Witajcie. Ale się cieszę, że tak szybko odpowiadacie
eee_taam Przejrzałam Twój wątek i widziałam wisterię - jak długo ją masz? jak się zachowuje? nie przemarza. Jeszcze jedno pytanie - co ile sadziłaś bukszpany w murkach bukszpanowych? Widziałam Twój ogródek warzywno ziołowy - przepiękne rośliny - robią wrażenie. Dobrze zauważyłam, że do ogrodu warzywnego prowadzi kratkowana bramka? Bardzo podoba mi się astrownia. Też bym chciała wejście do ogrodu.
Podobnie jak ty mam sporo gliny w ogrodzie. Przed posadzeniem trawy wymieszaliśmy grunt z piachem, potem nasypaliśmy więcej humusu ale i tak gdzie się wkopie łopatkę tam głębiej sporo gliny.
Effa cudne masz bukszpany. Widziałam zdjęcia Twojego frontu z bukszpanami, rododendronem i trawami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6891-odcienie-zieleni-2?page=41 bardzo fajnie to wygląda.
Co do przedgródka to jeszcze nie istnieje i póki co wykańczają tam fachowcy polbruk.
Ja zakochałam się w cyprysiku groszkowym (widocznym na zdjęciu)ale bidulek nadal od 2 miesięcy czeka na wkopanie. Będzie główną roślinką na tej prawie kwadratowej rabacie między wejściem do domu a garażem.
Jak tylko skończą polbruk (ponoć do końca tygodnia) to od razu od razu przywożą nam ziemię, wkopujemy cyprysika groszkowego i potem będziemy dalej kombinować. Na razie nic tam nie można ruszyć póki stoją tam palety. Plus, że frontowy ogródek jednak jakoś łatwiej jest zrobić niż główny ogród przy tarasie i po lewej stronie budynku. Wiem, o czym marzę ale jak zaczynam rysować czy kombinować to nie za bardzo mi wychodzi
a póki co toniemy w błocie i glinie. Teoretycznie ulicę zaczną robić w poniedziałek ale prawda jest taka - ze wszystko miało być skończone w październiku
O dopiero zobaczyłam Szczecin - w sumie tak czy inaczej Mierzyn jest praktycznie dzielnicą Szczecina więc to to samo

I mam kolejny wątek (Nety do przestudiowania

)