Małe kółko (to nazwa obowiązująca w naszej rodzinie) - stworzone obok (już nie istniejącej piaskownicy) i placu zabaw. Miejsce gdzie mamy piją kawę (lub herbatę), a dzieci szaleją na huśtawce
Jakieś oczko wodne? Stawek? Woda w ogrodzie to marzenie (i projekt mojego męża) - w letnie wieczory kiedy jest podświetlone sprawia niesamowite wrażenie
Nasz ogród założyliśmy 15 lat temu - zdjęcia, które dzisiaj zamieszczam są z roku 2005 i są chyba najstarsze... Niesamowite jak zmienia się ogród na przestrzeni lat.. zmienia się właściciel i jego posiadłość razem z nim.
Na pierwszych zdjęciach patio obsadzone ligustrem - to te malusie badylki, które widać poutykane dookoła W chwili obecnej mają jakieś 1,5 metra wysokości.
Aniu u mnie największymi niszczycielkami są moje pieski. Jak jest spokojnie to nie chodzą po rabatach, ale jak załączy się instynkt to przez rabatę przelecą z rośliną na oczach, cóż taka natura. Muszę wybierać takie rośliny, które się tak szybko nie poddają.
Która z twoich róż najdłużej trzyma kwiaty?
Dziś rano poczułam pierwsze tchnienie wiosny, pogoda jeszcze się na pewno zmieni, ale już dziś ptaki inną nutę śpiewały.
Tak już jest za oknem, śnieg zniknął w ciągu trzech dni, a było go dużo i trzymał się cały miesiąc.
(zdjęcie na chwilę,zamienię, kwiatek ciekawszy )
W domu zakwitł złoty grudnik, w listopadzie zaczął i trzeci raz powtarza.
Jak na ciemne kwiaty to Burgundy Ice nawet długo je trzyma ja mam posadzone pomiędzy trawami i pod Limkami to w pełni słońce na kwiat nie pada a dodatkowo kwiat przekwita na krzaku i robi się taki brązowo bordowy a potem dopiero opada także spokojnie zdążę je ściąć
Tu co niekróre kwiatki widać jak przekwitają