Kupiłam nasiona naparstnicy i wysiałam.
Mam nadzieję, że w przyszłym roku będą cieszyć moje oczęta.
Kolorowe juki przesadzałam i rozsadzałam wiosną i zakwitną.
Gdzieś obiło mi się o uszy, że one nie lubią tego i przestają kwitnąć. Wygląda na to, że to bzdura.
To właśnie rabata ,którą muszę ogarnąć ,rosą tu Chopin nostalgia i dwie nn podobne do Nostalgii....na rogu ,gdzie nasturcja dosadzilabym biała a przy palisadzie może bym dała jakieś trawki...Na razie mam tylko takie fotki
Wiklasia nie wiem może i podobny czekam aż zakwitnie wtedy będzie łatwiej rozpoznać.Rośnie on u mnie na pełnym słońcu liście ma piękne ciemne.
Na powitanie w moim watku kwiatuszek dla Ciebie
Edytko, myślałam ...
I sama nie wiem, dlatego jeszcze tego nie zrobiłam.
Jest na forum pewien trend: szarości, biele, błękit, róż ... troszkę próbowałam iść w tym kierunku, stąd te donice kupione pod wpływem forum, a jednak w tych szarościach mi coś u mnie nie pasi...
dom w odcieniu żółtego, do tego kostka żółta, dodatki terracota i mahoń ...
I jak dodaję te szarości, to jakoś tak z innej bajki jest. Bardzo lubię te szarości, bardzo lubię te nowoczesne kreacje wokół domu u Ciebie i innych dziewczyn, a jak przymierzam do swojego ogrodu, to nie jest to ...
Donice postawiłam na chwilkę i przymierzam, ale one też tam nie pasują takie nowoczesne, do tej starej cegły ...
Pewnie pójdą dalej sobie, donice oczywiście... A ławeczka ... jak wymyślę odpowiedni odcień, to zmienię jej kolor...
Bardziej przemawiałby mi taki kolor, jak na fragmencie tej podłogi tarasowej. Niestety u Ewy bacowej nie cyknęłam tarasu i tylko tyle widać ... :
Taki szary beż... Tylko ławka malowana kilka razy farbą akrylową, więc teraz też musiałaby być farba... ja się nie znam ...
U Ewy taras malowany jest olejem ...
Bad Birnbach w Bad Birnbach
bylam tam na dlugim spacerze w niedziele. Aparatu nie wzielam a komorka nie lubie focic, bo marne efekty
Maja tam chayba z 1000 albo i wiecej roz o nazwie Bad Birnbach i drugie tyle innych. Zapachy byly niesamowite. A do tego w parku byl koncert na fortepian