Dopiero co wróciłam do domu, oczywiście pierwsze kroki do ogródka, najwięcej szkód robią koty bo młode pędy hortensji są bardzo kruche ( jeden mój i z 5 sąsiedzkich, dobrze, że nie mam rybek )Korzystając z okazji, że trwa mecz i na ulicy pusto pstryknęłam przedpłocie po remoncie, na razie wszystko rośnie
Coś rzucę na ząb i chociaż godzinkę pogrzebię w ogródku .Na siatce na razie zielony ale już pokryty pąkami powojnik Summer Snow i zrobi się weselej
Na odcinku, który pokazałam jest też mix hortensjowy, dokładnie 30 sztuk, wszystkie będą kwitnąć
Chciałbym założyć nowy trawnik na obecnym czymś co jest trawniko-podobne. Moim problemem jest to, że
trawa została posadzona praktycznie na piasku co niestety jej nie sprzyja. Podlewania, nawożenia niestety nie dają zbyt wiele, a trawa wygląda dobrze tylko w miejscu gdzie był dowieziony kawałek dobrej ziemi. Mój plan na teraz to dowiezienie warstwy 10 cm ale wcześniej przekopanie glebogryzarką i posianie trawy barenburg watersaver. Czy tak można ? Czy lepiej rozsypać ziemię na starym i w ten sposób posadzić nową ?
Wiem, że temat był wałkowany ale myślę, że każdy przypadek może być inny Dziękuję za porady.
Ilość złączek, kształtek, dysz, kolanek i innych dziwnych plastików przerażająca, do tego kilometry rur ;(
W firmie dali nam skrzynkę na zawory - 8 sekcji, jest wielka, ale jak to razem połączyć? Rury sekcyjne powinny wchodzić do niej z 2 stron - inaczej się nie zmieszczą (po 4 z każdej strony)
Ciekawa jestem jak to zrobić, bo wszystkie sekcje zbiegają się z jednej strony tej skrzynki - "wyginać rury trzeba ? czy co ?
Dzięki laseczki :*
Muszę pokazać pomidorlandię bo wysprzątałam
Po lewej Green Tiger a po prawej był kwiatek i nie ma owocu... czy dlatego że jest w szklarni i nic go nie zapyliło? Musi byc w gruncie? Czy tak sie robi?
Halinko, ja poznaję. Ale nie wiem, gdzie on zaginął na mojej rabacie ? sadzony latem ub. roku; czy masz foto, jak wyglądał np. miesiąc temu..czy liście ma podobne do jeżówkowych...szukam go
Rowów Ci u nas powstało duuużo, gł. 30 cm, równiutko kancik zrobiony - nie wiem po co, bo przeciez zasypane będą
Ilość zaprojektowanych zraszaczy - 17 i kilka linii kroplujących.
Główna magistrala wodna - brak jeszcze 3 rowków na boki