Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Lawendowy zawrót głowy 10:33, 03 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Net amrowiec Slender silouette'
Jola dziękuje. A koło ambrowca jest platan?
Mirkowy ogród (początki) 10:29, 03 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Kasiu Stardust krótko cieszy.Brazowieją kwiaty a czerwony ma ładniejszą fazę rozwoju kwiata Biały u mnie teraz tak wyglada.

A ja myślałam że to tylko u mnie ten biały rozchodnik taki nieładny . Ale jak tak tom już spokojna
Ogródkowe perypetie:) 10:05, 03 paź 2016

Do góry
abiko napisał(a)
Kasia dziękuję za odwiedziny. Mam takie same odczucia jak Ty
Kiedy Ty zdjęcie mojej różyczkowej łyżeczki zdążyłaś zrobić

Więcej później

Jak w kuchni byłaś
Odwiedźcie nas w tym sezonie jeszcze, co? Zobaczysz mój ogród w jesiennej szacie - wtedy moim zdaniem jest najładniejszy . A może kiścienie Ci kupię, to byś miała większą motywację żeby przyjechać

dzieciaki - słodziaki

i zagadane

Mirkowy ogród (początki) 10:04, 03 paź 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Mnie ostatnio na słodko bierze...dziwne...takie ciacho...mniam!!!

Właśnie chciałam pisać, że białego rozchodnika nie mam, ale jak mówicie, że nie warto...nie zastanawiam się nad nim nawet.

Macham Mireczko
Kasiu Stardust krótko cieszy.Brazowieją kwiaty a czerwony ma ładniejszą fazę rozwoju kwiata Biały u mnie teraz tak wyglada.
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 10:02, 03 paź 2016

Do góry
Rench napisał(a)
Kindzia - W moich mądrych książkach ,jest napisane,że na mączniaka trzeba pryskać przed,zapobiegawczo, już wiosną.Tylko wtedy jest szansa,że go unikniemy.
Mogę to potwierdzić na mojej Gospel.
Przyjechała do mnie z mączniakiem,przeraziło mnie to,ale od wiosny była pryskana w tym kierunku i dotychczas nie zauważyłam,ani u niej,ani na innych w pobliżu, oznak mączniaka.
Na te,które już się pochorowały,nic nie poradzimy.
Pozostaje nam cierpliwie czekać do wiosny.

Urszulla - Już nie takie zdrowe,w tej chwili tylko kilka nie ma żadnych oznak choroby.
Dla Ciebie inna kolorystyka.Może Ci się spodoba.
Princess of Wales

I Avalon młodziaczek,ale kwiat ma sliczny.

No właśnie, a ja w tym roku olałam sprawę...Amistar miałam, a jakże...ale wczoraj rano pryskałam...boję się, że małe leośki nie dadzą rady przez zimę. Bardzo je rzekomy toczy. A zdrowe przywiozłam...
Chopiny już się białe robią, nie ma tak dobrze
Zdrowe mam tylko, w pełni zdrowe, Candlelight i William Morris. Reszta...pożal się Boże

Ale cudne pokazujesz!!! Uwielbiam takie napakowane kwiaty!!!
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 09:49, 03 paź 2016

Do góry
Z górki na pazurki

zobacz jaki ruch na ścieżce w łące
Jak feniks z popiołów 09:37, 03 paź 2016

Do góry
A czy panowie dogadali się w kwestii tego, co możecie robić na tym kawałku sąsiada? (co sadzić, czy jakieś murki, placyki możecie robić?)?

I jeszcze pytanie: co Ci w duszy gra? Jaki styl byś chciała? Naturalnie czy formalnie? Jakie rośliny lubisz?

Ja bym zaczęła od zamknięcia tego południowo-wschodniego rogu:

Linia trochę dziwnie poprowadzona, żeby było nawiązanie do rabaty przed schodami.

Dwa małe drzewka jako strażnicy przy furtce a pod płotem od ulicy jakieś wyższe krzaki, hortensje lub trawy - w zależności od upodobań.

Od południa, żeby zasłonić sąsiada, kompozycja jak w w rycinie 12 czyli jedno drzewko kolumnowe wyższe a jedno okrągłe mniejsze.
Z tym, że cała ta rabata będzie wtedy zacieniona i tak ją należy planować.
Lawendowy zawrót głowy 09:36, 03 paź 2016

Do góry
Jazzy choiny maja u mnie trzeci sezon kupione własnie pozna jesienia były malutkie po 16 zeta u Kapiasa. Jak wszystkie rosliny u mnie efektów po dwoch latach dopiero szukac, wczesniej chimeryczne. Potrzebują wody nawet zima , lubia zżółknąć i słabo w pierwszym roku rosły. Szukałam większych egzemplarzy ale niestety nie u nas. Ciecie radykalne , siarczan magnezu przeciw złocenia igieł i po trzeciej zmianie miejsac sa piekne . Sadzone co 50 cm. W tym roku spory przyrost wczesniej mało nowych gałazek. Pszczółka ma piekny zywopłot z choiny, Jagódka i jeszcze Sylwia ale ona kupowała ogromne egzemplarze. Sciana z nich jest jasna lepiej na tle swierkow i cisów prezentuja sie rosliny . Mnie taka była potzrebna )

Jesien 2014 r

Po lewej to moje rozplenice giganty zaraz po zakupie )))))
Buziol miłego dnia znikam ))
W oflisowym ogrodzie 09:36, 03 paź 2016

Do góry

Ogród Beti 09:35, 03 paź 2016

Do góry
W oflisowym ogrodzie 09:31, 03 paź 2016

Do góry
Było dużo, traw i roślin polecanych tutaj
Fotki straganów brak, ponieważ bałam się o młodego, że mi zniknie w tłumie, na roślinach był szał
Krótka fotorelacja będzie ale rolniczej części Dzieciaki mogły poszaleć na dmuchańcach

Miłość mojego syna

Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:31, 03 paź 2016

Do góry
kasiek napisał(a)
A teraz dla porównania
Dziś 2016

i wrzesień 2015

No i co? Zobacz na wielkość szmaragdów przy płocie - szok!
Sylwia jeden sezon a różnica ogromna ale to efekt waszej pracy Gratuluje pięknie jest a kolejny sezon będzie nowym otwarciem super
Moja bajka 09:30, 03 paź 2016

Do góry

różana łyżeczka. Nie mogłam się powstrzymać
Mirkowy ogród (początki) 09:29, 03 paź 2016

Do góry
Mirka napisał(a)
Nie wiem w jaki jeszcze sposób mam pokazać że z listka można mieć sadzonki.Tydzień temu wsadzone do ziemi.Trzeba wybrać duże grube listki.
ponoć bardzo łatwo się robi nowe sadzoneczki własnie z liści - ja jeszcze nie próbowałam

a ciacho - mniam
Ukojenie 09:28, 03 paź 2016

Do góry
Na szybko zdjecia z poranka:

- ogrodowy gosc:

- jesien
Moja bajka 09:26, 03 paź 2016

Do góry
Ogród - Brzóstowa 09:25, 03 paź 2016

Do góry

Fajne tykwy.Krzewuszkę mam zamiar sadzić w przyszłym roku ale w formie krzaczastej.

Lawendowy zawrót głowy 09:22, 03 paź 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)

i kanadyjski )

Joluś a te choiny ile u Ciebie już rosną?
Szybko rosną?
Jakie duże sadziłaś sadzonki?
Jakie odstępy masz między nimi?
Potrzebuję jakiś niewysoki żywopłot przed warzywnikiem, myślisz że choina się nada?
One mają taki ładny odcień zieleni. Zielony onyx

Wybacz moje 100 pytań do...
Buziak!
Moja działka na Dębowym Lesie 09:20, 03 paź 2016

Do góry
agnieszka_m napisał(a)
Piękna jesień kolorowa i oby jak najdłużej taka była
Astry jak pięknie jeszcze Ci kwitna u mnie jakby jakaś zaraza ich wzięła i zbrązowiały czy uschły choć starałam się je podlewać
U mnie tez dziś deszcz a miałam bukszpany posadzić
może im nic nie będzie a deszcz potrzebny bo sucho

Hmm jak na razie i do tej pory jesień mieliśmy piekną.może tylko za sucho jak u mnie.Ale dzis pada.W końcu!Ale mam nadzeję,że jeszcze ciepło bedzie.Może takie jak perzez weekend, to nie uda się ,Tak cudnie , letnio było.
a ja miałam czosnki posadzić.ale zdążę, cały czas nie będzie chyba pdało.A zresztą woda roślinkom bardzo, bardzo potrzebna.
Astry jak i inne jeszcze kwitną ładnie
Marcinki- Jak stokrotki
]
Lawendowy zawrót głowy 09:19, 03 paź 2016

Do góry
Net amrowiec Slender silouette'
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies