Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 19:20, 19 sie 2016

Do góry
Dominiko rzeczywiście troszkę zeszłyśmy z ogrodowych tematów, że ja też dałam się sprowokować, no!

Tocha, to ja nie jestem w stanie określić pokroju cisa Ja rozstawiam doniczki, liczę ile krzaków potrzebuję a dopiero potem jadę po krzaki :/
No inaczej nie umiem, tak od dooopy strony no przecież wiesz Takie cuda to tylko w Erze

Joluś cmok, gdzieś się pałętała jak Cię nie było, hę?

Aśka, kusicielko a idź że Ty! Buziak

Mojego ogrodamaniaczenia ciąg dalszy, przyszła kreda polecana prze Króla - Mazna Robię oprysk z OW Fajne to

Lawendowy zawrót głowy 19:19, 19 sie 2016

Do góry
Przerwa na kawę... 19:18, 19 sie 2016

Do góry
Dzisiejsze zakupy spożywcze... a skończyło się jak zawsze w sierpniu w B.

Tulipany Doll's Minuet i crystal Star miałam na wiosnę. DM kwitły pod koniec kwietnia jako jedne z pierwszych. Niskie, cudny kolor, długo trzymały kwiat. W tym roku zestawię je z białymi, które kwitły w tym samym czasie.
Lawendowy zawrót głowy 19:16, 19 sie 2016

Do góry
te dwie rozplenice presadzałam w sierpniu wiec jeszcze dochodza do siebie )

ta rabata bedzie wieksza ale nadal dumam

pod płot doszły hortki )))tez przesadzane w czerwcu jak juz kwitły ale dały rade )

Mój mały wymarzony ogród 19:08, 19 sie 2016

Do góry
Mój mały wymarzony ogród 19:07, 19 sie 2016

Do góry
Mój mały wymarzony ogród 19:05, 19 sie 2016

Do góry
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 19:03, 19 sie 2016

Do góry
Kasia_CS napisał(a)

A to moja ulubiona hosta - bardzo lubię jej kolor zieleni. nie wiem jaka to odmiana, bo dostałam od teściowej. Dopiero teraz będzie kwitła. Wie ktoś jaka to może byc?

o hostę to zapytaj Nikitę ze szmaragdowego
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4041-szmaragdowy-zakatek?page=380

tez jestem ciekawa skoro pachnie
W cieniu - zacieniona 18:55, 19 sie 2016

Do góry
Arboretum Wirty

Mała Eleczka 18:52, 19 sie 2016

Do góry
kasja83 napisał(a)

Faktycznie... wydaje Ci się

Mam coś dla CIebie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:44, 19 sie 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

sliczna jest, moja mlodzitka jeszcze nie zakwitla
za to bobo przeszla sama siebie, oba krzaki tak obsypane ze lisci nie widac
Kasiu ta Heys też mi się podoba , żeby tylko pędy miała bardziej sztywne, potrzebne są jej podpory

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:38, 19 sie 2016

Do góry
Mańkowe przygody i powroty domowe

Jesteśmy szczęśliwi, przeczesaliśmy cały ogród, okolice i przepytaliśmy sąsiadów ...Maniuś się znalazł,
garaże są zagrozeniem, jak wam zginie kot, sąsiad z garażem musi go otworzyć, tylko dajcie mu znać i kot się
znajduje od razu
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 18:31, 19 sie 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Będzie pięknie, tak czuję

Teraz to w to uwierzę...szukaliśmy od dwóch dni naszego kota Mańka...w końcu jest...po dwóch dniach poszukiwań i nawoływaniach, po sąsiadach też, chował się zapewne w garażu...w końcu jest

risotto też już w końcu zjedzone
Lawendowy zawrót głowy 18:31, 19 sie 2016

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Moj zaciszny kacik gdzie troche ochłody w cieniu ))

Fajne miejsce do wypoczynku. Biel i ciemny kolor konwalnika robi super efekt. Te leżaczki bardzo lubię...ale nie mam.

Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 18:24, 19 sie 2016

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu wielkie dzięki że pokazujesz Bobo. Też bez rewelacji. A napisz na jakim stanowisku rośnie tzn. ile mniej więcej w ciągu dnia ma słońce. A krzewuszka ma zielone liście?
Jak kupiłam krzewuszkę to okazało się że połowa krzewu ma zielone listki a połowa cieniowane, w tym roku przesadzałam i rozdzieliłam roślinę i posadziłam osobno i ta część z zielonymi zakwitła.
Do czerwca stanowiły jeden krzew

Bobo ma stanowisko raczej słoneczne, do późnego popołudnia ma słońce

Mój jest ten kawałek ogrodu 17:58, 19 sie 2016

Do góry
aga_podlasie napisał(a)
Będę sadzić, już mam co Ograbiłam dwie B. z takich:

Do tego wykupiłam wszystkie białe czosnki i wszystkie iryski, ale ich dają mało, 1 paczka na karton. Dosadzę też Dolls Minuet, bo w tym roku były piękne. I jeszcze jakieś bladoróżowe. I na razie tyle. Poczekam na kolejne sklepy i drugi wysyp w B. wtedy może będą Exotic Emperor.

Narcyzy u mnie też słabo rosną, sadzone w poprzednich latach czasem nie kwitną. Stawiam jednak na tulipany. Te są niezawodne.

kupiłam te same tulipki ale nie szalałam jak Ty Wystarczyła mi zawartośc jednego kartonu Czy DollsMinuet były w kartonach? Nie zwróciłam uwagi. One sa ciemnorózowe, prawda? Podobały mi sie równiez hiacynty ale na razie odpuściłam - doszłam do wniosku ze bede kupowac wiosną już kwitnące, gdy widac ich realny kolor. Bardzo mi sie podobały tej wiosny wsadzone w skrzynie przy wejściu - pachniały mi obłednie przy drzwiach.
Exotic Emperor zdaje sie juz są w sprzedazy ale w Obi (jade w przyszłym tygodniu do tresiowej to pewnie nawiedze Obi) - ja bym popatrzyła równiez w LM. Iryski tez chce dokupic ale w kartonach które przeglądałam były tylko te jasne, a ja chce ciemnych. Widziałas ciemne? Robiłam przegląd z jedną panią i tez narozwalałysmy ale potem grzecznie poustawiałysmy kartony i przykleiłysmy spowrotem cenę
Ciekawa jestem co robimy nie tak z narcyzami. U mnei nawet juz nie powinno im byc za mokro - nie wiem co za czort. A były te fajne narcyzki... kurcze, moze po nie wroce i zaryzykuje...

W których janinkach robisz zakupy, żebym wiedziała gdzie ograbione i nie zaglądać na darmo?

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 17:57, 19 sie 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Czekałem na Twoje wrzosowisko Już prawie kwitnące wiec jesień nastała
Bukietowe u Ciebie ogromne Mocno przycinasz na wiosnę ?

Wrzosy już prawie...jeszcze plewię, te stare w aleji świerkowej, może zdążę pokazać

Bukietowe staram się kulkować najmocniej, dużo dosadziłam moich patyków, są trzyletnie i dwuletnie...tnę
jak najmocniej...ale starych takich zgrubiałych łodyg nie tnę tak nisko

Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:51, 19 sie 2016

Do góry

a to maleństwo wysiało się z szyszek, jest takich jeszcze 3 szt

i Irenkowe budleje cudne, długo sie zebrać na wiosnę nie mogły , a teraz są ogromne
Ranczo Szmaragdowa Dolina 17:47, 19 sie 2016

Do góry
troszkę szersze kadry, ta rabata mam nadzieję za rok się rozbuja

Tu ma być ogród :) 17:46, 19 sie 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Proszę bardzo.
W pierwszym roku ta biała szałwia była rozczarowaniem na całaj linii - słabo kwitła, nie rosła, a w tym odkupiła swoje winy, te co widać na fotkach kwitną właśnie drugi raz, krzaki mają równie duże jak niebieskie szałwie.
Jednej nie obciełam po kwitnieniu, bo Kasya chciała nasionka, ale jak widać zamiast białej wyrosła fioletowa, więc zbiór nasion można sobie podarować, jedynie podział kępki ma sens i tak właśnie myślę zrobić, żeby sobie powiększyć ilość tych białych szałwii.

no naprawde bardzo ladna i takie ksztaltne te krzaczki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies