Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "malkul"

Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 08:01, 06 kwi 2017

Do góry
Mordor deskowo-chaosowy - badzo mi sie podoba to zdanie
czasu ci potrzeba a wszytsko się uporządkuje po koleji i do przodu
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 08:01, 06 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)
taki wianek jhak masz w avatarze by mi pasowałnad kominek

Przez nowy awatar sama nie wiem gdzie piszę

Też taki wianek bym zrobiła...może za kilka lat jak moje magnolie będą większe...na razie każdy kwiatek to prawie świętość
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:59, 06 kwi 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
Markiza świetna, wiedziałam, że będzie ładna, znam Cię już trochę.

Dębik nie wymarzł ( on nawet na Syberii da radę), on się tak brzydko zbiera- teraz zrzuca stare liście, zaraz będą widoczne pączki i z nich nowe listki.
Wiem jak teraz wygląda.... raczej nieciekawie.

Klony piękne,
wylewane betony też piękne- zazdroszczę.

czyli muszę obserować tego dębika, bo dziwny jest , wypuścił dosłownie ze trzy młode listki a reszta wydaje sie sucha, złamałam gałązki i suche były,

ps. moze jakaś czarownica mi w zimę szkód narobiła
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 07:59, 06 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)

Gosiu- szczerze???- ledwo wierzę, że ona i jej bliźniaczka dały radę -
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:58, 06 kwi 2017

Do góry
Gabisia napisał(a)
Markiza bardzo elegancka! Moja grafitowa (bez falbanki trochę jednak wypłowiała.
Ale i tak cieszę się, że zdecydowaliśmy się na markizę, a nie pergolę. O wiele łatwiej regulować światłem w salonie.
Masz czujniki przeciwko wiatrom?

Całusy wiosenne!

mam czujniki
całusy wiosenne niedziwadku
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:57, 06 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Ps. Gosia choć do mnie, rady potrzebuję

lecę
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:57, 06 kwi 2017

Do góry
ivo napisał(a)

O tak dobrze to ujęłaś Markiza to własna robota ?

nie
robiona na zamówienie w lokalnej firmie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:56, 06 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Markiza solidna, ładna. Adekwatna do całości założenia. Buduje się jakiś zbiornik wodny?

I Varelka muśnięta mrozem - dziwne.

A nie chciałabyś sobie gdzieś wkomponować kaliny 'Mariesii' z jej pięknym geometrycznym pokrojem.

PS Kokoszko, to faza na "doradztwo" - Leonkowi proponowałam więcej grabów.... , wybacz ingerencję.

no dziwne z ta varelką i mam tak samo jeszcze z choinami jedeloch,

doradztwo zawsze w cenie bo czasem wystarczy że jakaś myśl przeleci
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:55, 06 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Markiza super, ale najbardziej mnie szczęśliwe dziecko zachwyciło
Lawendy odrosną, zetnij bardzo krótko, miałam tak z moimi, znowu sa piękne

ta moja odmiana ma taką wadę że ponoć się nie reeneruje
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:55, 06 kwi 2017

Do góry
Malgosik napisał(a)
fajnie z markizą
nawet kąt nachylenia podobny do kąta połaci dachowych!
o kontynuacji koloru nie wspomnę...
będzie miły cień latem

staralismy sie dobrać odpowieddnio,
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:54, 06 kwi 2017

Do góry
kamasja napisał(a)
Moja lawenda wygląda tak samo wczoraj przycięłam i czekam bo u mnie jest tak co roku a później odbija. Doczytałam, że lawenda wytrzymuje 4-5 lat a później trzeba wymieniać na młodą jak bardzo zdrewnieje. Twoja baletnica jest po prostu ubrudzona i jeszcze tym faktem zdegustowana a Ty wmawiasz dziecku, że jest szczęśliwe Słodziak jeden. Markiza fajnie się wpisała w otoczenie. Tylko musisz uważać na wiatr jeśli nie masz czujników, ponieważ ja w swojej już wymieniałam aluminiowe ramię,które złamało się przy niewielkim wietrze.

hihi ona zawsze jest ubrudzona uwielbia się stroić marudzić i brudzić
ot taki prosiaczek
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:53, 06 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

jest tylko trzeba strawić zeschłe liście

...
jednoliściowe dobrze rokują bo jest szansa że co roku będzie ich wieęcej i bedą wieloletnie.
...

własnie to dobre wieści. mi tez szkoda kasy i czasu na sadzenie co roku nowych

świat czeka

więc dumam co posadzić aby wiosną cieszyło, dawało koloru i było rokrocznie niezawodne
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:52, 06 kwi 2017

Do góry
Markiza- ma czujnik na wiatr więcv bez obaw, chowa się samoczynnie pod dach
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:51, 06 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Rewelacyjna ta falbanka... Ciekawa jestem jakie będzie wrażenie pod nią w upalny dzień - czy będzie dogrzewała powietrze????

czas pokaże jakie będą wady i zalety myslę że cos więcej to pewnei jesienia będę w stanei powiedzieć
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:51, 06 kwi 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Z betonu to chyba kuchnia letnia będzie????

nie to zwykły budyneczek gosp.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:50, 06 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)
Markize pooglądałem, za dużo słońca macie?

w sumie na tej stronie to ak od 11 do zachodu słońca
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:50, 06 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

orliki! czyli ja mam orliki ale czad a miałam wywalić chwasta
jarzmianki też mi wkońcu ruszyły
super markiza, pewnie teraz o wiele przytulniej na tarasie? my tak mamy jak żagiel założymy, od razu inny klimat

najważniejsze było zakrycie się od słońca bo jednak nei zawsze jest nam tam potrzebne, nie raz czekolada nam popłynęła jak goście byli
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:49, 06 kwi 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Malkulu, powiedz proszę ile Twoje trzcinniki KF (te przy tarasie) mają średnicy? Bo nie wiem czego się spodziewać

one ja wiem ze 30-40 cm chyba
ale to trudne do zbadania bo ja nie dzieliłam ich (nie mam ochoty siły ani czasu) i czasem po zimie środek już nie odbija a odbija z jakiejś strony i rośnie sobie dalej. ale wiadomo traci wtedy na średnicy, ale to nei są jakieś giganty.

a na dodatek dół gdzie liście to inny wymiar niż potem kłosy ażurowe ku górze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 07:46, 06 kwi 2017

Do góry
Zaraz musze spadasć na szkolenie. - ale na szybko:

Markiza jest zaszczycona słowami komplementów które zostaały tu skierowane pod jej adresem.

A dla zawiedzionych falbanką - no cóż Przepraszam

MERCI po stokroć

Typografia ogrodu 21:27, 05 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)
cis
a tamten
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies