Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka prawie w Borach Tucholskich 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
Ela byłem a tam burza mózgów odwagi Ty decydujesz i zawsze (prawie) możesz przesadzić

coś przygarnąłem zupełnie przypadkiem wystarczyło 15minut w Wojsławicach (urwałem się na chwilkę ze spotkania klasowego pod Ślężą)

miskant Cabaret -tym razem zabezpieczę go na zimę ...............................Rosi

palczatka miotlasta Blue Heaven

Ogródkowe perypetie:) 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
A wczoraj znalazłam w KRK na jednym z placów piękny łan jeżówek gigantów, mają ogromne liście i kwiaty Jak u Ani z Rzeszowa. Nie ma nasionek jeszcze

Rododendronowy ogród II. 11:33, 27 wrz 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
U mnie dzis przymrozek, niestety przypomina o sobie zima.

Piękny fiolet marcinkówi jakaś niezawodna róża tam kwitnie
U nas rosa taka siwa była w zeszłym tygodniu
Ja znowu mam koszenie na tapecie w tym tygodniu oczywiście popołudniami tylko jak trawa przeschnie
Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-) 11:31, 27 wrz 2016

Do góry
Mary Rose
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:20, 27 wrz 2016

Do góry
Pola....kochana, po 2 miesiącach obijania, to już powinna się palić, ha ha. Ja robię jeden błąd, zamiast w jednym miejscu zrobić do końca, to nie...lezę gdzieś w inne i tam tez robię i tak po ogrodzie nie widać tej pracy, poza kupkami które wszędzie robiębuziaki, mam nadzieję, że u ciebie wszystko w porządku

Yolka...byłam, podziwiałam, zapasy świetne, wiadomo gdzie na szaber lecieć

Kindzia...może dziś coś podziałam, wczoraj po pracy jechaliśmy na obiad, potem po jedzenie dla syna, potem do niego do szpitala, już po operacji i ok na razie, potem do córki i zrobiła się 22 i tyle z moich działań, a leń mnie opuścił na razie na dobre

lojalna_....i vice versa Jolu

Bogdzia....Bożenko, bardzo dziękuję, to mnie pocieszyłaś, że nie jest jeszcze tak źle...niestety nie dla fantazji, są ogromne problemy, w końcu mam go znowu w domu, bez niego nic mi się nie chciało.

to przerywnik fotkowy

róże Chopin gonią miłorzęby
jedna gałąź sucha, albo od podlewania, albo cóś...

ciut pni, zamiast portretów i zbliżeń
lubię na nie patrzeć, bo są wspomnienia, jak sadziłam takie 20 cm, a teraz takie ogromne

Moje małe królestwo 11:19, 27 wrz 2016

Do góry
Dostałam taki karton pełen dobroci od Ewy-bardzo, bardzo dziękuję

na zdjęciu nie widać dokładnie co tam jest a były : żurawki,hosty, róża Mary Rose posadziłam ją przy tarasie , lilowce, red baron i bodziszki i jeszcze jakieś inne kwiatuchy, których nie znam.Wszystko już posadzone nie wszystko na docelowym miejscu ale w poczekalniku.

Niedzielne
Leonardo

Ascot

Pomponella zachwyca

Ogródkowe perypetie:) 11:19, 27 wrz 2016

Do góry
ivo napisał(a)
Czesc Abiko ! Czy mi się wydaje czy dojrzałam u Ciebie penstemona Husked Red ? Możesz obfocić go dla mnie i jakie masz doświadczenia z nim ? Będę wdzięczna

Tak mam penstemona, nawet ładnie się wysiewa. Znalazłam jeszcze dwa zdjęcia, w drugim po prawej.

U mnie ładnie przezimował, ale w pierwszym roku okrywałam go na zimę stroiszem.
Ogródkowe perypetie:) 11:10, 27 wrz 2016

Do góry
i moja ulubienica

i wysadziłam angielkę z donicy, ciekawe jak będzie rosła.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 11:02, 27 wrz 2016

Do góry
Moje hostowisko pod jabłonią bzem i sosnami rosło w tym roku bardzo źle, jak się okazało nie tylko brak nawożenia było powodem, ale totalny popiół zamiast ziemi. Bez sąsiada zapuścił korzenie tak mocno pod hostami, że wypijał całą wodę, której i tak zbyt dużo w tym miejscu nie było.
Wykopałem wszystko co rosło, wywaliłem języczki, ususzone rutewki, azalie, zniszczonego buksa. Przekopałem całość wyciągając 2 pełne worki korzeni, nasypałem kompostu trochę ziemi z worka, przekopałem z odrobioną przekompostowanego obornika bo resztka mi została i posadziłem same funkie. Przydałoby się trochę gliny do zmieszania, ale nie mam dostępu obecnie. Nie ma co za bardzo pokazywać bo jak teraz funkie po ostrym przesuszeniu mogą wyglądać, ale dobrze, że zrobiłem to teraz bo wiosną na pewno dobrze wielkością bym tego nie rozstawił.

Może nie widać, ale 18 odmian tu leży

Nie dziwić się, że było sucho bo do tego wykopałem mnóstwo kamieni i cegieł

Odgarnąłem żwirek dalej o spory kawałek i nawet nikt nie zauważył, że powiększył miejsce na nasadzenie

Było już dość ciemno, ale efekt po posadzeniu.

Chciałem posadzić cisy by zasłonić płot, ale to znó mniej miejsca i szkoda mi kasy by tu inwestować, posadzę trochę bluszczu na płot by beton tak nie przytłaczał i wsio.
Takie szybkie roszady bez oszałamiających efektów, ale zawsze to lepsze niż było.
Moje małe królestwo 11:00, 27 wrz 2016

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Tereniu moja Maria ma wiotkie gałqzki. Od kwiatów na dół się chyli. A jak twoja ?

Iwonka mam tej róży 6 szt. i faktycznie jedne przewieszają jedne nie nie wiem od czego to zależy.Fakt jest jeden ona jest piekna

dla Ciebie Iwonko moja MariaTheresia

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:00, 27 wrz 2016

Do góry
violka171 napisał(a)

Haniu czy to taka ta mszyca ?dzis wylukałąm na swojej fasolce

U mnie zielone mszyce na razie, ale obchód by trzeba zrobić.
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:52, 27 wrz 2016

Do góry
Agania napisał(a)

U mnie pod brzozami nawet tułacz nie poradzi...rozchodniki pięknie wyglądają u Alnki, posadzone ma na wyciągnietej rabacie, w kształcie trójkata i nic ich nie zagłusza, moje podobnie przytłamszone hortensjami.
Muminki jak widzę u Ciebie, to nie mogę się doczekać swoich

Speszjal for juuu ... nie cierpię garów, ale czego się nie zrobi dla Muminka w deszczowy dzień
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 10:50, 27 wrz 2016

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Fachowców mam, Zbyszku, ale, umiesz liczyć, licz na siebie. Okres gorący w ogrodzie czekać nie mogę na weekend, a nosić się z widłami tam i z powrotem nie będę, kupię trzonki i sama oprawię. Nawet jak co nieco ociosać trzeba będzie, to mam siekiereczkę, ja żadnej pracy się nie boję.
To tak jak z turystyką, zwiedzać lubię, i chodzić też, byle by po drodze gdzieś posiedzieć by było można.

Czy za dużo pracuję? Asiu, tak jak wszyscy. Tyle, że w starym ogrodzie korzeni więcej do usuwania. Przy kopaniu marchewki nic by nie było, ale już przy wykopywaniu zawilców japońskich albo marcinków, trzonek trzeszczy.

Piękna a hortensja.
Co do wypowiedzi, mogę się tylko podpisac pod tymi słowami, jakoś tak dziwnie wychodzi, że niby pomocnicy w rodzinie są, a jak co to tylko na siebie można liczyć. Przydałby się tobie kolega do pomocy, co lubi prace ogrodowe, ale jak takiego znaleźć
ale jest plus wielki, praca i ruch, to lepsza kondycja jednak, zimą odpoczniesz ciut, a wiosny jak zwykle będziesz wypatrywać, jak my wszyscy, co tez ponarzekamy czasami buziak Hanuś
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:47, 27 wrz 2016

Do góry
Tusiala napisał(a)

Witam się MArto
Pięknie masz
A ja mam pytanie odnośnie tych białych ławeczek ... masz jakiegoś linka do nich?
Ogród Małej Mi - sezon 2016 10:43, 27 wrz 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Mega inwazyjna roślina.. hutunja czyli tułacz.. niestety pędzel i randap.. a i tak odrasta.. ładna jest to fakt, ale zarośnie wszytko. Próbowałam różnych ograniczników.. nawet z donicy wylazła

Dalie urosły na ponad 2 metry.. zagłuszyły mi piękne rozchodniki... trzeba je za rok przesadzić gdzie indziej, bo dalie już chyba tu zostawię.. nie powinno siesadzi w to samo miejsce ale nie mam gdzie ich już upchnąć..

U mnie pod brzozami nawet tułacz nie poradzi...rozchodniki pięknie wyglądają u Alnki, posadzone ma na wyciągnietej rabacie, w kształcie trójkata i nic ich nie zagłusza, moje podobnie przytłamszone hortensjami.
Muminki jak widzę u Ciebie, to nie mogę się doczekać swoich
Ogród w Otrębusach 10:43, 27 wrz 2016

Do góry
HamadaSan napisał(a)

fantastycznie !
Zielonym od linijki - ogród Ivony 10:38, 27 wrz 2016

Do góry
Iwonko Moorhexe

i kupiona w ZD która nią nie jest
ta ma długi i cieniutki kwiatostan a Moorhexe mniejszy ale gruby i zbity

porównaj bo ciekawa jestem
Ogródkowe perypetie:) 10:35, 27 wrz 2016

Do góry
lubię rozchodniki, jak opuchlaki

jesień
Ogródkowe perypetie:) 10:34, 27 wrz 2016

Do góry
wyrwałam kosmosy i rabata do zmiany
posadziłam dwa cisy, które zmieniły miejsce i już inaczej

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:33, 27 wrz 2016

Do góry
Milka napisał(a)
Ale ci ogród bujnął fajne miejsce z białymi ławeczkami i trawami.
A tulipanowiec szybciej ci żółknie, mój jeszcze zielony.

Bujnął chyba dlatego, że linie założyłam U mnie cały czas susza We wrześniu padało tylko raz, przez jedno popołudnie Gdyby nie ta linia.... nie dałabym rady całości podlewać.
Może dlatego, że susza?
Grujecznik zielony ale linia go chwyta
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies