Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 12:18, 25 sie 2013

Do góry
Mam ponad 500 zdjęć, moje 400 i Wicia 152 Wgrywam
Ogród średniowieczny i nie tylko 22:36, 24 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Dostałam zapytanie czy wiem coś o róży miłosierdzia? Czy słyszeliście o tym?

Cos mi sie kojarzy z dziecinstwa o Rozy Milosierdzia Bozego,skladana w ofierze chyba w 1 niedziele po Wielkanocy w intencji Matek...Tylko tyle pamietam Ogrodowej rozy Milosierdzia nie znam,a Danusia chyba o to pyta
Nasz przydomowy ogródek 16:31, 24 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kochani, ja w sprawie wierszy,. chyba nie macie świadomości, że wszystkie wiersze jakie znajdujemy na bieżąco wklejam ja albo Sebek, do specjalnego wątku i są one spisane od kilku lat

proszę pomagajcie w redagowaniu tego watku, wystarczy zacytować post z wierszem i wkleić je do pogaduszek, wiersze są przyklejone u góry.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko

Danusiu teraz jak wydumam jakie rymy to będę wklejał też do wątku jaki podałaś.
Kubusiowo II 01:10, 24 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Gosiak, szykuj kompost do sadzenia Mam futra i piórka

Przeczytalam to trzy razy,nie zrozumialam nawet pol raza..Poczekam,poogladam,duchem bede z Wami
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:28, 23 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kasiu, dokonałaś wielkiego dzieła, zamieniłaś jakby "przedszkole roślinne" juz w ładny ogród. Te widoki zachwycają i co ważne, masz zadbane Wkładasz dużo serca w to, co robisz

Ja podczas budowy robiłam podobnie, ale nie było tak ładnie, bo wtedy jeszcze eksperymentowałam z kolorami.

Kochana Danusiu, jest mi bardzo miło, choć wiem, że jeszcze wiele do zrobienia wszystkie zmiany to dzięki Tobie i Ogrodowisku lubimy z M. tą naszą działkę i staramy się o nią dbać w miarę jak czas nam pozwala. Myślimy oczywiście jak to wszystko poukładać w przyszłym ogrodzie ) jeszcze wiele trzeba zmienić, no i muszę się zdecydować wreszcie jak i co ma być, bo ciągle oglądam zdjęcia z Twoich angielskich podróży, zaprojektowane i wykonane przez Ciebie ogrody, ogrody na forum i mam niezłą zagwozdkę ) za dużo mi się podoba ) ......
Wiem, że zaczęłam od końca tak wyszło liczę, że wielkich zniszczeń podczas budowy nie będzie
Serdecznie pozdrawiam
Kubusiowo zaprasza - sierpień 2013 22:27, 23 sie 2013

Do góry
A ja szykuję szpadelek, nie paznokcie Zabieramy Grzesia do pomocy Będzie na pewno świetna zabawa
Anglia sierpień 2013 22:22, 23 sie 2013

Do góry
recento napisał(a)

Drugą byliną był agapant Winsdor Grey

zdjecie nie oddaje prawdziwych jego kolorów... jest po prostu popielaty.

/albo nie potrafie robić zdjec..albo było za duze słonce albo za słaby sprzęt../

Tomek, trzeba rozjaśnić to zdjęcie

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 22:17, 23 sie 2013

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Dzięki Haniu za pozytywne nastawienie
Ale dla mnie deszczyk to marzenie.
Więcej nie mam czasu buszować
Idziemy Maryję Zielną świętować.

Wierszyki i rymowanki o Ogrodowisku i nie tylko 22:17, 23 sie 2013

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Zbyszek jarzębinę foci
i czeka kiedy brzoza się ozłoci!
Ja jesieni jeszcze nie chcę!
Niech mi słońce nos połechce,
niech dojrzeją me maliny,
jeszcze ogród się zieleni.
Stanowczo nie pragnę jesieni!
Nasz przydomowy ogródek 22:16, 23 sie 2013

Do góry
Kochani, ja w sprawie wierszy,. chyba nie macie świadomości, że wszystkie wiersze jakie znajdujemy na bieżąco wklejam ja albo Sebek, do specjalnego wątku i są one spisane od kilku lat

proszę pomagajcie w redagowaniu tego watku, wystarczy zacytować post z wierszem i wkleić je do pogaduszek, wiersze są przyklejone u góry.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/183-wierszyki-i-rymowanki-o-ogrodowisku-i-nie-tylko
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 22:12, 23 sie 2013

Do góry
Kasiu, dokonałaś wielkiego dzieła, zamieniłaś jakby "przedszkole roślinne" juz w ładny ogród. Te widoki zachwycają i co ważne, masz zadbane Wkładasz dużo serca w to, co robisz

Ja podczas budowy robiłam podobnie, ale nie było tak ładnie, bo wtedy jeszcze eksperymentowałam z kolorami.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:07, 23 sie 2013

Do góry
martika napisał(a)
Witaj Danusiu, robie rabate przy murze w przedogródku i nie moge zdecydowac sie czy tam dosadzic Miskanta Gracillimusa cz Morning Light. doradzaja Gracillimusa, a ten wydaje mi se za duzy???? co robic?

On (gracillimus) jest faktycznie duży,, ale jeśli towarzystwo też spore, to dobry jest, a jak niskie byliny typu żurawki to posadź Morning Light.
Kubusiowo II 22:04, 23 sie 2013

Do góry
Gosiak, szykuj kompost do sadzenia Mam futra i piórka
Zimozielony ogród przy białym domu 22:03, 23 sie 2013

Do góry
Stipa była dosadzana teraz, może przezimuje, a jak nie, to warto za te parę złotych dosadzić co roku. Nazwę odmiany berberysu już zapomniałam ale jest tyle ładnych, że coś wybierzesz w dobrej szkółce.
Zimozielony ogród przy białym domu 21:15, 23 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Danusiu, pamiętasz może jaki to berberys w stipie?
A ta stipa to tak ładnie przezimowała czy dosadzaliście teraz?
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 21:00, 23 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Witaj, optuję przy rozwaleniu skalniaka, bo nadeszła całkiem nowa era

Dziekuje Danusiu za odwiedziny i poparcie w sprawie skalniaka
Zimozielony ogród przy białym domu 09:15, 23 sie 2013

Do góry
Nom, "wypasił" to chyba dobre słowo, ale to zasługa właścicieli, bo nawet wczoraj w nocy pan Wojtek nawoził trawę, a nie uwierzycie, że Mati kosi trawę i to jak często! Jak tylko troszkę urośnie już leci z kosiarką i nawet poprosiłam go żeby zrobili mu zdjęcię podczas tej pracy.. Oj, chyba rośnie nam pasjonat pracy w ogrodzie. A kanty cięte w trawniku to już mistrzostwo świata bo nawet ja takich nie mam

Nie wierzyłam własnym oczom, po prostu "brzytwa".

Ania pieli i usuwa systematycznie co się nawinie pod rękę i oko zauważy

Jako nowości będą wśród róż obeliski z kwasówki, specjalnie na róże pnące, które dosadzimy, a wczoraj w nocy dowiozłam werbenę patagońską.
Przybywa roślin, dopieszczamy kompozycje... Pozdrawiam zaglądających
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 09:09, 23 sie 2013

Do góry
Ewa napisał(a)
Danusiu w ogrodzie zimozielonym cudnie jak w raju. Chyba tam widziałam rozplenicę Rubrum, czy będziesz ja okrywać na zimę ?

Tak, to ona dodałam dla koloru, ale nie będę okrywać, przewidziana jest "na straty" i ewentualne powtórzenie lub w następnym roku co innego.
Pora na zmiany, czyli Alkowe rewolucje ogrodowe 08:59, 23 sie 2013

Do góry
Witaj, optuję przy rozwaleniu skalniaka, bo nadeszła całkiem nowa era
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 23:16, 22 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Lubię bywać w Twoim ogrodzie, ale nie jestem na bieżąco. Mam zaległości

Danusiu ja prawie nie nadążam Cieszę się znajdziesz chwilę aby zajrzeć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies