Satomi ładnie ci się wybarwił, muszę swojego oblukać
Tarcia ma rację, masz za gęsto i rośliny rywalizują. Łatwiej też się przez to rozprzestrzeniają choroby i szkodniki.
Chyba musisz przystopować z tym buszem
Ula bez ma już z siedem lat, dostałam mały patyczek od koleżanki mamy na początku ogrodowania.
Piwonie lubią moją glinę, nawet bez drenażu, dosypałam im w tym roku troszkę kurzych kupokulek.
Z tamtych bzów dwa padły, a do reszty dobrały się sarny. Muszę je chyba siatką owinąć, albo jakieś paliki powbijać, tylko czasu na wszystko brak.
Monia jak wpadam tylko na sobotę, to nie mam kiedy zdjęć robić, bo do tego co zaplanowane to jeszcze zawsze kilka innych rzeczy do zrobienia się przyplącze.
Ewo ja jakoś nie potrafię tego oddać, talentu w tym kierunku brak. Aż sprawdziłam na geoportalu jakie są spadki. Wyniki wklejam poniżej.
Ula właśnie tą. Na pełnym słońcu listki mu przypalało. U mnie rośnie od wschodu teraz.
Sylwia dzięki. Dzkoda, że teraz nie możesz mnie odwiedzić jeszcze raz. Zobaczyłabyś jak dolną łąkę zagospodarowuję. Ale zaproszenie masz cały czas - nie muszę przypominać.
Zawsze mnie ciekawi jak widzi ktoś inny te same elementy krajobrazu, na czym innym skupia uwagę. Kompozycja to za duże słowo. Ja sadzę tam gdzie jest kawałek wolnego miejsca, to co akurat mam do posadzenia, przesadzenia. Ale robi się coraz lepiej, bo roślinki urosły i już nawet pojawiły się pierwsze powtórzenia.
Zdjęcia jeszcze mam w aparacie, może dziś uda się zgrać. Wracam do pracy, bo i tak za długo zeszło.
Piękny Ci on. Od grudnia mam go na swojej liście zakupowej. Na razie nie spotkałam go w 5-ciu szkółkach, a przez neta nie chce zamawiać. Jako alternatywę mam też wpisanego derenia skrętolistnego Argentea.
Dzięki
Fronty wykończone deską, cofniętą ok 2cm. Miało być oświetlenie led tam wklejone ale jakoś sprawa zawisła w niebycie
Poszukam fotek ale raczej nie mam. Zrobię dziś jak zdążę lub jutro. Jutro pracuję zdalnie to czas się znajdzie
Tutaj fota drugiego tarasu. Ale wykończenie podobne. Może widać pod spodem deskę ciut cofniętą. Tutaj jeszcze dochodzi donica murowana bo jest niżej. Po drugiej stronie domu jest wyżej i jest jedna deska lub dwie zależnie od potrzeby.
Przecudo Dobrze, że zakwitł, zadomawia się
Daphne o wiele ładniejsza od Elizabeth, jak duża docelowo urośnie? Też chętnie poczytam o cięciu ostrokrzewu. Napracowaliście się tej wiosny, nowy warzywnik, ziemianka, całość bardzo efektowna