Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród - Azyl Amatora 15:04, 30 wrz 2016

Do góry
Mnie padły, a u ciebie super kwitną
zostawiam życzenia, dziś macie święto
Kondziowy ogrod cz II 15:03, 30 wrz 2016

Do góry
Życzenia zostawiamwam obu

Coś jeszcze, coś więcej... 15:00, 30 wrz 2016

Do góry
Życzenia z okazji święta zostawiam
Ogród z pergolą 14:52, 30 wrz 2016

Do góry
Rozrysowałam jeszcze trochę mniejsze kwadraty, ok. 1,2, bo tamte rzeczywiście giganty. Wychodzi 6 lub 7 w rzędzie.

Tutaj trzeba dokładną matematykę zrobić.
wyliczyć tak, żeby i wzdłuż i wszerz mieściły się pełne kwadraty a nie takie ścinki jak na rysunku.
do tego, trzeba wziąć pod uwagę, że im więcej kwadratów, tym trudniej będzie wycyrklować z wysokością.

spadki muszą być zgodne ze strzałkami, a każdy kolejny sześcian powinien być tak z 15 cm niższy niż poprzedni.
Ogród Nety- moje marzenie 14:51, 30 wrz 2016

Do góry
Miałam taką myśl- żeby przy płocie posadzić platany Alphen's Globe. W sumie 4. Czwarty byłby bardziej na prawo. A w nowo powstałym kole przy tarasie dac buka Dawyck Gold- ale nie wiem czy on za duży nie urośnie.

Tylko nie wiem co wtedy od strony sąsiada.
W oflisowym ogrodzie 14:51, 30 wrz 2016

Do góry
Wcześniej tego nie widziałam bo zrobiłam linie rabaty w innym kolorze
To oznaczenie u góry fotki jest do rabaty owocowej
W oflisowym ogrodzie 14:46, 30 wrz 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Pomysł z placykiem bardzo fajny ale ten kształt rabaty po lewej z jodłą to chyba jest inny niż na fotach które pokazujesz z Twoimi rysunkami. Zrób fotkę aktualną i wtedy dopasuj kształt placyku i pokaż jeszcze raz.

Aniu ta część jest niezmieniona była fotka przy zdjęciu z kołem

a ja ją przerobię, przeniosę 2 świerki te małe i pęcherznice, linia rabaty zakończy się na brzozie
edytowałam foto

Ogród z pergolą 14:24, 30 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Asia to ja też się przyznam że posliniona siedzę
rozrysujemy to?? jezu...

No jak nie jak tak?
60x60 to za mało - wyjdzie za dużo kwadratów i będzie naćkane.

Tutaj mi wyszły kwadraty o boku niecałe 1,5 metra. Duże. Ale w jednym rzędzie wychodzi 5 kwadratów, czyli akurat w sam raz.

Nie udało mi się dobrze wyrysować wysokości, ale widać, że 15 kwadratów jest w sam raz. Zwłaszcza jeśli do środka chcesz dać te nieszczęsne trzmieliny szczepione

anna_t napisał(a)
a i jeszcze jedna sprawa skarpa ma ok 1,8-2m szer, taka wieeeelka kostka w rogu i przy schodach??

Wiem ale nie mam pomysłu jak to zmienić. Chyba żeby zrobić jak na poprzednim rysunku; dać te obeliski z tyłu, a pasy po prostu przedłużone. Wtedy wyjdzie pas buksów "wcięty" w taras.
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 14:11, 30 wrz 2016

Do góry
Pokażę jeszcze raz...
Przed:

Po:
Ogród Nety- moje marzenie 14:10, 30 wrz 2016

Do góry
malgol napisał(a)
Ja to nawet jak w warzywniku mam "przerywkę" zrobić wśród siewek to nie mogę się zdecydować ,która "zabic" i najczęściej...nie przerywam .
Do tego stopnia żal mi wyrzucać roślin jak zyja

Makusia napisał(a)
MAM TAK SAMO!!

A myślałam, że tylko ja taka "szurnięta". Ale co roku przy wykopkach obiecuję sobie, że to się zmieni....
Kosimkowo - Ogród po totalnej rekonstrukcji 13:51, 30 wrz 2016

Do góry
BKosimkArt napisał(a)
Kupiłam tą hortensję w jednym celu...

Basiu ja nie kumam...Ty chcesz wyprowadzić zakupioną hortkę w taką na pniu??? Serio? Serio, serio? Da się???
Ogród z pergolą 13:43, 30 wrz 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

Anula a co z moimi obeliskami na skarpach? :/ ja je tam chcę, czy to sie będzie zgrywac?

Desperacki pomysł: oba obeliski postawić w lewym górnym rogu - niech też robią ściankę. Wyszłoby wtedy tak:

Uprzedzam: nie mam pojęcia, jak to będzie wyglądało od frontu i od placu zabaw.
Elinkowy ogród 13:41, 30 wrz 2016

Do góry
Jezu ja ńie wiem ńie wychodza mi zblizenia, sprzet za slaby jedyne co znalazlam to jakas pajeczyne w ktorej cos siedzi kokon jakis ale to i tak na tym co igly najmniej leca. Powiedz czym sie objawia ten ochojnik to moze poszukam
Ogród z pergolą 13:35, 30 wrz 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Ja to taki trochę chaos jestem więc pewnie mnie tu zaraz od heretyczek powyzywacie, ale ja to bym wzięła lewą stronę z rysunku pierwszego a prawą stronę z rysunku drugiego. A przy schodach tak jak jest na pierwszym. Jak gooopio piszę to się nie przejmujcie i napiszcie, że gooopio

lewa czyli skarpy z tego

i bloki z tego

Anula a co z moimi obeliskami na skarpach? :/ ja je tam chcę, czy to sie będzie zgrywac?
Miłkowo - sezon 2016-2022 13:35, 30 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
dzięki Dominiko
ciekawe czy ML w tym roku zakwitnie, bo takie ciepełko

A ML kwitnie, ja nieuświadomiona myśłałam, że to jedna z nielicznych Nie-kwitnących....
Irenko - to hakone to aureola (pewnie powtarzam pytanie któras ...set z kolei?)
Ogród mały, ale pojemny;) 13:32, 30 wrz 2016

Do góry
ele2001 napisał(a)

Natchnęło mnie i zrobiłem dzisiaj taki łuk z bluszczu

Perfekcyjnie, a cięcie normalnie brzytwa Pomysł z bluszczem super, wart kopiowania. Widzę, że i u ciebie hakone mają się super. Kwitły ci już ML, u mnie tylko raz?
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 13:24, 30 wrz 2016

Do góry
Tak było - gąszcz cisów, trzmieliny, poprzerastane skrzypem

Tak jest teraz - ulubiony kącik, podest na palenisko, miejsce do picia kawy, z widokiem na ogród i okolicę
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:23, 30 wrz 2016

Do góry
Witajcie. Kupiłam trzy berberysy admiration w celu posadzenia ich przed hortensjami limelight, ale doszłam do wniosku, że chyba zaginą pod tymi hortensjami i nie będzie ich widać. Pomyślałam,że zamienię je na czerwone bądź pomarańczowe kolumnowe i będę strzyc do wysokości powiedzmy metra. Co ile je sadzac i jaką będą miały szerokość?
Ogród Nety- moje marzenie 13:21, 30 wrz 2016

Do góry
Tak sobie myślę jeszcze nad jedną rzeczą, która może miec wpływ na wybór drzew. Popełniłam błąd z nasadzeniami przy płocie frontowym i zastanawiam się czy powinnam tam wprowadzić drzewa, czy poprzesadzać to co jest, czy może jeszcze coś innego.
Parząc od rogu- mam kilka cyprysów, ale dość rzadko posadzonych i sa dwie największe dziury, które widać na zdjęciu. Poprzednie dziury zasłania wierzba i liliowce wysokie. Zastanawiam się co z tym zrobić.
Później jest 1 jałowiec- wielki, później jeszcze jeden cyprys (zastanawiam się czy go nie przesadzić do pozostałych) i dalej jest 6 tuj Szmaragdów. A dalej jest już pusto.

Miałam koncepcję żeby część roślin stamtąd usunąć i wprowadzić 4 Platany Alphen's Globe. Ale wtedy jak dodam jeszcze drzewa na przeciwko tarasu, to na 300m2 wyjdzie mi las. Myślę też, że cyprysy urosną duże i wejdą pod Platany, więc to też argument na "nie". No ale coś by się tam przydało, bo w tej chwili cały front wygląda tak- czyli nijak.

Miłkowo - sezon 2016-2022 13:21, 30 wrz 2016

Do góry
jazzy napisał(a)
Nieustannie się zachwycam każdą kompozycją w Twoim ogrodzie!
Pięknie jest!
Buziaki!

Miło to słyszeć, zwłaszcza, że mamy różne style ogrodowe
czerwonego koloru na Garnecie nie mogę się doczekać
tak urósł, że nie widać, że on na pniu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies