze trzeba kostke pod hustawkę położyć)umbry i anabelle i buksowy żywopłocik
4:zrobić schodki do wgłebnika
5:wyciąć wielką sosnę, która rosła na tyłach centralnie na lini przyszłego płotu..
i oczywiście jakieś małe przesadzanki..

wiekszosc czasu jednak spędzałam na relaksie i delektowaniu się leżeniem na trawniku..
w wakacje nie robiłam NIC( poza wycieciem sosny)
teraz jak sie ochłodziło, to dopiero jakieś roszady zaczełam..

oczywiście frontowa.. pewnie juz pisałam kiedyś,że chciałam wymienić te klony flamingo.. bo za mdła była...
klony mają już nowy domek... a na ich miejsce posadziłam mini śliwy nigry..
zniknęła też obwódka z bukszpanu, wsadzone by zwiększyć masę..zasiliły mi rabaty w całym ogrodzie( 100szt) będzie żywopłocik z trzmieliny..zainspirowany jedną rabatą u Oli ( trzmielina plus berberys)

róże w 2 sezonie swoim okazały sie POTWORAMI, wyłaziły na trawnik, musiałam je ciut do tyłu poprzesuwać dojda jeszcze szałwie w przyszłym roku.. z róż jestem bardzo zadowolona.. wywaliłam za to pony tails.. rozsiało sie po całej rabacie i wlasciwie leżało.. powyrywałam dziady..
sorki za bałagan..ale zdjęcia z doskoskoku..dziecie marudne

roslinki zwiększają masę na tymczasowych stanowiskach..

i rabata z anabelkami, niestety nie kwtly w tym roku( nie wiem dlaczego) za to wybiły łodygi na 1,5 metra heh..( do zrobienia kostka i zakup hustawki)
Ogródek frontowy 23:09, 07 paź 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)

Niesamowita metamorfoza Coraz piękniej!

Pisałam kiedyś o moich winogronach, że mi nie smakują tegoroczne owoce okazały się pyszne i postanowiłam, że je zostawię
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:56, 07 paź 2016

Do góry
Ogród z pergolą 22:55, 07 paź 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
no co ty az tak się w to nie zagłębiałam, Luki napisał jarzmianka to jarzmianka. mi to różnicy nie robi
dostałam od MałejMi orliki tylko też właśnie pisała że kolor to loteria ale kazdy los wygrywa
luzik... ja juz jesem przeszczęśliwa.

zrobiłam obchod po ogrodzie, wyliczyłam ile cisa zamówić. jednak ta frontowa co M przekopywal w nd nie nadaje się na sadzenie, na wiosne poprzesadzam z różanki. a narazie jak mi coś będzie przeszkadzać w sadzeniu bloków to ominę, trudno na wiosnę dosadzę.
calkiem sporo roslin z planu Łukasza mam, na wiosnę będzie wielkie dzielenie
nie mam
pełnika
irysów
hakone
berberysów
trzmieliny lub ptasich łapek
brunery
przetacznikowiec chyba biały miał Luki na myśli? :/
limonkowej funki

i tu prośba jeśli ktoś ma na zbyciu lub w nadmiarze którąś z tych roslinek to ja chetnie na wiosnę przygarnę

Irysy takie mam, rosną na totalnej suszy, dlatego szybko przekwitają i robią się brzydkie.. mogę Ci dać..
Orliki podobne do tych z inspiracji (też zauważyłam, że Łukaszowi się pomyliło) to może być Barlow Pink.. może się takie Ci trafiły?? Jak inny kolor to poupychasz gdzie indziej.. po przekwitnięciu możesz je ścinać do zera.

Piwonia Karl jest piękna.. odmiana późna, dość sztywna, co jest jej zaletą przy pełnych kwiatach.
Brunnery się fajnie wysiewają.. po 2 latach mam pełno siewek.
Pełniki mam chińskie i europejskie.. jedne i drugie żółte .. one zanikają po przekwitnięciu..wiec tak planuj rabatę by nie szpeciło potem.. I obawiam się, że w realu pełniki nie będą kwitły razem z irysami.. Pełniki kwitną końcem kwietnia, a irysy końcem maja. A te odmianowe syberyjskie to i po połowie czerwca. Ale mówię to na podstawie moich pełników.

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:55, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:54, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:54, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:53, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:52, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:51, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:50, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:49, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:48, 07 paź 2016

Do góry
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:47, 07 paź 2016

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies