Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:55, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

One tak po prostu nie usychają, to nie są drzewa podatne zbytnio na przędziorka, co innego Picea pungens, czyli popularny kiedyś świerk kłujący. Może po prostu był materiał kiepski? Może za głęboko posadzone były. Masz gdzieś to w swoim wątku? Ja też się martwię, bo je lubię i polecam i dobrze się sprawują pod każdym względem

Ja już sama nie wiem... świerki kupowane zeszłej jesieni ze szkółki, kopali przy mnie, ładnie przezimowały, miały piękne przyrosty... myślisz, że za głęboko posadzone mogły być?... chuchałam i dmuchałam na nie, sadzone z instrukcją obsługi niemalże... może to ta paskudna glina w ogrodzie.. chociaż one dostały dobrej ziemi w dołek, a dołki miały spore..a może to przez te upały ostatnie...?. zrobię rano zdjęcia, bo kolejny wygląda nie za specjalnie...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:48, 11 sie 2013
Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogrody zacznę opisywać w mniej pracowitym czasie a mam tego...łojeju mnóstwo, z 25 ogrodów i jeszcze teraz dojdzie 15, więc po prostu masa roboty przede mną A na tym czerwcowym wyjeżdzie to było 13 osób z Ogrodowiska

Ale jakiej przyjemnej roboty,będę czekać z niecierpliwością na relację.Danusiu ale też wypoczywaj sobie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:48, 11 sie 2013

Do góry
A i jeszcze fajna sprawa, będzie Ogrodowiskowe spotkanie na żywo - będę u Joasi w Bristolu, jej mąż nas odbierze w sobotę w hotelu i ... niespodzianka
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:45, 11 sie 2013

Do góry
Ogrody zacznę opisywać w mniej pracowitym czasie a mam tego...łojeju mnóstwo, z 25 ogrodów i jeszcze teraz dojdzie 15, więc po prostu masa roboty przede mną A na tym czerwcowym wyjeżdzie to było 13 osób z Ogrodowiska
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:38, 11 sie 2013

Do góry
Kochani to wspaniałe móc spędzać urlop kilka razy w roku w Anglii. Ogrody angielskie to moja pasja i miłość od lat, więc nie wyobrażam sobie teraz jazdy do Egiptu czy innej Tunezji, bo dzieci mam już odchowane i mogę realizować to co najbardziej mnie interesuje.

Jutro wieczorkiem spotkamy się już w innej całkiem scenerii, a będzie to ogród Gertrudy Jekyll.

Dopiero co piliśmy w nim pyszną kawę w przepysznym miłym towarzystwie , a już mamy okazję zobaczyć inne rośliny

A to właścicielka Rosamund Wallinger, która odbudowała ogród wg planów Gertrudy. Muszę Wam powiedzieć, że właśnie dostałam od niej drugiego maila, że była na Ogrodowisku i piękne są zdjęcia i nigdy nie widziała tylu ogrodów opisanych w jednym miejscu naraz Mam dla niej nagrane zdjęcia z poprzedniej wizyty. Ja napisałąm pierwsza i wysłałam kilka zdjęć oraz link na Ogrodowisko.

Ogród w Tarnowie 22:28, 11 sie 2013

Do góry
Richie napisał(a)

a citronellki zasłoniłem przed słońcem

No i proszę, na wszystko jest sposób. Ja cieniowałam kiedyś coś parasolką
Ogród w Tarnowie 22:26, 11 sie 2013

Do góry
Rysiu, wybieraj, bo jutro podobno Roninek ma głosowanie włączyć, ciekawa jestem jak się zakończy konkurs, tzn, kto wygra Głosowanie jak w parlamencie Proszę podnieść rękę i nacisnąć przycisk
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:23, 11 sie 2013

Do góry
Gosiak? Chciałąm zrobić ptaka? hehehe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:17, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Czyżby ta rabatka troszkę inspirowana moimi nowymi dokonaniami w przypudrowanym różu?
po trosze tak, po troszę Zetkową rabatą z rozplenicami i rozchodnikiem. U mnie doszedł jeszcze kabaret by rozjaśnić matę i żurawka, może dosadze tam jeszcze jeżówki takie same jak mam w donicach jasnoróżowe pełne.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:11, 11 sie 2013

Do góry
Czyżby ta rabatka troszkę inspirowana moimi nowymi dokonaniami w przypudrowanym różu?
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 22:09, 11 sie 2013

Do góry
Tak, potem w razie czego będziesz poszerzać.
Bonsai i niwaki 20:27, 11 sie 2013

Do góry
Ten post przenosimy do wątku o bonsai https://www.ogrodowisko.pl/watek/1222-bonsai
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 15:52, 11 sie 2013

Do góry
Ja też oglądałam, mówiłaś tak spokojnie i rzeczowo. No i jeszcze ta uroda
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:49, 11 sie 2013

Do góry
Tutaj widać że jest dosypany torf, gdzie jest siane

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 15:46, 11 sie 2013

Do góry
Żeby zostawić wolny pas ziemi na tuje potrzeba około 80 cm. Jeśli Smaragdy to mniej, a jeśli inne tuje, szersze top koło metra.

Rozciągasz sznurek, żeby równa linia wyszła, mierzysz od płotu, wbijasz paliki, W miejscach przy sznurku siejesz schylając się i siejąc ostrożnie z ręki. Możesz od razu kancik (rowek) zrobić, albo nie. Skorygujesz jak juz trawka wzejdzie. Na rabacie oczywiście nie siejesz.

Po kilku koszeniach tniesz kanciki.
Starorzecze na górce 13:30, 11 sie 2013

Do góry
kasiula79 napisał(a)
witam Agatko.
Przeleciałam Twój wątek cały i bardzo się z tego cieszę, bo tym samym nieświadomie przestrzegłaś mnie przed "profesjonalnymi firmami". planuję (chyba niestety nie w tym sezonie) założenie instalacji nawadniającej. Projekt już mam ( od Gardenarium) - zostało znalezienie firmy, która go zrealizuje. Ale po tym co przeczytałam u Ciebie zastanawiam się czy nie wykonać go samemu tzn. ja + mąż

Domek masz śliczny,a ogród też się już klaruje. Będzie pięknie!

pozdrawiam i zaznaczam sobie wątek

Kasiulu79, jeśli tylko mąż ma czas i ochotę, to chyba nie jest to bardzo skomplikowana praca, jeśli macie ustawiony system i wszystkie parametry wyliczone (na marginesie dodam, że moja firma specjalizuje się właśnie w zakładaniu nawodnienia, to jej core business, więc jeśli na takich traficie, to... no lepiej nie )

Ja też Ciebie zaznaczyłam
Ogródeczek na skarpie 12:38, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Odnośnie linku w podpisie

Zrób "cytuj" tego posta i zobaczysz napis, skopiuj ten kod co na dole, tylko bez tego quote

Ogródeczek na skarpie

Chyba ogarnelam
Wielkie dzięki Szefowo!!!
Ogródeczek na skarpie 12:31, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Zrób "cytuj" tego posta i zobaczysz napis, skopiuj ten kod co na dole, tylko bez tego quote

Ogródeczek na skarpie
Ogródeczek na skarpie 12:22, 11 sie 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogródeczek na skarpie

skopiowałam i co teraz?, oj ja chyba z ery kamienia łupanego... masakra...
Kłopoty - problemy z trawnikiem 12:19, 11 sie 2013

Do góry
Ja bym skosiła nisko, przegrabiła dobrze, osuszyła ten trawnik, bo może jest tam za mokro. No i Topsinem podlej.

Grzybowe choroby atakują osłabione czy zagłodzone trawniki, może dawno nawozu nie dawałeś, albo przenawoziłeś?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies