Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z rzeźbą 20:04, 11 lip 2016

Do góry
W drodze na inny kwiatek:

Cel osiągnięty, jeszcze się zmieszczę

Czosnkowy wachlarzyk:

Tonący w bieli 20:03, 11 lip 2016

Do góry
aniasmyk napisał(a)
Kochane jesteście :*

U mnie od rana praca wre
Poobcinałam truskawki, troche pusto się zrobiło

ooo to podpytam - co sie ucina jak i gdzie
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 20:01, 11 lip 2016

Do góry
Tu jeszcze takie
W moim małym ogródeczku - Dorota 20:00, 11 lip 2016

Do góry
Agania napisał(a)
Piękna relacja Dorotko i fajna wyprawa do przepięknych ogrodów

Ogród Ani to piękna perełka wśród ogrodów, zresztą Twój też należy do tych najładniejszych. Zdawało mi się, że rozpoznam każde miejsce u Ani w ogrodzie. Jakież było moje zdziwienie, gdy stanęłam na tarasie, inna perspektywa niż na zdjęciach. Oczko wodne w rzeczywistości jest dużo ładniejsze niż pokazują to foty, takie bardziej tajemnicze cały ten zakątek jest bardzo romantyczny.
U Ani co druga roślina to prawdziwy rarytas ogrodowy.

Ogród z rzeźbą 19:56, 11 lip 2016

Do góry
Taka zabawa aparatem, coś zza czegoś:

Choroby i szkodniki jodeł, jodła - Abies 19:56, 11 lip 2016

Do góry
A oto i moje jodełki...

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 19:55, 11 lip 2016

Do góry
Takie zdjęcie znalazłam Szału nie ma ale tu NN po prawej stronie liście mają gładkie brzegi, choć tu słabo widać
Ogród z rzeźbą 19:51, 11 lip 2016

Do góry
Bardzo dziękuję wszystkim za gratki na 200 stron. Dla Was jedyny aktualnie kwitnący kwiat Lavender Ice (ale krzaczki się rozrastają i pączkują):

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 19:39, 11 lip 2016

Do góry
chcialabym pod tulipanowcem, tu gdzie kolko posadzic wianuszek liliowcow
ale nie wiem jaki kolor wybrac ??

prosze o podpowiedzi jak wy to widzicie
Ogród z rzeźbą 19:36, 11 lip 2016

Do góry
Juzia narecznica Crispa Cristata fou you:

I z oddali na rabacie:

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 19:36, 11 lip 2016

Do góry
Dziewczyny, ale Was zmyliłam tym zdjęciem lawendy z perowskią. Niestety, perowskia jeszcze nie kwitnie.

Burza miała być w południe. Nie czekałam aż się zdecyduje i pognałam do ogrodu. I dobrze zrobiłam, przynajmniej koszenie trawniczka już za mną. A bur4za się rozmyśliła i do Joli poszła.

Goście już pojechali i mojego wnuczka zabrali na 3 tygodnie. Niech u drugich dziadków pomieszka!
Przetworów na razie nie robię. Nie mam z czego. Czekam na ogorki i borówkę, dziś pierwsza miseczka. Ale świeżynka to szybko zniknęła.

Dziękuję za zaglądnięcie, korzystam z każdej wolnej pogodnej chwili, bo ogród zarósł do niemożliwości. Jutro rwę fasolkę szparagową.

Dziś zdjęć nie mam. No może jakieś?

Choroby i szkodniki cyprysików, cyprysik - Chamaecyparis 19:35, 11 lip 2016

Do góry
Witam.
Mój Lawson zaczął lekko żółknąć od środa, więc wszedłem tutaj, żeby poszukać czy to może jakaś choroba. Moim zdaniem załatwiają go silne wiatry (ostatnio wiało bardzo mocno kilka dni) i susza (leję w niego sporo, chociaż mam wrażenie, że za mało - dlatego myślę m.in. o nawodnieniu w postaci linii kroplującej). Myślę, że to nie jest żadna fytoftoroza ani grzyb tylko normalne brązowienie, potęgowane dodatkowo ładnymi nowymi przyrostami, które pewnie ciągną wodę. Dodatkowo strasznie zaczął szyszkować, więc tym bardziej uważam, że to jednak brak wody. Chociaż staram się mocno w niego lać, ale widać za mało.
Moje obawy budzi tylko fakt, że niektóre żółknięcia są nie od środka, ale w dziwnych miejscach, np. w środku gałązki.

Czy może jednak być to grzyb?

Załączam poniżej fotki.

No i przeczytawszy cały post mam takie wrażenie, że powinniśmy pisać (pisząc o różnych roślinach), skąd jesteśmy (nie zawsze to widać w postach lub czasem nie ma tego w opisie użytkownika. Przecież trudno porównywać Lawsona posadzonego w Suwałkach i Szczecinie. Ja jestem spod Wrocławia i mam czasem wrażenie, że u niektórych już zima a u mnie ciągle lato (albo odwrotnie, o zgrozo). Chyba nie powinno się mierzyć każdej rośliny jedną miarą typu: "W Polsce cyprysiki nie urosną" itp. Ten mój Lawson ma już 10 lat.

Pozdrawiam

Blaski i cienie nowego życia 19:33, 11 lip 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
No i zawsze się czegos nauczy człowiek, octem no proszę: A trawka fajna. Wstawiam Ci zdjęcia a potem je usuń

Wyszukałaś cudne zdjęcia niedościgniony wzór nie usunę, bo zawsze można zaglądnąć
Typografia ogrodu 19:31, 11 lip 2016

Do góry
Rowno za miesiac urodziny mlodszej wiec dzis pierwsze prace nad prezentem. Trzylatka juz zasluzyla na wlasne biurko jeszcze tylko malarnia i blat i gotowe
Z Pszenicznej ... 19:29, 11 lip 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
A teraz pytania, uruchomić wyobraźnię, nie patrzeć na syf
Tu mniej więcej będzie wejście, tak jak paleta... będzie płotek, furtka..
nie chcę psiura wypuszczać do warzywnika

ale co zrobić by się oddzielić od parkingu dla aut? ze względu na spadek terenu, warzywnik będzie sporo niżej
chciałabym zasłonić widok z parkingu na warzywnik
przy czym nie bardzo mogę się postawić z czymś na podkładach.

Czyli tylko coś za podklady, tylko chodzi o to aby bylo coś na stałe i jaka wysokość?
Tu ma być ogród :) 19:28, 11 lip 2016

Do góry
lindsay80 napisał(a)
W donicy

tylko starca/mrozy rozpoznaje a te pozostale ??
Święto róż Końskowola 19:22, 11 lip 2016

Do góry
JoannA napisał(a)

Dziękuję dziewczynki za relację widzę, że moje ulubione "angielki" też był
A ten koszyk zabieram ze sobą (mam nadzieję, że mogę sobie wkleić u siebie?) czy wiadomo co to za róża ta fioletowa? właśnie się zainspirowałam taka pasowałaby do mojego The Pilgrim
Tu ma być ogród :) 19:13, 11 lip 2016

Do góry
A tą uwielbiam - VW

Ogród KasiWB - część II 19:13, 11 lip 2016

Do góry
jolanka napisał(a)

U mnie na razie tylko troche lalo, podlalo mi trawkę a wlaściwie nasiona trawki

Wróciłam z Końskowoli, fajnie nawet bylo. Zapraszamyz Joasią na relację z wystawy

to dobrze jakby była taka zlewa jak u mnie, to by te nasionka spłynęły
Lecę oglądać relację

edit - poleciałam i zobaczyłam i pozwoliłam sobie przytargać kosz w celach inspiracyjnych zdjęcie aut. JoannA;
może taki kolorek posadzę przy The Pilgrim? hmmm

Tu ma być ogród :) 19:12, 11 lip 2016

Do góry
W donicy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies