Uwielbiam zapach wiciokrzewu Twój pachnie ? Mam dwa jeden nie pachnie a drugi bardzo ładnie pachnie tylko po zmianie miejscówki i mocnym cięciu w tym roku nie zakwitł
Witam wszystkich serdecznie, wprawdzie nie na porannej kawie ale tak jakoś zeszło, zresztą źle mi się robi fotki w porannym słońcu. Najpierw kilka odpowiedzi
Glicynię mam w pełnym słońcu i raczej tylko to stanowisko jest dla niej odpowiednie, do cienia bardzo polecam hortensję pnącą ewentualnie przywarkę japońską
I u nas trafiają się ciekawe imiona Patrycjusz i Roland już kilka razy...ostatnio na topie jest Enrico ...ale Roch to bardzo ładne imię
I wiem o co Ci chodzi z tym krwawnikiem, ja bym spróbowała z krwawnikiem ale mimo to zaryzykowałabym jeszcze do tego czerwone jeżówki, może grubszy
żwirek(znaczy się piasek o grubszej fakturze, niewielka ilość wokół rośliny?), bo wiesz kończy krwawnik, a jeżówka zaczyna....u mnie jeżówki pożarte w ubiegłym roku, w tym dają radę
Pomęczę jeszcze fotkami.
Rozplenice zeżarły vanilki, muszę zostawić dłuższe badylki wiosną
Liatra z perovskią świecą z daleka, nawet w cieniu
Moje ulubione żurawy
I moje kokoszkowo
Coś bardzo złego dzieje się z moim jałowcem łuskowatym 'Meyeri' ... jakby usychał. Nie widać żadnych pasożytów ani niczego w tym stylu.
W tamtym roku bardzo mało go podlewałem a miał piękny ciemozielony kolor - w tym roku podlewam tak samo a nawet nieco częściej, ale zaczął brązowieć. Już połowa rośliny wydaje się być sucha.
Co robić? Czy roślinę da się jeszcze uratować? Podlewać go więcej?
Kolejne ognisko firmowe zaliczone. To tylko połowa mojej załogi. Oj ciężki dziś dzionek był. Dopiero dochodzę do siebie. Impreza zakończona w klubie o 6 rano