Pisałam już o tym, że zaplanowanie rabat w środku ogrodu, a nie tylko na obrzeżach, pozwoliło uzyskać ciekawy efekt. Rabaty "nakładają się" na siebie, ścieżki przestają być widoczne i ogród sprawia wrażenie innego niż jest w rzeczywistości.
Złudzenia ogrodowe
Ponakluwalam trawnik w niektorych miejscach. Jak widac korzenie prawie nie rozwiniete. Bede w te dziury sypac piasek z kompostem. Mozna ocenic glebe po tych fotkach?
Agatko te nasze postanowienia i przemyślenia. Mnie ,minionej jesieni miała się zmieścić tylko jedna róża. Tylko jakim cudem zamówiłam kilka tego roku?
Czy to skutek lepszego planowania czy szaleństwa? Dobrze, że lovely fairy posadziłam przy samym płotku. Fajnie się przewieszają i zajmują malutko miejsca rosnąc wzwyż.
Zdjęcia sprzed chwili, z lampą, nie lubię takich, ale jak to tak wejść na ogrodowisko i zdjęcia nie dodać dla miłych Gości
Koniecznie muszę dać ją w jakieś bardziej wyeksponowane miejsce. Za te jesienne kolory pokochałam ją miłością dozgonną. Niestety nie znam jej nazwy. Liście wiosną ma bardzo jasno zielone, prawie żółte .
Jolanto pan mieczyk też ma w sobie energii. Szkoda, że tylko jeden, bo ładny.
Ogólnie to piłam już drugi raz tego lata wrześniowego kakao z pestkami mojej ostrej papryczki. Nawet fajnie rozgrzewa Buziaki
cześć Ursa
powiedz do ilu urósł juz u Ciebie Ascot? bo ja przyjmuję że 1,2 bedzie miał?
pomponelle planuje na środku różanki bo chyba zasluguje na miejsce centralne
oto moja lista róż na różance i wstępne moje przymiarki co gdzie..
Munstead Wood 0,7-1m wys
MariaTeresa 1m wys
Pashmina 0,6m wys
Baronessa 0,6m wys
Princess Aleksandra of Kent 0,7-1m wys
Louis Odier
The fairy
Swany
Hanne 06-0,8m wys
Ascot 0,7-1m wys
First Lady 1,5m wys
2 X Astrid Grafin von H cos tam 1,5m wys
William Shekspir 1,2m wys
Heidi Klum 0,4-0,6m wys pachnie!
Pastella 0,4-0,6m wys
Pomponella 0,8m wys
pomiedzy są rozplenice RedHead i stipa, w plecach miedzy obeliskami z Louis Odier trzcinnik Wanderbuch 5szt.
Williama Szekspira posadzilam trochę glębiej a obok ascota w tej samej linii planuję Heidi Klum
co sadzicie o tym planie?