Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 20:06, 27 cze 2023

Do góry
Warzywka rosną Wypieliłam

Anna i Ogród 2 20:05, 27 cze 2023

Do góry
Tak bardzo chcę usunąć tego jałowca że szok. Marzę o tym od lat i nadarza się okazja bo elewacja jest poprawiania. Trzeba było go podciąć.
I teraz zagwozdka. Jak go usunę to co tam bym wsadziłam? Sporo miejsca ale tuż przy oknie. Jałowiec ma 1,5x1,5 i tyle samo wysokości. Wystawa południowa więc słońce, słońce i jeszcze raz słońce
Działka w górach, wątki ogrodowe i poboczne ;) 20:04, 27 cze 2023

Do góry
Jak rozpoznać czy papryka ma być zielona czy innego koloru?

Posiałam słodką mix kolorów miała być też czerwona I żółta...

Spalone bakłażany

Anna i Ogród 2 20:01, 27 cze 2023

Do góry
Akcja odsłaniania tulipanowce. Przez tuje w plecach gałęzie robiły się łyse i zawarte do góry więc tuje musiały zostać skrócone
Znowu na wsi 19:46, 27 cze 2023

Do góry
Joku napisał(a)

Nadal czekają na swoje miejsca na rabatach

Lilie wykopane z przedogródka spędzają lato w donicach, wyglądają na zadowolone

Piękne warzywka. Gęsto mają. Wiem, wiem czekają na rabaty.
Ale super żurawki, kolor cudny. Muszą gdzieś się wcisnąć.
Blaski i cienie nowego życia 18:33, 27 cze 2023

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula fajnie z tymi paletami
Ciekawe co Ci Madzia doradziła. zdradzisz?

Właśnie nic, bo to był przelot przez ogród i jechała. Ale przy drewutni był zgrzyt. Ten pomysł wpadł mi do głowy jak pojechała. Wniosek jest jasny, musi częściej wpadać

Siewki Twoich pierwiosnków rosną po każdym deszczu

Teraz pracuję na kuchennej, został mi jeszcze mały kawałek od odplewienia z trawy i muszę coś dosadzać, chyba sesslerie a do tego przydałoby się coś niskiego i kwitnącego, nie wiem czy roboty nie zrobi bodziszek Biokovo- to nowe odkrycie, Iwonka pisała że ciągle kwitnie.

A na wejściowej kwitną pierwsze róże, dostały po korzeniach przy przesadzaniu i teraz się zbierają do życia. Ten sezon będzie taki sobie, akceptuję to co jest.
Miało nie być różu na tej rabacie ale ta NN musiała się tutaj wkomponować mam tutaj zestaw trawy Variegatus z penstemonem od Agi- uwielbiam to połączenie po kwitnieniu penstemony ścinam do kolan i zostają tylko bordowe liście do traw bodziszek łąkowy Black Beauty też tam się wkomponje. Same przesadzania robię w tym sezonie zapowiadają chłód na ten tydzień to się mi uda

tu na wejściowej przy ścieżce mam czerwień i bordo w różach też, marzy mi się od zeszłego roku jeszcze Red Piano, u Madzi jestem zachwycona jej kwitnieniem.

Tyle wywodów ogrodowych, idę wykopywać przywrotniki na inne miejsca
Osiedlowy ogródek 18:16, 27 cze 2023

Do góry
No właśnie, tego straszenia gołymi gałązkami się trochę boję, bo eM tak mi wczoraj przyciąl lilaka do gołego

Blaski i cienie nowego życia 18:04, 27 cze 2023

Do góry
JoannA napisał(a)

Zrób Ula.
U mnie chce go posadzić po drzewami. Fajnie że zadania

Rośnie na gruzowisku

I pod jabłonią, tutaj był cięty tydzień temu- lekko tylko kwiaty a właściwie to nasienniki żeby się dodatkowo nie siał.

Tu na razie jest klepisko.... 17:52, 27 cze 2023

Do góry
Moja cienista rabata wiosną zachwycała dzięki miodunce i szafirkom. Niestety część miodunki złapała mączniaka. Oprysk niewiele pomógł. Obcięłam krótko i czekam aż się zbiorą.. lub nie. Paproć w ogóle dopiero się zaczęła pokazywać i coś wypuszcza. Jedynie hakone i molinie są bezproblemowe. Hosty znowu mają na sobie mszyce. Część ma usunięte pojedyńcze liście bo niestety zaczęły żółknąć. Ciężki ten rok w moim ogrodzie.

Tu na razie jest klepisko.... 17:44, 27 cze 2023

Do góry
Od wczoraj mamy burze, wietrzysko, ulewy i oberwanie chmur.
Trampolina wpadła do basu od wiatru i tak tam trwa dzisiaj przez cały dzień bo mamy straszne podmuchy wiatru.

Giardina nie zrobiła sobie absolutnie nic z wiatru czy oberwania chmury

A tu bukiecik który zakwitł jako pierwszy:

Gartentraume ma aż 1 kwiatka na jednym krzewie, drugi wypuszcza nowe pąki. Pachnie przepięknie

I Mariatheresia mam 2 krzaki na bliźniaczych rabatach: na jednej rośnie przysłonięta przez stipy, kocimiętki, szałwię i seslerie. Wydawało mi się że będzie miała ciężko tymczasem już za moment pokaże pierwszy kwiat i nie mogę się doczekać bo to pierwsza róża jaką przytaszczylam do ogrodu

A drugi niedawno zawiązał pąki a wydawać by się mogło, że ma więcej słońca i nic jej nie ogranicza
Ogród w malinówkach 17:23, 27 cze 2023

Do góry
Zobaczcie jak wymyśliłem te miejsce koło bramy.

Poprosiłem ekipę o dorobienia takiej rabaty wzdłuż ogrodzenia z nadliczbowych krawężników. Chcę ją wysypać żwirem i posadzić żywopłot, który dojdzie do samej bramy i zasłoni troszkę front od ulicy.
Ogród w malinówkach 17:18, 27 cze 2023

Do góry
Dokończony przez brukarzy front
Anna i Ogród 2 16:35, 27 cze 2023

Do góry
A to wiciokrzew delavaya na ogrodzeniu. Jeszcze jednego potrzebuję aby zarósł resztę ogrodzenia. Zapach obłędny. Każdy kto przechodzi to wącha. Obecnie zaczyna swój spektakl.
Anna i Ogród 2 16:33, 27 cze 2023

Do góry
Najbardziej zachwycam się Chabrami. Mam niebieskie, fioletowe i różowe.

Maciejkę też sobie wysiałam
Anna i Ogród 2 16:30, 27 cze 2023

Do góry
Kochani oto moja mini łączka na przedpłociu. Na przyszły rok planuję poszerzyć te pasy i dosiać tych samych nasion. Werbena nie wykiełkowała ale może w przyszłym roku wyjdzie
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:21, 27 cze 2023

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
MartoCho, bratki przycięte wg Twojej instrukcji. Podlałam Florovitem i wsunęłam pałeczki nawozowe. Zobaczymy, czy eksperyment się uda.

Trzymam kciuki za powodzenie akcji! A nuż się uda
Znowu na wsi 15:57, 27 cze 2023

Do góry
Joku napisał(a)
Ewa (ewsyg) pokazywała kolekcję swoich skrętników. U mnie uchowały się trzy, reszta padła ofiarą wełnowców. A raczej ja nie potrafiłam poradzić sobie z inwazją szkodników ;(

Ten już przekwita ale dwa pozostałe jeszcze w pełni kwitnienia

Widzę że Ty ciągle masz piękne skrętniki, ja miałam ich sporo ale wszystkie w końcu zmarnowałam, nie chciało mi się przy nich chodzić, i te wielkie liście mnie zniechęciły, ale podziwiać u kogoś mogę Wstawiłam u siebie zdjęcie czereśni, mam trochę owockow mimo że przesadzana
Wszystkiego po trochu 15:15, 27 cze 2023

Do góry
Pokazała również kwiatki Alden Biesen

i takie tam

zaczynają lilie

Wszystkiego po trochu 15:12, 27 cze 2023

Do góry
Na tej rabacie posadzę Dinky, wpasowała się kolorystycznie

Dinky kolor ma taki ja Red Leonardo

Red Leonardo

I na tej samej rabacie Bukavu
Wszystkiego po trochu 15:07, 27 cze 2023

Do góry
Edenka ma swoje 5 min

Chandos Beauty

Rapsody

i żółte teraz kwitną
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies