Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:36, 07 lis 2016

Do góry
Kiedy Oni mi tak wyrośli???

eM sporo niższy
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:31, 07 lis 2016

Do góry
Ogrodowe prace jak widzę są w różnym stanie u Was.

Niektórzy zakończyli prace i zakończyli sezon, inni zmagają się jak mogą z mokrą ziemią, ostatnimi nasadzeniami, a jeszcze inni babrają się w złocie.

U mnie w sobotę było troszkę pracy w ogrodzie, ostatnie koszenie, wsadzona wreszcie róża Ritausma ale wcześniej inna rugosa wykopana i wsadzona, wsadzony wreszcie piękny jaśminowiec który długo siedział w donicy - ale przecież w szkółkach też tak siedzą długo rośliny.

Przeniesiony kompostownik plastikowy na inne miejsce a w to miejsce wsadzony klon pozyskany jako siewka z pobocza.
Nie wspomnę że jak przyszłam coś mnie tknęło sprawdzić co się przesadza ..... już był wykopany inny duży klon zamiast ten patyczek kon / to mój M działał/.
Piszę to ku przestrodze - nadzór, nadzór , nadzór !!!!

Za to zawartość kompostownika z radością przewoziłam, część już poszła do skrzyni warzywnych.

W ogrodzie jest teraz zimno i morko brrrrrr
a ja jeszcze mam trochę do wkopania no i cebule.
Najważniejsza jeszcze róża z doniczki - może week będzie łaskawy w pogodzie.

A teraz kontynuując moją drogę do Vivy żeby zakończyć temat pokażę co nabyła w Nowej Dębie w muzeum bombki -
tam były emocje

i tym sposobem wyprzedziłam wszelkie markety i reklamy
Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 20:27, 07 lis 2016

Do góry
Moje opuncje szykują się do snu zimowego są to 3 sadzonki, mam jeszcze na innej rabacie też je ze swoich sadzonek
Ogródek Iwony II 20:25, 07 lis 2016

Do góry
eee_taam napisał(a)
pismo obrazkowe najbardziej do wszystkich przemawia ...no to teraz mozesz sie skupić na dalszym obsadzaniu i planowaniu rabat

Plan jakiś mam. Problem w tym, że moja wyobraźnia jest wielka
A jak podchodzę do rabat - wszystko malutkie, hi, hi

Pewniakiem jest trawniczek z płytami prowadzącymi do kącika grillowego

Lawendowy zawrót głowy 20:11, 07 lis 2016

Do góry

a ten dalej swoje hihi''

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:09, 07 lis 2016

Do góry
Gabriela napisał(a)
Obejrzałam właśnie Twoimi oczami Humello, że też nie wiedziałam wcześniej, to są wady niemania czasu na O. Pomknę zaraz do Kolbuszowej.

Próbowałam ukorzenić różę, tę co wiesz, piękną, z donicy. Wyjechałam na kilka dni i wyobraź sobie że w ziemi pod słoikiem była mała, biała gąsieniczka i zeżarła wszystkie liście. Więc nic z tego wyjść nie mogło. No nic, spróbujemy w czerwcu, czyli o właściwej porze. Jak się ta piękność nazywa, przypomnij proszę bo mi uciekło.

Co do kompostu - Mira ma bardzo profesjonalny kompostownik i duże pole do popisu - dosłownie i w przenośni.

No to się będę popisywać

Zapomniałam o róży - to chyba była ta z przodu z donicy Cinco de Mayo. Z tą gąsienicą to fakt, bo coś mi w tej róży wyjada właśnie liście i pewnie też pojechała do Ciebie niestety. Wiosną prysę bo chyba zostawię różę w tej donicy.

Jutro zabieram w takim razie pelargonie do domu.

kwitnie nadal

pozdrawiam
Lawendowy zawrót głowy 20:07, 07 lis 2016

Do góry
ambrwiec strajkujenie przebarwił sie za to amanogawy maja troche koloru tylko lisci niewiele ))

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 20:06, 07 lis 2016

Do góry
U nas wyjątkowo szybko złota jesien umknęła. Akurat na czas przebarwień, nieustanne wiatry i deszcze. Tydzień chlapy i listki poleciały!
Dziękuję za pochwały, Gabrielo. W tym roku nawet si e zbytnio nie nacieszyłam i fotek nie mam złoto jesiennych.

Lawendowy zawrót głowy 20:04, 07 lis 2016

Do góry
cos lisciastego"))

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:00, 07 lis 2016

Do góry
mira napisał(a)

Nie wiem czy te pelargonie bluszczolistne warto przechowywać.

m

Warto, nie wyrzucaj.
Ogrodowy spektakl trwa ... 19:55, 07 lis 2016

Do góry
Filomena napisał(a)
Hej Mireczko
obudziłaś mnie swoim jesiennym wątkiem.
U mnie posucha, wiosną padł mi komputer, nie mam zapału by korzystać z nie swojego...a tu już jesień kolorami maluje.
Czytam o Twoich zmianach i złapałam się też na chęciach drobnych zmian u siebie. Mam nadzieję, że ta ciągła energia do tworzenia i ulepszania, podążania za swoimi zmiennymi ogrodowymi nastrojami nigdy nas nie opuści.

No i wspomnę tylko, że tęsknię za twoimi lipcowymi bylinowymi rabatami, znów dojrzałam ciekawe drobiazgi, cieszę się z Twoich możliwości zwiedzania i czekam na odsłonę ogrodu po liftingu

pozdrawiam serdecznie

Filomeno bardzo się cieszę z Twojej obecności.
Bardzo lubię jak się ktoś odnajdzie i daje znak. Oby Ci się nowy komp trafił życzę.

Kiedyś uważałam że najładniejszy jest u mnie czerwiec no bo róże i kolor zieleni ale od niedawna chyba za sprawą floksów i innych uwielbiam lipiec.
Dla Ciebie i ja powspominam lipcowe koloey

pozdrawiam

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 19:42, 07 lis 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Zaraz idę zobaczyć Twoje.
Moje niektóre przekwitły, niektóre w pełni rozkwitu, a są jeszcze i takie, które się ociagają.
Kilka ujęć z chryzantemami w roli głównej.

Zakochana jestem w Twoich chryzantemach. Czy to są jakieś specjalne, czy takie, jak kupuje się na groby? Ja mam jedną taką uratowaną właśnie z cmentarza, gdzie wylądowała na śmietniku i pięknie mi się odwdzięcza kwitnieniem, ale nie wiem czy jest szansa na przezimowanie.

Moje aminki nie dojrzeją, zbyt zielone jeszcze, więc nasion nie zbiorę w tym roku.

Mam i ja driakiew, ale z całej paczki nasion wzeszły mi 3 sztuki. Będę próbować znowu siać, bo podoba mi się.

Zastanawiałam się nad Rapsody, ale widzę, że niepotrzebnie. Piękna jest, w moim kolorze, zakupię więc.

Zawsze odnajduję u Ciebie coś ciekawego.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 19:39, 07 lis 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
W związku z jutrzejszą szkolną akcją
pt.Śniadanie daje moc" wyrzezbiłam dzieciom wzory kanapeczek

nie jem kolacji,a juz jestem glodny,apetyczne

Ogrodowy spektakl trwa ... 19:38, 07 lis 2016

Do góry
Jana napisał(a)
Piękna jest jesień u ciebie te kolory ach..powiedz mi proszę jak robisz kompost z liści

Kompost z samych liści jeszcze nie udało mi się zrobić. Jak dawałam do worków, zalewałam wodą /worki dziurkowałam żeby woda odpłyneła i bylo powietrze/ to i tak liście się sklejały i była mazia liściowa.

Teraz mam dużą skrzynię kompostową a w zasadzie 3, do jednej daję skwapliwie liście które uzbieram, albo kosiarka /w sobotę było ostatnie koszenie/ , mam tam trochę takiego kompostu już z lata, pomieszam to później wszystko i będę czekać na lekką ziemię kompostową która będzie mi potrzebna do doniczek - mam zamiar mieć masę pelargonii które sobie ze swoich mateczek wyprodukuję .

Nie wiem czy te pelargonie bluszczolistne warto przechowywać.

ozdrawiam
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 19:29, 07 lis 2016

Do góry
Prosiłbym o pomoc w określeniu nazwy poniższej rośliny. Dodam, że jest ona zimozielona.
Witam,

Wnętrzowisko - dom i wnętrze 19:16, 07 lis 2016

Do góry
Szukam pomysłu na lampę w kuchni i tak mi się oko zawiesiło na Twojej. Możesz napisać co to za lampa?

katel napisał(a)

Pszczelarnia 18:56, 07 lis 2016

Do góry
Oglądam zdjęcia, jak dobrze że wstawiasz ich tak dużo i to takich ładnych. Wyciągam wniosek, że ogród Ci formalnieje, te szpalery buków, grabów, miłorzębów, cisów o tym zaświadczają. U mnie też się to dzieje, nie wiem na ile świadomie.
Dzisiaj robię wieczór z Ogrodowiskiem, nieczesto zaglądam, ale pamiętam że z miesiąc temu pytałaś gdzieś, czy jest ogród ziołowy w Sissingurst. Jest, a jakże, piękny, z charakterystyczną, okrągłą donicą wspartą na krótkich nóżkach, w kształcie piesków czy lewków, z kamiennymi alejkami. Jest w rogu całego założenia, poza tą częścią z okrągłym pokojem i pozostałymi.
Zdjęcie stare, ale "co ci przypomina widok znajomy ten".
W tym roku nabyłam album i chcę tam jechać znów.

Kwitnące skarpy 18:55, 07 lis 2016

Do góry
Nowe fotki troszkę nudne ale są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies