Wow, co Ty dajesz tym różom że tak bujają w obłokach? Niesamowite Summer Song przynajmniej połowę tych pędów bym poprzyginala do poziomu, a resztę wiosną krótko przycięła.
Widoki masz piekne w ogrodzie, ale rozumiem, że jak pracy mnóstwo a czasu niet to się nerwa ma.
Dziewczęta jeżówka to Milkshake.
Pomidorki suszę inaczej w tym roku niż w tamtym z racji na inne odmiany.
W tamtym suszyłam koktajlowe żółte i czerwone. Kroiłam na pół suszyłam w piekarniku albo w suszarce. Ususzone wrzucałam do garnka, dodawałam sól i ocet swojski owocowy, jakieś ziółka -co kto lubi najczęściej bazylia i oregano, bo to mam w ogródku, mieszałam, przekładałam do słoików i zalewałam gorącym olejem.
Teraz mam San Marzano ale jakieś wyrośnięte. Kroję je więc na plasterki i suszę. No i tu mam problem, bo to jest takie dobre, że nie doszłam do kolejnego etapu, bo te ala czipsy lądują w brzuszkach
Pozdrawiam Was gorąco
Diamantino - bardzo duży kwiatostan z najbardziej chyba rozbudowanymi "poduszeczkami", przebarwia się zielonkawo- różowo
No i Grandiflora ale mam egzemplarz po cięciu odmładzającym, które pokazywałam w swoim wątku, ogólnie kwiat będzie ciut inny i dużo większy, odcień jaśniejszy niż Limelight ale mimo wszystko najbardziej charakterystyczną cechą tej odmiany jest przewieszanie się
Pokazałam chyba wszystkie odmiany "zbite" powszechnie dostępne poza Magical Candle bo moja dopiero pokazała pąki
Mam nadzieję, że powyższe zestawienie będzie Wam pomocne
A teraz jadę do kina, jak urlop to urlop
I z daleka bardzo podobna do niej Polar Bear ( podobny odcień). Bardzo charakterystyczną cechą sa karbowane płatki i drobne ząbki na kwiatkach ( uwaga- nie na wszystkich !, karbowanie najlepiej widoczne na początku, później płatki robią się gładsze
No i bardzo różnorodna Magical Moonlight , rozpiętość rozmiarów bardzo duża, im większy tym większe "poduszeczki" u dołu, zielonkawa,dość charakterystyczne są dobrze widoczne stosunkowo duże zielone listki na szczycie kwiatostanu -najbardziej widoczne na dużych kwiatostanach ( są spotykane u innych odmian ale nigdy tak wyraziście)