Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wilczy ogród 08:00, 01 cze 2023

Do góry
Wilczy ogród 07:59, 01 cze 2023

Do góry
Wilczy ogród 07:58, 01 cze 2023

Do góry
kolejna rabata- przy domku ogrodnika -w różach ,fioletach i bieli

Wilczy ogród 07:55, 01 cze 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Trojeść bulwiasta dla Hani -stan na wczoraj rano

Widoczki wszystkie piekne, nie do wiary jak to wszystko urosło…dopiero byłam…hmm… w 2018 -ym

Psica pilnuje
Trojesc…. Moja nie dała rady… chociaż miała juz kilka lat to trojesc rozesłana wraz z dąbrowką ją załatwiły
Miałam i żółtą i pomarańczową… szkoda
Wilczy ogród 07:53, 01 cze 2023

Do góry
Forum tak przyśpieszyło ,że nie jestem w stanie na bieżąco odzywać się w moich ulubionych wątkach ....przepraszam Was za to bardzo ....
czytam ,oglądam piękne obrazki z myślą ,że napiszę pózniej ....i nie wychodzi mi to ....

mam jeszcze sporo zdjęć ....
niektóre rabaty na żywo mnie zachwycają ,a jakoś nie są fotogeniczne -nie wiem ,jak zrobić im fotki ,żeby oddać ich urok
np -limonkowo-brązowa -na zdjęciach jest wielkim buszem ,a na żywo bardzo ją lubię

Wilczy ogród 07:25, 01 cze 2023

Do góry
Sylwuś to ja Wam dziękuję za odwiedziny , to był niesamowity dzień -szkoda ,że miły czas tak szybko zlatuje ..
..prezent posadzony dziękuję bardzo

Bożena grzebiuszkowa gdzie tam katalogowy fotki robią robotę
wpadnij na żywo zobaczyć

Gosia bylinowa dziękuję bardzo nie wiem co to za roślina -mam ją od Danusi naszej -miał to być bodziszek ,a nie wiem co wyrosło -jakaś trybula, może orlaya ,albo nie wiem co?

postaram się nasiona zebrać ,choć nie obiecuję -ale widziałam siewki obok -zostawię je dla Ciebie

Justyna z wymarzonego dziękuję za pochwały psica wymiąchana

Helen dziękuję bardzo
Ogród prawie wymarzony … 07:12, 01 cze 2023

Do góry
Kasya napisał(a)
Ojej… a co ty masz za płotem aż po horyzont ???

I co to za odmiana krzewuszki ? Piekna jest

To Zalew Wiślany

Krzewuszka niewiadomego pochodzenia - na pewno z biednej półki z jakiegoś marketu. Ma trzy albo i cztery kolory. Piekna jest❤️
Blaski i cienie nowego życia 07:05, 01 cze 2023

Do góry
Magleska napisał(a)
Ula fajnie te oczko wyszło
roślinki rozrosną się i będzie świetna rabata
rybka czeka

Dzięki zaraziłaś mnie oczkami w zeszłym roku a że wystarczy kastra i trochę pracy to się udało. Chyba miałabym ochotę na większe ale też pracy nie chcę sobie dokładać, zostanę przy małym, może drugie zrobię latem na urlopie

Rozwaliła mi się jedna kieszonka w oczku i glinę mam w wodzie

A dziś skończyłam ścieżkę. Co myślisz o pomyślę, ażeby dać plastikowe ograniczniki

Ptasi gaj 02:26, 01 cze 2023

Do góry
Piękny ogród masz i bardzo ciekawe roślinki, a kalina przecudna, gdybyś nie opisała stawiał bym na derenia pagodę Szkoda że na wątek można wstawiać tylko takie małe fotki , tak mało na nich widać. Wpadłem do ciebie gdyż kiedyś pisałaś mi o żółwiach, to ja z sikającym żółwiem. Tyle ich było jak u nas żab, pozdrawiam.

Ogród z zegarem 23:42, 31 maj 2023

Do góry
Agatorek napisał(a)
3 nowe wiśnie Royal burgundy (po przeciwnej stronie domu rosną klony crimson sentry)

Agnieszko piękny ten rojnik. On ma duże te różyczki i pięknie kwitnie. Teraz warto kupować bo kwitną.

Widzę, że na 2 focie masz czerwona gaure ona przezimowała? Coś ja nie mam szczęścia do tych czerwonych marzną u mnie.
Szałwia niska też ładna. Jak patrzę wszystko ładnie u ciebie rośnie dobrze roślinki wyglądają.
Ptasi gaj 23:29, 31 maj 2023

Do góry
CD

Ptasi gaj 23:25, 31 maj 2023

Do góry
Dzisiaj byłam w Łazienkach Królewskich na wycieczce z Maja. Szum nie z tej ziemi, kosiarki chodziły, wycieczek szkolnych od groma. To nie dla mnie taki rajwach.

Pokażę buka którego zawsze podziwiałam z drugiego brzegu stawu przed pałacem na wodzie. Nigdy nie przechodziłam ta alejka gdzie rośnie.
Ma ponad 100 lat
Zobaczcie

Zieleń, drewno i antracyt 23:24, 31 maj 2023

Do góry
antracyt napisał(a)

Moim zdaniem tej róży nie służy wciskanie, ma piękny pokrój który warto wyeksponować, ale Ty masz ogród duży i mogłabyś jej miejsce znaleźć
Irysy od Pszczółki teraz gwiazdorzą

Zuza, strasznie się zafiksowałam na irysy... Głównie po Twoich zdjęciach
Mam posadzone jesienią, ale kwiatów nie będzie teraz to już wiem. Czemu nie będzie - nie wiem

A takie jak te Twoje Pszczółkowe to ma moja sąsiadka - kiedy najlepiej i jak je wysępić? Jesienią? Późnym latem? Różne info w necie jest... To się kopie? Odrywa???
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 23:21, 31 maj 2023

Do góry
kasiek napisał(a)

I ekipie też ten zakątek przypadł do serca, i pomyśleć że to wszystko dzięki Ani Małej MI, bo ten las w 2014 wyglądał tak:

a po jej sugestii pierwsze szkice były takie

A dziś to moja ukochana aleja

Kasiu, to jest niesamowite, metamorfoza wybitna
Zacisze Alicji 23:07, 31 maj 2023

Do góry
Alija napisał(a)

Alicja co ty robisz że rodki tak pieknie gęsto kwitną. Moje takie luźne. Pewnie to też zależy od odmiany.
Jeżeli chodzi o wisteria to trzeba kupować już kwitnąca. Często sprzedawane są z nasion sadzone i trzeba długo czekać na kwitnięcie.

U mnie tulipanowiec nie kwitnie od 10 lat. Podobno mogę czekać nawet od 15-20 lat.
Zacisze Alicji 22:47, 31 maj 2023

Do góry
Alija napisał(a)
Pisałam już kiedyś o mojej wisterii, na którą czekałam ok 15 lat, hi, hi, hi....i według etykietki miała być różowa. W końcu raczyła zakwitnąć, ale na biało.

15 lat czekania opłaciło się, znam te dłużące się lata. Ja czekam ok. 12 na kwitnienie magnolii stellaty, kupiłam siewkę Masz wspaniały, bujny ogród. Żałujesz, że wisteria zakwitła na biało?

Działka prawie w Borach Tucholskich 22:38, 31 maj 2023

Do góry
To taki rytuał powitalny gdy wracam do domu, pomiziana za uszkiem i pod pyszczkiem idzie na swoje ścieżki oczywiście mając na mnie oko
Ostatnio jako kot obrończy zajęła pozycje bojową pomiędzy mną a ujadającym pindolkiem sąsiada

sosna Goldfinger
Do raju daleko - u Ewy 22:10, 31 maj 2023

Do góry
Ewa777 napisał(a)

Przepiękne czosnki i powojniki. Zachwyty zostawiam.
Wymarzyłam sobie wrzosowisko 21:53, 31 maj 2023

Do góry
Kalina japońska Pink Beauty - kwitnie, ale nie wygląda jeszcze zachwycająco.

Zastanawiam się, czy nie kupić jeszcze kaliny Kilimanjaro, ale musiałabym pomyśleć, gdzie ją wcisnąć
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 21:52, 31 maj 2023

Do góry
Agnieszko,
Zakochałam się w tej kalinie u Schmita, ale dwie wcześniej kupione okazały się być inna odmianą.
Pierwsza piwonia zakwitła dziś jednym kwiatkiem.
Cudna jest

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies