Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek z futrzakami i kamieniami 16:50, 28 maj 2016

Do góry

Piekne masz róże ale ten widoczek naprawde powala.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:49, 28 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Ślicznie jest u Ciebie Fajnie, ze dajesz dużo zdjeć, bardzo lubię je oglądać. Dużo masz krzewuszek W szerszych kadrach widać ścieżki trawnikowe, które po prostu uwielbiam. Zapachu rugosy to nawet Ci trochę zazdroszczę

Ewo
Krzewuszki mam w czterech grupach
Są tanim sposobem uzupełnienia nasadzeń naturalistycznych w ich środkowej warstwie.
O trawniku już pisałam- nie mam małych dzieci - plac zabaw jest u mnie zbędny. Ładny trawnik wymaga mnóstwa czasu, pieniędzy i troski. W dowolnej kolejności A ścieżki pozwalają na wyodrębnienie ogrodowych zakątków- to w ogrodach lubię najbardziej.
Rosy rugosy zawitały w moim ogrodzie pod wpływem Gabrysi z ogrodu w budowie nieustającej. Tak pięknie o nich pisała, że nie mogłam się powstrzymać. Mam je dwie.
Oprócz nich (też pod wpływem Gabrysi) nabyłam na wiosnę róże portlandzkie. Też mają intensywnie pachnieć.

Dla Ciebie rugosy w duecie

Życie w wiejskim ogrodzie 16:47, 28 maj 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Poranny spacer po ogrodzie ...

Wszystkie przedstawione foty wyglądają fantastycznie. Wybrałam te dwie, ponieważ uwielbiam ławki a dopełnieniem są piękne kompozycje w donicach.
W Dolinie Muminków 16:39, 28 maj 2016

Do góry
Kochani pokazuję Wam Nasz nowy nabytek Magnolia Stellata "Kikuzaki"

Choroby i szkodniki żywotników - tuja - Thuja 16:36, 28 maj 2016

Do góry
Na jednym ze szmaragdów znalazłam coś takiego. Co to jest i czy należy się tego jakoś pozbyć?
Wizualnie nic im nie dolega, są ładne i zielone.

Gunnera - parzeplin 16:34, 28 maj 2016

Do góry
wreszcie pojawił się długo wyczekiwany deszcz a wraz z nim burza i grad, dobrze że zdążyłam nakryć gunnerę i nic nie ucierpiała

Rododendronowy ogród II. 16:31, 28 maj 2016

Do góry
Z bajkowego ogrodu....
Działka prawie w Borach Tucholskich 16:28, 28 maj 2016

Do góry
niby to samo ale wyraźna różnica szerokości listków i pora kwitnienia, ta po lewej (delikatna- koperkowa) już dawno przekwitła
(bez Peoni ani rusz )
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:27, 28 maj 2016

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Witaj Haniu! Zajrzałam, zaczytałam się i dzięki Tobie i Twojemu podejściu do ogrodu podjęłam z mężem ostateczną decyzję o formie naszego żywopłotu, a co za tym idzie formie ogrodu. Już był moment, gdy chciałam zrezygnować ze swoich pierwotnych marzeń- planów, a Twój przykład sprawił, że postanowiłam do nich wrócić. Wracam do lektury i serdecznie pozdrawiam

Agnieszko, śmiejemy się czasem z EMem na wspomnienie naszych pierwszych wyobrażeń ogrodowych (trawnik +tujki). Wydawało nam się to szalenie eleganckie
Bogatsza o doświadczenia wiem już jak przygnębiająco działa ciągle ten sam widok z okna. Warto marzyć, warto czekać na spełnienie marzeń. Staropolskie powiedzenie "Co nagle, to po diable" o czymś świadczy Po budowie kasa świeci pustkami- cieszę się, że nie planowałam egzotycznych rarytasów. Długo byłoby pusto. Pewnie byłoby dużo porażek ogrodowych, co by mi podcinało skrzydła. Pospolitymi roślinami też da się zbudować ogród, a rarytasy mogą pojawić się później- jako przysłowiowa kropka nad i.
Dla Ciebie żywopłocik po strzyżeniu

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:14, 28 maj 2016

Do góry
Marto, Ewo, Zawitko i Agnieszkobardzo się cieszę, że podoba wam się to, co jest spełnieniem moich marzeń. To miłe, jeśli efekt naszej pracy podoba się także innym. Robię dużo zdjęć, bo to pierwszy rok ogrodu jako całości. Chcę mieć materiał porównawczy
Dla Was )

Pozdrawiam )
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 15:44, 28 maj 2016

Do góry
Wyglądam przez okno, i co? Chmurka ciemna wisi nad domem!Q Szybko dotarła! Dzięki!
Ciekawe czy z niej trochę skapnie?

W Dolinie Muminków 15:36, 28 maj 2016

Do góry
Agania napisał(a)

Kloniki rozpoznaję, berberyska, ale nie wiem co na czwartym zdjątku pokazujesz?

Aganiu na 4 zdjęciu jest złotokap - pięknie teraz pokazuje swój żółty kolorek

To tu... 15:32, 28 maj 2016

Do góry
Dojechalimy.
Morze woni i kolorów... 15:08, 28 maj 2016

Do góry

Morze woni i kolorów... 15:07, 28 maj 2016

Do góry

To tu... 15:03, 28 maj 2016

Do góry
Z ostatniej chwili. Wiozę Rohana do domu.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:55, 28 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Mirelko Globmaster a moim zdaniem lepsze.
Globmaster Maja prawie 20 cm srednicy i ok 80 cm wysokosci. Maja ladne liscie, ktore do dzis sa ozdoba rabatki, i stabilna lodyge, kwitna jeszcze

Gladiator ma 12 cm srednicy, 120 cm wysokosci, wlasnie przekwita (oba zaczey kwitnac w tym samym dniu) ma brzydkie liscie, z ktorych zrobila sie sloma, wyrwalam je juz. Poniewaz sa wysokie troche daje im w skore wiatr i deszcz, zaczely sie pokladac i musialam je na dole kamieniami oblozyc, bo by sie polamaly.

Globmasterow bylo 2 cebule a Gladiatorow 5 za ta sama cene. Oba kupione w Lidlu

Dziękuję za informację - dużo się dowiedziałam
Muszę w tym roku w Lidlu upolować
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 14:50, 28 maj 2016

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Moja królowa

Piękna, piękna, piękna - skradła moje serce. Wybitnie mi się podoba Takiej niestety nie mam.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:42, 28 maj 2016

Do góry
Basilikum napisał(a)
Mirelko Globmaster a moim zdaniem lepsze.
Globmaster Maja prawie 20 cm srednicy i ok 80 cm wysokosci. Maja ladne liscie, ktore do dzis sa ozdoba rabatki, i stabilna lodyge, kwitna jeszcze

Gladiator ma 12 cm srednicy, 120 cm wysokosci, wlasnie przekwita (oba zaczey kwitnac w tym samym dniu) ma brzydkie liscie, z ktorych zrobila sie sloma, wyrwalam je juz. Poniewaz sa wysokie troche daje im w skore wiatr i deszcz, zaczely sie pokladac i musialam je na dole kamieniami oblozyc, bo by sie polamaly.

Globmasterow bylo 2 cebule a Gladiatorow 5 za ta sama cene. Oba kupione w Lidlu

coś pięknego ten globemasterow ile płaciłaś za te dwie cebulki, nawet nie wiedziałam że w lidlu też mają czosnki na jesieni, żeby tylko w tym roku udało mi się kupić te globemastery w lidlu
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:42, 28 maj 2016

Do góry
] Obiecane zdjęcia z ciecia Kostrzewy na przedplociu
Chwytamy za włosy najniżej jak sie da

Ciachamy

I ready

Kostrzewy nie dostały ani grama wody a od ponad 3 tygodni mamy susze. Musze je teraz po cieciu chociaz raz podlać. Za to dla lawendy warunki panuja tam idelane....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies