Ja wspominam o firmie dlatego aby uzasadnic np dlaczego dalam umbry bo mowiono mi ze bordowego bedzie za duzo i tyle...
Rzeczywiscie prorok jestes. Po czesci sama jestem sobie winna bo np. Trawy te co znalam niemilosiernie sie rozrastaly i powiedzialam zadnych traw. Bukszpany te co u rodzicow rosly wiecznie lyse jakies wiec bukszpany - tylko nie to .... Na szczescie zgodzilam sie na zurawki . Wiec po czesci ich ograniczylam w projektowaniu no ale pytali co sie podoba a podobalo sie to co sie znalo dopiero jak nie wyszlo

zaczelo sie jezdzic czytac i szukac i teraz sie ma pare morning lightow, brazowe trawy w ktorych sie zakochalam, rozplenice , hackleone czy jak sie to pisze i jakies jedne careksy ale to tak niesmialo na probe gdzies wtyknelam i red barona tez i mysle ze te pare gatunkow mi wystarczy moze gracymilus jeszcze .
Wklejam rabatke smietnikowa jezt po drugiej stronie wjazdu i jest jedyna gola bo nie bylo ogrodzenia.
Juz znam ogrodowisko wiec chce tam obwodke bukszpanowa przed nia kulki i trawki za nia hortensje , nad hortensjami drzewka pasowaly by takie co cien daja smietnikowi i pasowaly by czerwone do hortensji myslalam o nigrach ale jak dam je w jalowce to tutaj juz ńie moge, jak sie koncza hortki to berberys srecta czyms podsadzony potem trzmielina na pniu podsadzona hostami i na koncu pasowaloby znow drzewko.
I jak zawsze problem jakie to drzewkoco by tego bordowego nie bylo na froncie za duzo.
Rabata dluga na 13-14 m szerokosc w najwiekszym miejscu 2,7 w najwezszym 1 m
A tak wogole jakies inne ńiz kuliste na froncie ktos daje, o bardziej strzelistej koronie np klon crimson centry, klon red sanset, ambrowiec .... Czy za malo reprezentacyjne??