Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:47, 15 lip 2016

Do góry
Basiu bardzo lubię te zwykłe jeżówki. Nie mam potrzeby szukania ich bardziej dostojnych kuzynek, bo trudniej je wkomponować w rabaty (są czasem nazbyt krzykliwe).

Podwórkowa rehabilitacja 22:43, 15 lip 2016

Do góry
Nallar napisał(a)

Hortki są przepiękne
Roślinki trafiły w dobre rączki, dane z kawałkiem serducha, to rosną.

Też tak myślę
Takie trawki sobie kupiłam. Miskant chiński Morning Light
Proszę sobie wyobrazić ławeczkę na żeliwnych nogach przed tymi trawami
Rododendronowy ogród II. 22:43, 15 lip 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bogdziu niesamowite są te lilie. Masz ogród pełen cudownych roślin i wszystko u ciebie takie dorodne.
Tez kupiłam w ub. roku takie lilie, ale w tym roku gdzieś zginęły. Może wymarzły, może pogniły, nie wiem ..
Sadzisz lilie wiosną czy jesienią ?
pozdrawiam
Mój zakątek - początki 22:42, 15 lip 2016

Do góry
Taras skończony Jutro od rana rozpoczynam nasadzenie przytarasowe. Niedługo przyjeżdża rodzinka, to muszę coś ogarnąć lepiej bo bałagan jest w tych nasadzeniach, oby jutro nie padało. Chcę na prędce ogarnąć róg, jakieś pomysły?

od lewej: trzmielina, krzewuszka, wierzba, tawułka, klon, trzmielina, róża,

bajzer bo kamienie wybierane, bajzer bo przed ogrodowiskowo

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:42, 15 lip 2016

Do góry
Makusia napisał(a)
Pięknie, pisząc kiedyś, że Twój ogród się chyba nie kończy miałam na myśli, że wydaje się być ogromny. U mnie jakoś tak wszystko wzrokiem można ogarnąć..a u Ciebie taka zaczarowana kraina...pięknie!

Martana 14 stronie rysowałam Agani linie rabat po zachodniej stronie domu. Wyszła z tego głowa misia z uszami Wyszło jak wyszło z powodu niechęci do trawnikowych połaci. Z pozycji kucznej robią się już fajne fragmenty (załamania ścieżek). Z pozycji stojącej jeszcze ogarnia się całość.

Czasem słońce czasem deszcz 22:37, 15 lip 2016

Do góry
Kuba napisał(a)
dzisiaj przy okazji kopania w ogrodzie przyszła mi na myśl historia pewnego konwalnika którą chciałam się podzielić
Otóż rok temu zachwycona okazem w doniczce u Magdy Noemi kupiłam sobie spory egzemplarz, a jako rasowa ogrodniczka od razu zrobiłam z niego 5 sadzonek i posadziłam tu:

Jak widać posadzony za obwódką bukszpanową jest prawie niewidoczny ale pełni rolę zadarniacza

Wiosną przypomniała mi się donica Madzi, więc jego kolejne dzieci powędrowały tu:

Ale fajnie wyszła ci kochana ta rabatka z trawami przepięknie !!! dzielenie super ci wychodzi jak tam pada jeszcze nnnnnnnnnnnnnna kubie gorącej ? ja nie mogę doczekać się słońca Buziolki
Ogrodowe skarby 22:37, 15 lip 2016

Do góry
Betka napisał(a)

No ale zdjęć musiałam przerzucić żeby ją znaleźć Beatko, a co to za trawa za pierwszą różą z lewej? Nie turzyca palmowa?
Z tymi sadzonkami to żartowałam Nie zapomnę jak nas obdzieliłaś roślinkami na odjezdnym
Ogród wśród dębów. 22:34, 15 lip 2016

Do góry
Na początek kilka zdjęć frontu (południ)

Tutaj zasiana jest trawa. Na środku jako soltier rośnie mognolia. Na rabacie rosną lawendy ale chyba jedynie nadają się do wywalenia, bo rosły na rabacie , która była zmieniana, a rzez to, że brukarze nas zwodzili zmarniały czekająć w doniczkach na posadzenie.

Tu dalej na prawo (w stronę zachodu) w rogu stara grusz, której nie chcę usuwać).

No i dalej na prawo:

I widok z góry

To zdjęcia jeszcze przed plawieniem pod trawnik. Wcześniej została nawieziona ziemia , bo na działce ziemia jest bardzo piaszczysta.
W rogu przy bramie rośnie forsycja.
Kiedyś będzie tu ogród 22:31, 15 lip 2016

Do góry
anka_ napisał(a)
Hummelo

Przetacznik

Rumian w miskantach i szałwi

świecznicy też towarzyszy....

Czytuję wszystkie, bo wszystkie przepiękne

Co do planowania to ja Ci Aniu nie pomogę. Absolutnie nie czuję się na siłach dopomóc coś w tak dużym zamierzeniu
Kiedyś będzie tu ogród 22:29, 15 lip 2016

Do góry
anka_ napisał(a)

Szkoda, że moja "młodzież" to obecnie takie szkodniki...

Świetne zdjęcie. Siedzą karnie w rządku jak w szkole, ale jeden rozbójnik zbuntowany zawsze się znajdzie
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:28, 15 lip 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rutewki masz za to piękne

U mnie jeżówki ładne tylko w pierwszym roku, w następnym już jest ich o połowę mniej, a w kolejnym zanikają (gniją). Dlatego wycofuję się z odmianowych.. zostawiam tylko moje zwykłe. Szkoda kasy na coś co i tak zaniknie
i jak na razie Leila żóła rośnie i nie zanika..... do jeżówek moja żyzna i mokraz (zimna zimą i wiosną) ziemia jest zabójcza.. I Merinqe nie zanikły... reszta coraz gorsza lub nie ma ich wcale.. straciłam ponad 90% odmianowych jeżówek.. a nawet i 95%. Bezsens sadzenia ich u mnie..

Widzisz u Ciebie dobra ziemia i im nie pasuje, u mnie kiepska i też nie chcą rosnąć. Kapryśnice jedne, ale i tak je bardzo lubię.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:26, 15 lip 2016

Do góry
Glowing Dream tak świeci, ze aparat sobie nie radzi... chociaż jak teraz patrzę, to ona ma taki żarówiasty kolor na żywo.

I wielka pysznogłówa Beauty of Cobohan
Moja bajka 22:24, 15 lip 2016

Do góry
Iga z dziadziusiem

pierwszy kłosek stipy

przetacznik ładny, ale mnie wkurza, bo strasznie się pokłada.
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 22:22, 15 lip 2016

Do góry
Zbierając kwiaty pstryknąłem kilka strzałów w przelocie

Świecznica wieczorem wygląda jak ciemna masa

Ogród z rzeźbą 22:22, 15 lip 2016

Do góry
Zana napisał(a)

Są tak urodziwe (twoje tawułki), że mam ochotę je wyściskać
A co to za odmiana? Pamiętasz może?
Dyskusja o kocimiętce bardzo pouczająca
Ogród wśród pól i wiatrów 22:22, 15 lip 2016

Do góry
Berberysy zakupiłam przy okazji wyjazdu po Topsin. Pocięte wczoraj kulasy popsikałam solidnie preparatem, zobaczymy jak zareagują. Dziś też ciachnęłam pięć kolejnych kulek Na wszelki wypadek od razu sobie zrobiłam rozgrzeszenie (bo wciąż wilgotno) i też psiknęłam topsinem

Kiedyś tu miałam turzycę ptasie łapki z przodu przed bukszpanami, ładnie to wyglądało.
Teraz trochę pusto.. Hmm.. może to jest miejsce dla hackone??

W Kruklandii 22:21, 15 lip 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Własnie wróciłam z lawendowej terapii...

Łyyyyysoooo

Nawet łysa lawenda jest piękna.eleganckie kuleczki
Pan Maluśkiewicz 22:20, 15 lip 2016

Do góry
Dziś robiłam oprysk na miseczniki na cisach. Może padną też te co żrą Jude

Moja bajka 22:20, 15 lip 2016

Do góry
i rabata świeżynka, ale jestem zadowolona

tojeść fajnie się rozlewa
Pan Maluśkiewicz 22:18, 15 lip 2016

Do góry
te puszyste to moje ulubieńce

a sprawców tego .....grrrr

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies