Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Z południa Polski - ogród Marzeny 20:51, 27 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Magda, moje hortensje tak na dzień dzisiejszy wyglądają:

A oto co z rynku dziś przywiozła:

Naparstnica śliczna, muszę i ja gdzieś upolować ją u siebie
Hortensjada 20:47, 27 cze 2016

Do góry
bozga napisał(a)

Chyba żartujesz, masz piękny ogród i nie masz za czym gonić !
Całe szczęście, że nasze ogrody są tak różnorodne mimo wcielania w życie pewnych wspólnych uniwersalnych założeń. Dobrze, że się nawzajem podglądamy i czerpiemy korzyści z doświadczeń innych ale cała reszta to nasz wysiłek, nasze serce i często genialne własne pomysły. Jest mnóstwo pięknych ogrodów a wiele przyszłych perełek dopiero raczkuje

Pewnie- ja żartuję Każdy goni za czymś swoim i dobrze, bo co by to było.

My tworzymy ogród od łąki i dopiero 4 sezon. Jak Bozia pozwoli to przed nami jeszcze, jeszcze. Jestem ciekawa jaki będzie?

Pozdrawiam
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:47, 27 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Rabata z Nigrą, ale również z różą Princess Alexandra of Kent

Witam. Dawno mnie u Ciebie nie było. Śliczną masz ścianę z cegły i domek, pamiętam jak zastanawiałaś się nad kolorem okien- dokonałaś bardzo dobrego wyboru Roślinki śliczne, a rabata z Nigrą z cytowanego zdjęcia cudna. Pozdrawiam
Moje małe wielkie marzenie 20:46, 27 cze 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

Brawo! umiejętności spore, możesz się zakulkować będzie pięknie. Ja tnę nożyczkami biurowymi A możesz wrzucić zdjęcie sekatorka?

Dzięki Karla
A oto mój pomocnik, widać, że ciężko pracuje w ogrodzie
Księżycowy... 20:45, 27 cze 2016

Do góry
Walczę dzisiaj z ogromnym bólem głowy. Na pocieszenie skusiłam się...

Mocny akcent na bylinową. Pozwolę sobie zacytować zdjęcie Danusi (mam nadzieję, że mogę). Moja ulubiona kolorystyka...

Hortensjada 20:45, 27 cze 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Bożenko posiadasz piękny i wyrośnięty ogród
Widzę że Annabelle już kwitną a reszta przygotowuje się do spektaklu Ech ... będzie się działo

Dzięki, że wpadłeś, kwitnące hortensje na pewno nie porażą kolorami tak jak Twój niesamowity ogród

Ogródek Iwony II 20:43, 27 cze 2016

Do góry
Zapomniałam pokazać moją różę Graham Thomas:
Mocno po zimie odchorował, niby to róża krzaczasta, ale często mocno przymarza po zimie i trzeba ją wtedy nisko ciąc. Ja musiałam ciąć dwa razy. Juz ładnie wystartował i przyszły w czerwcu przymrozki. Trzeba było ciąć drugi raz. Teraz całą donica wypełniła się po brzegi:
Graham Thomas, lawenda, perovska i fioletowa liatra ma już kłoski:

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:43, 27 cze 2016

Do góry
Ale Pilgrim będzie wkrótce piękny ponownie
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:42, 27 cze 2016

Do góry
I potwór sąsiadów - rdest Auberta - coś okropnego... przycinany przez nich tydzień temu i...znowu stresuje moje róże ...

Hortensjada 20:41, 27 cze 2016

Do góry
Kasik napisał(a)
Jeżóweczki - wdzięczne kwiatki. I pomyśleć, że kiedyś ich nie lubiłam. D:

W ogóle przekonuję się do bardziej "wiejskich" kwiatów. Brak koloru u mnie jest nazbyt widoczny.

Wim's red u Ciebie jak mówisz różnie, u mnie jeszcze nie zamierza i pomimo, że kupiłam go qw tamtym roku jako duży okaz- w tym krzak bardzo niski.

Myślę, że to wina klonu Flamingo- zabiera mu skubany wodę- nie może być inaczej.

Ślicznie u Ciebie.Jesteś wzorem jak na razie niedoścignionym Ale gonię Może nieudolnie, ale eis staram.

Chyba żartujesz, masz piękny ogród i nie masz za czym gonić !
Całe szczęście, że nasze ogrody są tak różnorodne mimo wcielania w życie pewnych wspólnych uniwersalnych założeń. Dobrze, że się nawzajem podglądamy i czerpiemy korzyści z doświadczeń innych ale cała reszta to nasz wysiłek, nasze serce i często genialne własne pomysły. Jest mnóstwo pięknych ogrodów a wiele przyszłych perełek dopiero raczkuje

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:39, 27 cze 2016

Do góry
Lawenda w dwóch odcieniach, różowy ostrogowiec i odrobina białego - nazwy nie znam

Czerwona firletka - nie pasuje mi kolorystycznie, ale jeszcze jest

i donicowe
Anna i Ogród 20:39, 27 cze 2016

Do góry
A tak pochłania moją rabatę chwast który myślałam że jest rdestem

Dziś zauważyłam że zaczął kwitnąć tak

więc to powój polny. Pachnie obłędnie ale chyba nie chcę mieć go na rabatach

Mam go pełno na części która jeszcze jest ugorem
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:38, 27 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Anabelki

Bukietowe w blokach startowych

Pięknie bardzo
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:36, 27 cze 2016

Do góry
Anabelki

Bukietowe w blokach startowych
Anna i Ogród 20:35, 27 cze 2016

Do góry
A teraz wklejam chwasty które zaczynają u mnie kwitnąć.

Moje małe królestwo 20:34, 27 cze 2016

Do góry
Nornice z rabaty się wyniosły albo moja psina je wyniosła Abraham Derby i Chopin jakby odżyły puszczają przyrosty pewnie te małpy je męczyły

a teraz troszkę moich młodziaków

Pomponella cała w pomponach

Hertiage z każdym dniem piękniejsza

the fairy

taki duet

i szałwia,którą bardzo lubię

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:33, 27 cze 2016

Do góry
The Pilgrim ponownie zapączkowany czyli ma dobre stanowisko

Znowu na wsi 20:33, 27 cze 2016

Do góry
Witaj Elisko! Dziękuję za wizytę, miło mi że i do mnie zajrzałaś. Twój wątek nie jest mi obcy, słynną koniczynkę dobrze pamiętam z ubiegłego sezonu.
U mnie lawendy zimują bez problemu chociaż to wygwizdów i rosną akurat w największym przeciągu. Myślę że odpowiada im sucha ziemia, co prawda odczyn kwaśnawy ale sypię dolomit i jest dobrze. No nie tak do końca bo kilka kępek mi wypadło. Nie wiem czy załatwiła je zima czy jakaś choroba.
Ptaszki w poidełku chociaż prawdziwe ptaszki chyba z niego nie korzystają. Nie zauważyłam żadnego do tej pory. Może to i dobrze bo chodzą u mnie zaprzyjaźnione ze mną koty.

Dla ciebie kwiat rodgersji z pszczółką

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 20:31, 27 cze 2016

Do góry
Kolejny "twardy" powojnik to Jerzy P. Rósł zapomniany za tujami, dostał w poprzednich latach przypadkowo roundapem i sądziliśmy, że już po nim. W tym roku wiosną go zauważyłam - małą sadzoneczkę, przesadziłam na lepsze stanowisko, ładnie rośnie i zagęszcza się. Dostał też podporę
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 20:29, 27 cze 2016

Do góry
9 czerwca - przekwitły a zaczęły jarzmianki. teraz już wycięłam te suche łodyżki i czekam na powtórne kwitnienie co prawda pojedynczymi kwiatami ale zawsze to coś bardziej w liście ida

Nie mam za bardzo zdjęć z tamtego roku bo byłam zajeta inna rabatą tworząca sie ale tu coś widać na dole zdjęcia jak odrosły.

EDIT nie moge zaaldowac drugiego zdjęcia, spróbuje później

O, udało sie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies