Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Pieta Oudolfa w Hummelo 13:05, 19 paź 2016

Do góry
mira napisał(a)
I w tym momencie podchodzi do nas Anija /musiała nas mieć na oku wcześniej bo byliśmy chyba najdłużej/ , powiedziała że już szkółki nie prowadzą bo po prostu nie wyrabiali i zaprosiła nas na spacer wokół domu a w zasadzie pod dom

z wrażenia przestałam robić fotki i zauważyłam że spod domu jest piękny widok na tą trawiastą część którą oglądaliśmy detalicznie
jedyna fotka jaką zrobiłam

i jeszcze znów stipa w kostce

Nie bardzo wiedziałam co ona nam chciała pokazać prowadząc nas pod samym domem wkoło - teraz chyba już wiem
albo tak mi się wydaje

mniejsza z tym trzasłam fotkę trzęsącą się ręką i z walącym sercem i przy usilnym namawianiu mnie przez koleżankę

chyba rozumiecie

z dedykacją dla wszystkich miłośników stylu Pita Oudolfa

pozdrawiam

Pomimo trzęsącej ręki wyszło okej

super miejsce i dzięki za relację. Nowa część jak dla mnie bardziej na tak.
Może w przyszłym roku i mi uda się tam dotrzeć...
Tawuła japońska - Spiraea japonica 12:56, 19 paź 2016

Do góry
Dziękuję za odpowiedż
Znalazłam stare zdięcia tego odcinka i muszę przyznac , ze to taki nietypowy i juz pare razy wszystko zmieniałam od początku. Ucze się na błędach.
Wczoraj zakupiłam tawuły Firelight i myslę co dalej.
Tuje zachodzą łukiem na trawnik i zasłaniają taras , dalej odcinek do tamaryszka.
Obecnie pod płotem rosną hortensje limelight a wszystko przed tujami przeniosłam w inne miejsce.
Odcinek od tui do tamaryszka chce powiększyć aby uzyskać wiekszą rabatę.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 12:50, 19 paź 2016

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Po pierwsze: zdrówka!
Po drugie: dzięki za odwiedziny.
Po trzecie: świetny ogród, wpasowanie w krajobraz - rewelacja. Fajne te wyniesione rabaty z żerdzi. Są gdzieś fotki z rowem? Za płynącą wodę w ogrodzie dałbym sobie co nieco odrąbać

pozdrawiam
Andrzej

Witaj i Dziękuję
Suchy strumień jest suchy cały sezon , a rów czeka metamorfoza, która już troszkę zaczęta - on często suchy w sezonie bo rolnicy czerpią wodę do nawadniania pól, a jak idzie fala powodziowa zamienia się w rzekę
Ciężki temat do ugryzienia
Suchy strumień na ostatniej stronie wizytówki, a rowu zaraz poszukam
Znowu na wsi 12:49, 19 paź 2016

Do góry
Joku napisał(a)
I na koniec sezonu kolorowy widok przez okna

Dzisiaj chyba ostatni raz w tym sezonie skosiłam trawnik. Niewielka ilość cebuli już zakopana, nieliczne donice (prawie wszystkie) zadołowane. Jeszcze na jutro została mi niewielka ilość prac do wykonania. Nie jest źle

Piękny widoczek z okna. Bardzo przytulnie u Ciebie. U mnie natomiast trochę prac też się nazbierało. Dopiero sadzę cebulowe.
Jeśli chodzi o szerokość murku'donicy', gdzie kwitnie Sea Foam wynosi 68-70 cm. Powinno wystarczyć. Moja wypuściła długie pędy a prawdopodobnie potrafi nawet do 2m. Macham z krzyżackiego
Tu ma być ogród :) 12:44, 19 paź 2016

Do góry
I jeszcze zdjęcie poglądowe, żeby było widać ile miejsca za bukszpanami zostaje na miskanty, nie jest go zbyt wiele, to dlatego nie chciałam bukszpanów dawać bardziej w stronę ogrodzenia.

Tu ma być ogród :) 12:40, 19 paź 2016

Do góry
Mam dylemat, spróbowałam ułożyć dwa rzędy po 6 bukszpanów (niestety tą wersję mam sfotografowaną tylko w takim ujęciu)

I trzy rzędy po 5 bukszpanów

Mi jakoś bardziej podchodzi ta druga wersja, co sądzicie?

Tu ma być ogród :) 12:35, 19 paź 2016

Do góry
No to zaczęłam, ale pogoda nie pozwoliła na zbyt wiele, udało mi się w zasadzie tylko wykopać bukszpany spod jednej wiśni i mniej więcej je poukładać.

Startuje z takiego stanu

Z korzeniami wiśni nie jest najgorzej, ale ziemia, w której trzeba tam kopać na głebokości ok. 30 cm to chyba jakaś zastoina, śmierdząca, w kolorze prawie grafitowym, wybieram to i wymieniam na dobrą ziemię.

W zeszłym roku w czerwcu jak cięłam bukszpany trochę sadzonek wsadzałam pomiędzy nie i teraz to są takie krzaczki

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:34, 19 paź 2016

Do góry
Gobasiu, wpisujesz się w dzisiejszy artykuł Danusi tą dalią, cudna
Ogrodowy song 12:31, 19 paź 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Salzburg - Ogrody Mirabell.Zwiedzałam w ostatni weekend i jestem zachwycona trafiliśmy na piękną słoneczną pogodę i ten fakt odbił się niekorzystnie dla zdjęć...ale co tam; ważne, że są.

Super relacje z wycieczek te begonie cudo, za rok właśnie mam zamiar mieć ich dużo wszędzie
Ogrodowy spektakl trwa ... 12:26, 19 paź 2016

Do góry
Co z tym/z tego zrobić?

Choroby róż 12:24, 19 paź 2016

Do góry
zrobiłam oprysk Ht ale potem lalo non stop i nie pryskałam juz teraz nie pada i widzę że wciąz jest mączniak i do tego przeszedl z louis odier jeszcze na swany. kupiłam topas. Walery ile razy mam prysnąć i w jakich odstępach? i czy HT tez moge pryskać nadal? chyba że odpuścic topas i tylko HT?
chyba cos jeszcze im jest?

czytam wyżej że żółknące listki to niedobór zelaza to moze podlac je żelazem trochę?
Pszczelarnia 12:20, 19 paź 2016

Do góry
Borbetka napisał(a)
Zgadzam się z powyższym.

Ogród z pergolą 12:12, 19 paź 2016

Do góry
grujeczniki

i jeszcze nie pokazywana glediczja

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 12:11, 19 paź 2016

Do góry
violka171 napisał(a)
Paczucha dziś dotarła z Chryzantemami ,liiii ale szczęśliwa jestem
Bardzo polecam sprzedawcę ,doradzi co i jak ,bardzo miła Pani
oto moje nabytki-bez kwiatów nie fociłam ,przyszło o dwa więcej,piszę do Pani że dopłace bo mam 6 szt a to się okazało prezentem!!!!!!!jeden zdublowany,ale to bardzo dobrze bo chciałam kupić 2 szt z jednego ale troche za mało w kieszeni miałam a tu proszę,sama mi wpadła

jeden z gratisów
nie wiem co to za odmiana,czekam na info

Ale piękności
Violu, sorki za gafę, z tymi wnusiami, jakoś tak wyszło z niewiedzy, wybaczysz???
Ogród z pergolą 12:11, 19 paź 2016

Do góry
i moje ledwo żywe rododendrony

i te przesadzone

Ogród z pergolą 12:09, 19 paź 2016

Do góry
asiak napisał(a)
Nadrobiłam te kilka stron Aniu idziesz jak burza

czy ja wiem...

reszta fotek
Paschmina

Pastella

lawenda to kiedy przestaje kwitnąć??
Nasz przydomowy ogródek 12:09, 19 paź 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)

Śliczne, zwłaszcza te ogniste na tę porę roku
Ogród z pergolą 12:03, 19 paź 2016

Do góry
margaretka3 napisał(a)

Cis jako żywopłot przed domem. Niby oczywiste, ale jakie to było odkrycie, że JA tak zrobię ha ha A kostki mi się baardzo podobają, może to też kwestia czasu i będą u mnie.
Mąż bakterie rozpuszczał w misce z wodą, zostawiał na pół godziny, a potem siup do kibelka

a wiesz że ja tez wczesniej cisów nie chciałam ale im częściej na nie patrzę tym bardziej lubię. poza tym choroby bukszpanów skutecznie mnie z nich wyleczyły, ja idę w cisy

moje hortki dla Ciebie

Ogród z pergolą 12:01, 19 paź 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

I tu sedno jest- wydaje nam się, że pozostali robią więcej niż my

ja to wogóle po 2 latach siedzenia w domu się rozmasliłam..

zaległe fotki, szału nie ma
na początek świdośliwy. coś czuję zę za pare lat jak mi serby urosną to śś będą gwiazdami jesiennych przebarwień na froncie. teraz bardziej zachwycają jarzabki i brzozy poza ogrodzeniem

rudbekie..moje odkrycie dzięki forum. w życiu bym ie pomyslała ze będę mieć żółty w ogrodzie zmienią miejscówkę bo tu sa od czapy ale podobaja mi się!

i przekwitająca werbena

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 11:58, 19 paź 2016

Do góry
we wrześniu

W październiku

[img size=640x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/127/1275921/original.JPG[/img]
Piękne kwiaty i jak długo ciesza kolorem w ogrlodzie! 4 miesiące!

Oczywiście w następnych miesiącach ich już nie będzie w ogrodzie, ale zdjęcia mam, od czasu do czasu będzie dzien daliowy!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies