Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Ogród Małej Mi - sezon 2015 20:41, 05 sty 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Ach te twoje dywany floksików... Ja się nigdy takich plam nie doczekam Chyba że skalniak na prawdziwej skale założę. U mnie jak przekracza średnicę 50/70 cm to zaraz jakiś kret zrobi mi kopiec na samym środku i doopa... Dajże jeszcze w szerszym ujęciu te floksy cio?

Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:41, 05 sty 2016

Do góry
Ach te twoje dywany floksików... Ja się nigdy takich plam nie doczekam Chyba że skalniak na prawdziwej skale założę. U mnie jak przekracza średnicę 50/70 cm to zaraz jakiś kret zrobi mi kopiec na samym środku i doopa... Dajże jeszcze w szerszym ujęciu te floksy cio?
Ogród Małej Mi - sezon 2015 17:19, 05 sty 2016

Do góry
Maj..... maj ... chyba najładniejszy miesiąc w ogrodzie.. kolorowo, ciepło...

Niestety maj 2015 był smutnym majem.... pożegnaliśmy się z Everestem.... nie cieszył mnie ten maj...
Oglądam foty i chyba dopiero teraz doceniam urok maja... i nie mogę się zdecydować na 4 foty...
W maju posadziłam moje nowe róże.. myślałam, że je trafiło, a one kwitły najładniej i najdłużej...
Maj to floksy

Maj to tulipany

Maj to pełniki, irysy, orliki... bzy, kaliny, piwonie...... a przede wszystkim RH i azalie.... maj to kwiaty, kolory, zieleń wiosenna.... jeszcze robale nie dokuczają mocno, nie ma komarów.. oj kocham maj.. zdecydowanie moim ulubionym miesiącem jest maj

Piwonia od Mariusza

Tysiąc radości i utrapień 21:37, 04 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękny ten złocień, u mnie jakos nie chcą rosnac, nie wiem wymarzają czy cos innego sie z nimi dzieje. Krasnale śliczne wesoło wyglądają. Pomyślności w Nowym Roku.

A u mnie nie rosną floksy, bo chyba jest im za sucho. Trochę szkoda, ale jest tyle pięknych roślin i zawsze można znaleźć coś co rośnie, więc nie warto tracić energii ani na kolejne ich sadzenie, ani na żałowanie
Zobacz Bogdziu do czego to doszło, mam w ogrodzie krasnale ogrodowe
Ogród, mydło i powidło. 19:44, 03 sty 2016

Do góry
Dalsza część dawnych zdjęć, rok 2013 to rok w którym ogród musiał sobie radzić sam. Mój eM posadził mi kilka powojników, warzywnik dwa razy wyplewiła mi mama i posadziła trochę warzyw a przyjaciółka dosadziła zioła i to wszystko, z chwastami jakie przez ten rok się rozhulały w ogrodzie walczę do dziś. No ale czas na zdjęcia. Przylaszczka, barwinek, floksy szydlaste, migdałek trójklapowy

Sprzeczność w ogrodzie 23:53, 01 sty 2016

Do góry
Wszystko zaczęło się rozrastać, nie było idealnie i nie jest...doszły floksy i inne roślinki
Ogród z pergolą 10:54, 11 gru 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Floksy, choc bardzo je lubię ale na skarpę nie nadaja sie, są za wysokie i na wiosne i na jesieni nieciekawie wyglądają tam musi byc cos ładnego cały rok.

wiem właśnie, Bożenko podpowiedz coś..jak przytargam na wiosne brukarzy do zrobienia "podłogi" w altance to spytam czy by mi tez nie podzielili skarpy tak jak z jazzy proponowałaś na wszelki wypadek chce mieć 2 opcje skarpa w całości i podzielona
Ogród z pergolą 08:55, 11 gru 2015

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Floksy, choc bardzo je lubię ale na skarpę nie nadaja sie, są za wysokie i na wiosne i na jesieni nieciekawie wyglądają tam musi byc cos ładnego cały rok.

Popieram
Ogród z pergolą 08:15, 11 gru 2015

Do góry
Kamienny ogród patykiem malowany 07:47, 10 gru 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)

Taaak wiem, dlatego trwa dyskusja co dać na górę.
Na razie rozmnażam hederę, trzmieliny i floksy szydlaste.
Miejscami jest zawsze słońce, gdzie indziej cień i drzewa, więc staram się to jakoś uporządkować.
A na samym dole nie mogę nic sadzic, bo i tak nie przetrwa - staw zawsze wiosną wylewa...czasem bardziej, czasem niej...zależy od zimy. Jak tak dalej pójdzie to będzie pierwsza sucha wiosna nad stawem od kiedy pamiętam.
Planuje donice i w nich nasadzenia, żeby to wszystko ożywić, inaczej się nie da.

To bardzo dobry kierunek, bo one szybciutko pokryją kamienie i je ożywią. Trzmielina swoimi barwami, a bluszcz ciemną zielenią, doskonale kontrastującą, zimą staje się czerwonawa. Donice też dobry kierunek, bo można ziemi nasypać i będzie rosło w miejscach silnie przekorzenionych.
Skąpana w słońcu 16:56, 09 gru 2015

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Ja też bardzo lubię floksy

Myślę, że nie tylko my dwie je lubimy. Zauważyłam, że "kwiaty naszych babć" wracają do łask
Ogród z pergolą 06:55, 09 gru 2015

Do góry
tak jestem Anita ale o który ogród ci chodzi? tutaj na forum nie mam wątku
podesłałam ci linki z ogrodami różanymi w tym pierwszym fajnie są skomponowane różne odcienie różu u róż
w dodatku Danusia podsunęła ci dobry pomysł z trzmielinami
teraz tak sobie pomyślałam że floksy na tej skarpie to też fajny pomysł one tak cudownie pachną siedząc na tarasie czuć było by ich zapach
Kamienny ogród patykiem malowany 14:34, 08 gru 2015

Do góry
Sylvana napisał(a)

Miejscami jest zawsze słońce, gdzie indziej cień i drzewa, więc staram się to jakoś uporządkować.
A na samym dole nie mogę nic sadzic, bo i tak nie przetrwa - staw zawsze wiosną wylewa...czasem bardziej, czasem niej...zależy od zimy. Jak tak dalej pójdzie to będzie pierwsza sucha wiosna nad stawem od kiedy pamiętam.
Planuje donice i w nich nasadzenia, żeby to wszystko ożywić, inaczej się nie da.

Ja polecam mozgę trzcinową "Picta", znosi zalewanie bez problemu. To trawa na tereny bagniste, a jaka dekoracyjna..
Mam ją u siebie, jak będziesz chciała zobaczyć to wrzucę zdjęcie.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:29, 08 gru 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Te... rychlik.... patrz jaki opis dałaś Jaki floks? ? ?

O żesz!!!
jaka wtopa, to pewnie z tego powodu, że obok te floksy i coś musiałąm o nich myśleć i taki numer wyszedł
Tak, to żagwin
Kamienny ogród patykiem malowany 11:21, 08 gru 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie biadol. a sadź. W tym ogrodzie "rosną" głownie kamienie, dlatego jest taki smutny i posępny. Nasadź roślin a kamienie ożyją, posadź trawy a otujlą kamienie nawet zimą, dodaj koloru i formy roślin zimozielonych i ogród zmieni się na żywy "organizm" a nie kamienne mury

Kamienie to nie ogród, to tylko dodatek do ogrodu

Ogród od nasionka... z widokiem na Lanckoronę 01:11, 08 gru 2015

Do góry
margaretka3 napisał(a)

I zakwitły Ci drugi raz?

Nie zakwitły bo zostawiłam na nasiona i wsiałam w kwietną łąkę, a pałeczkę przejęły floksy i naparstnice, w przyszłym roku naparstnice tam zaszaleją z łubinem
Skąpana w słońcu 12:47, 07 gru 2015

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Jak miło znowu lato choć na fotkach zobaczyćMój M floksy z hortensjami myli jak mają duże kwiaty. Pytam go kiedyś wskazując na hortkę, kochanie jak się nazywa ten kwiatek pamiętasz? On bez zastanowuienia ,,przecież fluksonia,,

Skąpana w słońcu 21:12, 06 gru 2015

Do góry
Ja też bardzo lubię floksy
Skąpana w słońcu 20:58, 06 gru 2015

Do góry
Jak miło znowu lato choć na fotkach zobaczyćMój M floksy z hortensjami myli jak mają duże kwiaty. Pytam go kiedyś wskazując na hortkę, kochanie jak się nazywa ten kwiatek pamiętasz? On bez zastanowuienia ,,przecież fluksonia,,
Skąpana w słońcu 09:09, 06 gru 2015

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Ale piękne floksy. Uwielbiam ich zapach. Prawie go poczułam

Najbardziej lubię je za zapach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies