Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:46, 21 lip 2016

Do góry
ULA
nowy tamaryszek, młody ale biały juz dziś kulkowałam, zagęści się, pień oczyściłam z odrostów; ten dzwonek u mnie 2 lata, ale w gruncie, myślę, że skoro w donicy inne wytrzymują, czyli zimują, one tez dadzą radę.
Fajnie było znowu ich widzieć, ale nieodparcie juz ich do domku ciągnęło
ENSATA
Gosiu dziękuję, te okna idą mu błyskawicznie1 dzień i są

lilie w trawie, chyba je przesadzę, albo może za rok będą większe, bo to z wiosennego sadzenia
na pierwszym planie pampasowe widać

Blaski i cienie nowego życia 12:41, 21 lip 2016

Do góry
wrobelki napisał(a)
Witam się u Ciebie Urszulo podglądam już od jakiegoś czasu cichaczem Twój ogród bardzo mi się u ciebie podoba Widzę że planujesz posadzić kulki jadę w Twoje okolice w przyszłym tygodniu na zakupy możesz może polecić jakieś fajne miejsce na zakup kulek bukszpanowych? Ja dużo roślin już z Bielska a właściwie z Goczałkowic przywiozłam ale nie ze szkółki "K" tylko innej mniejszej i jestem bardzo zadowolona Pozdrawiam będę zaglądać ale już jawnie
Bardzo fajną nowa rabatę planujesz

Na PW podałam Ci wszystkie sprawdzone miejsca zakupów, natomiast bukszpany będę kupować dopiero na wiosnę. Jeżdżę do Pisarzowic ale tam gdzie mają szkółkę iglastych tui- drogowskaz na Agromix od głównej drogi. Ale nie wiem co teraz mają. Jeśli chodzi o bukszpany to najlepsze w dużej ilości pod Wrocławiem

Wyjątkowo teraz szaleję w ogrodzie. Potem będzie znów stagnacjaDopóki się coś u mnie dzieje zapraszam na wątek częściej.

A to mój przechowalnik w większej części trzmielina od jesieni z patyczków wyhodowana ma gigantyczne korzenie- mogłabym ją sprzedawać jak w szkółkach po 4zł ale niestety jest mi potrzebna.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:40, 21 lip 2016

Do góry
MALA_MI
ogromna ci rośnie, ale chyba więcej miejsca musi juz mieć
Cieszę się, ze niebieski zakątek podoba się

ELA
to jest zwykły orzech włoski, był zbyt ekspansywny, stąd cięcie; po sąsiedzku za murem jest orzech sąsiadki, liście i orzechy lądują u mnie, a jak by to razy 2...padłabym od roboty
Miło mi to słyszeć, że u mnie tez jakieś inspiracje są
Berberys niekontrolowany, ma swój niepowtarzalny uroki jest bezobsługowy wtedy
SYLWIA
w sumie doszliśmy do wniosku, że kolejne zakupy ławek bez sensu, skoro można samemu zrobić dzięki

KASIK
no to rozszyfrowaliście
Kasia widziała, chyba się podobało, mówi że roboty mam, że hej kazała się nie przemęczać
Phanton czeka na miejsce, nie wybrałam, wielkie dzięki
EWSYG
Niestety nie, dopiero tej pracy jest. Mniej pewne rzeczy w oczy się rzucają, czytaj chwasty, ale pracy jest od groma, choc ciągle robię, nadal idealnie nie jest i nie będzie, to nie na moje możliwości czasowe i siłowe

ULA
tak, to ona, mam kilka w kilku miejscach
nazwa Sum & Substance.

OLGA80
w tamaryszku jedna tylko kulka, po obcięciu konara, rosnie to jak wariat, stąd kulkowanie, reszta idzie jak chce i ile chce; nowy tamaryszek- biały, pocięłam w kulkę dziś i ogołociłam pień, będzie inaczej prowadzony. Dzięki
o poranku
sadziłam nowo zakupione jeżówki, nawiozłam nawozem startowym, ciut plewiłam
podpinałam leżące lilie i jeżówki

orientalne pełne, pachnące rosną u mnie od 4 lat, czyli zimują
na kilku puste pąki

Pszczelarnia 12:38, 21 lip 2016

Do góry
Ogrodowe rozmowy w sezonie ogórkowym:

"Może pan się o mnie oprze? Pan tak więdnie, panie Koprze."

Typografia ogrodu 12:35, 21 lip 2016

Do góry

Ależ pięknie to sobie wymyśliłaś ! Faktycznie masz głowę pełną pomysłów dziewczyno !
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 12:35, 21 lip 2016

Do góry
rozark napisał(a)
wiecie co to jest?

To jest wątrobowiec
Typografia ogrodu 12:31, 21 lip 2016

Do góry
Pierwsze koryto z grubsza zagospodarowane.wybaczcie widoki szmaty i kupy kamienia ale w weekend juz zniknie gdy bedzie mozna go wsypac na plac z pergola.
Myslalam ze roslin mi do donicy zabraknie a jeszcze karmnik mi zostal.rojniki troche za duzo wody w przechowaliniku mialy ale licze ze zaraz wszystko sie ukorzeni,rozrosnie i ladnie powylewa z koryta.ale juz mi sie podoba
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 12:29, 21 lip 2016

Do góry
Przerwa w szkoleniu

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:26, 21 lip 2016

Do góry
WIUNIA
dzięki miło słyszeć, że oprócz właścicieli, komuś się podoba

JANA
dzięki serdeczne

MARZENA
bardzo się cieszę, że z hortkami się udało, co rok po 5 i już masz szpaler
kolrów moc, wczoraj czułam takie prawdziwe lato
po wyjeździe gości Kindzi i Rysia, aparat był na stole, ale ani 1 foty nie ma, było tak ciepło i miło w promieniach zachodzącego słońca, szczególnie płonęły młode przyrosty berberysów.
I nowo sadzone hortensje
też świeciły
trudno to jednak uchwycić

Ogród - Azyl Amatora 12:13, 21 lip 2016

Do góry
Z Jeżówkami u mnie na razie słabo...
Ogród - Azyl Amatora 12:00, 21 lip 2016

Do góry
Przetacznik ładnie wyszedł na tle miskanta...
Coś jeszcze, coś więcej... 11:59, 21 lip 2016

Do góry

Siewki Bronze Form - większe od sadzonek, które zrobiłem

U mnie też od groma, dumam...zostawić czy out
Coś jeszcze, coś więcej... 11:58, 21 lip 2016

Do góry
Sebek napisał(a)

Aż nie poznaję!
Ale na baczność hortki stoją
Ogród - Azyl Amatora 11:53, 21 lip 2016

Do góry
Juki w tym roku chyba u Wszystkich szaleją... tak jest i u mnie...
Wszystkiego po trochu 11:50, 21 lip 2016

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Cudne widoki! Dziękuję za zdjęcia hortensji ogrodowych, bo tylko tak mogę je podziwiać. U mnie nie dają rady.
Bukietowe love love love ♡ pięknie je zestawiłaś.
Oprócz zachwytu mam też pytania
Co to za białe jeżowki?
Czy pamiętasz nazwę pierwszego powojnika tego purpurowego?
I co to jest to zielone przy obrzeżach i naczyniu?? Nie mów ze jakiś wrzos?

Dadzą radę jak dostaniesz ode mnie ukorzenioną sadzonkę tej hortki. Jeśli się ukorzenią to na wiosnę będę rozdawać Daj znać jeśli będziesz zainteresowana
Jeżówki zwykłe, kupowane bez nazwy, też uważam że są piękne,
Zielone przy obrzeżach to wrzos Sama go sobie odmłodziłam i rozmnożyłam. Kwitnie na biało.
Pierwszy powojnik to Warszawska Nike, drugi Polish Spirit

o tego Ci chodziło? Kupiłam go w tym roku w OBI, w rzeczywistości chyba troszkę więcej purpury, ale ja mam trudności z określeniem koloru
Ogród z rzeźbą 11:42, 21 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)
I już całkiem na dobranoc mikołajek Jade Frost w pełni kwitnienia:

gdzie ja bym mogła go posadzić ?
W basiowie - kiedyś tu będzie ogród... 11:39, 21 lip 2016

Do góry
Dzięki Marta, jak widzę jak galopuje Twój wątek i jak Ty leci z robotą to mi nieco głupio, żem leniuch, hahaha
I jeszcze masz czas mnie odwiedzić

Ja teraz skupiam się na robieniu zdjęć chyba
trochę mnie zblokowało finansowo przez ten zamówiony domek...a tyle by się chciało jeszcze zrobić.

A tymczasem z basiowie Phantom różowieje

Vanilki jakby nieco też, tylko limki trzymają się limonkowego

Moja działka na Dębowym Lesie 11:32, 21 lip 2016

Do góry
Z Pszenicznej ... 11:22, 21 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ponieważ zostałam wywołana do tablicy więc zdjęcia Mordoru dziś.

Od tej strony będzie wejście, śliwa na wprost do wycięcia

Nad tym się głowię jak zasłonić podjazd - na obecną chwilę myślę nad świdośliwami i...no właśnie?
cisy ( ale niestety musiałabym kupić małe około 40-50 cm, bo na większe mnie nie stać) lub trawy....

Widok z drugiego końca

Agata
ŚŚ są ażurowe ... niczego nie zasłonią za bardzo, raczej stworzą klimat ... jedynie tylko mogą za jakiś czas ładnie przysłonić górne przestrzenie 1,5-3m.
Jak zobaczyłam to zdjęcie to pierwsze co przyszło mi do głowy to cisy a przy barierze finansowej nie wiem co doradzić? Berberysy zielone czy miscanty/trzcinniki też mi się tutaj widzą ale jednak cisy cały sezon robiłyby robotę
Ja kupowałam jesienią cisy takie 40cm z gołym korzeniem po jakieś 2,50zł. Myślę, ze za dwa lata będą już fajnym żywopłocikiem.
A jeszcze tak myślę Ty te ŚŚ to chciałaś jako żywopłot posadzić?
Bardziej funkcjonalne jednak cisy
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:04, 21 lip 2016

Do góry
Ja tam czytając Twój wątek odnoszę wrażenie, że jesteś całkowicie prospołeczna Lubię Twoje poczucie humoru i podejście do ogrodu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies