Moja róża o olbrzymich kwiatach NN jest bardzo podobna do Twojej
Zana pisała mi o tym klonie którego kupiłaś, tez mam na niego chrapkę. Ładny okaz. Gdzie go posadzisz?
Witaj w moich skromnych progach.
Zamiłowanie do rzeczy po przodkach mam odkąd pamiętam. Lubię otaczać się przedmiotami z duszą albo ręcznie robionymi.
Zapraszam serdecznie
W zasadzie to były ale robaczywe. Tym razem zabrałam nóż i wszystko co miało lokatorów zostało w lesie. Na dużą porcję dla 4 osób do pierogów i tak znalazłam
Miejsce piękne, to prawda
Dziękuję Aniu, brzozy uwielbiam, najbardziej u naszej Ewy-Wilczycy ale te ze spaceru też cudne
Hej Kasiu, dziękuję. U nas też podgrzybków najwięcej. Szkoda, że robaczywe, bo miałabym zimowe zapasy już zrobione.
Niedaleko gdzie weekendami wypoczywam jest zaniedbany staw a w nim tatarak i pnącze kolczurka klapowana.
Zwraca uwagę i teraz jak kwitnie i jak zawiąże już owocostany. Jest to roślina bardzo ekspansywna i groźna dla rodzimej przyrody.
Nie można jej hodować, sprzedawać, rozmnażać bez specjalnego pozwolenia pod groźbą kary.
Tak wygląda. Widzieliście ją w swoim rejonie?
Podziwiam ogrom pracy!. A z piachem mnie nie pobijesz! Ja mam na 80%-ach działki warstwę dobrej ziemi grubości 5cm a niżej taki sam piękny żółty piach. Marzyłoby mi się mieć 30 cm dobrej ziemi
Krysia zaryzykowałem bo właściwie to był już do tego przygotowany, w ubiegłym roku też podróżował
o przeprowadzkach które robiłem 2tygodnie temu nie powiem bo ciut przesadziłem dosłownie i w przenośni
ten klon przesadzany był 3 lata temu niekoniecznie we właściwej porze
Piękne ujęcie ...jak z obrazka.
Jak ja bym chciała móc chociaż 7km przebiec Życze Ci sportowych sukcesów i udanego urlopu.
A takie zakątki które nie nadają sie do pokazania to każdy ma ...chociaż ostatnio się trochę przełamałam i pokazałam rabatę z wychodkiem
Mam jeszcze pytanie.... w tym roku nie zakwitły moje floksy... czy ktoś wie jaka może być przyczyna? Czy popełniłam jakiś błąd? Wspomnę, że na liściach pojawił się biały nalot... pryskałam Topsinem? czy to mogło zaszkodzić?