Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Gardenarium"

Zimozielony ogród przy białym domu 13:25, 12 lip 2013

Do góry
Już po nagraniu, było bardzo sympatycznie, bo nawet pani Ania upiekła napoleonkę na słonych krakersach i kawa pyszna i machanie Zdzisława i w ogóle fajnie

Aaaa. jeszcze były własne czereśnie z sadu rodziców Takich jeszcze nie jadłam

A jutro, jak się uda coś kupić, będzie dosadzanie kolorów, m.in. biskupiego albo bordowego jak kto woli.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:22, 12 lip 2013
Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie to pomyłka - Picea omorika. To na pewno błąd w pisaniu, nie ma takiej roslinki, a gdzie to znalazłaś, może jest niewyraźnie

Już wiem Danusiu, właśnie było niewyraźnie. Dawałaś mi taki projekt u mnie i tak mi się spodobał że postanowiłam się dowiedzieć do oznaczają poszczególne roślinki.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:20, 12 lip 2013

Do góry
Zaneta napisał(a)
Danusiu jaki środek najlepiej zastosować na pięciornik rozłogowy i bluszczyk kurdybanek w trawniku, ponieważ np. sterane nie pomogło

Bofix
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:20, 12 lip 2013

Do góry
Kalamandyna napisał(a)
Danusi na jednym z Twoich projektów jest nazwa Pierre Omorika. Co to za roślina jest???

Nie to pomyłka Picea omorika. To na pewno bład w pisaniu, nie ma takiej roslinki, a gdzie to znalazłaś, może jest niewyraźnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:02, 12 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Mój grujecznik rośnie od Święta Róż, kupiłam dużego, ładnie wyprowadzonego na wysokim pniu. Korona jest wąska, bardzo regularna. W przyszłym roku nie będę ciąć. Kiedyś skoruguję tylko pojedyncze gałązki gdyby mi wchodziły w samochód, dach albo świerki. Niech sobie rośnie.

A mój wiąz usycha... nie sadźcie wiązów, szkoda nerwów. Myślałam że mojego ta choroba nie dotknie... a jednak Teraz myślę już co w jego miejsce posadzić?

posłucham twojej rady, ale i tak szkoda. Za to róża nadrabia i pięknie się prezentuje
Ciekawa jestem, co też nowego posadzisz, oj bardzo ciekawa
Wiśnia osobliwa odm. kulista - Prunus cerasus "Umbraculifera" 21:35, 11 lip 2013

Do góry
Pod wiśnie kopaliśmy doły, a na rabacie wymieniłąm jakieś 20 cm wgłąb i dałam próchnicę i inne ziemie ogrodnicze, ale jak masz kompost to daj go, będzie za darmo.
Co zamiast trawnika?:) 21:27, 11 lip 2013

Do góry
Cotoneaster "Major", karmnika na dużej powierzchni nie sadź, bo majątek stracisz na dosadzanie a wiosną kiepsko wygląda.
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 21:25, 11 lip 2013

Do góry
Za wysokie pH jest - dodanie torfów zmieni pH, ale nawóz moim zdaniem nie.

Ja nie dowierzam elektronicznym kwasomierzom, mnie tam zawsze wychodzi to samo

Możesz sam pobrac próbkę i zmierzyć zwykłym kwasomierzem, zobaczysz co wyjdzie.

Domki dla pożytecznych owadów 20:26, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Bożenko, Debro, jakże mnie cieszą te widoki, znaczy nasza zimowa praca nie poszła na marne. Owadzie hoteliki działają A pomyśleć że w 2004 zstanawiałam się co też Ci Anglicy i po wieszają takie coś hehe

To prawda że te domki nie były u nas znane. Czasem warto się uczyc od innych , w tym wypadku od Anglików którzy sporo wiedza na tematy ogrodowe i oprócz domków dla owadów mają też specjalne targi poświęcone ptakom , takie ,,wszystko dla ptaków"- bardzo ciekawe. A owady ciagle są mało poznane przez ogrodników wiec jest dobra okazja do obserwacji ich zachowań a te domki są również ozdobą i urozmaiceniem w ogrodzie.
Mój kawałek raju II 18:48, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ten jest niezły, jak poświata księżyca

Danuś to półpająk liliowiec String Bikini
Mój kawałek raju II 18:41, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Krwawnik kichawiec

dzięki Danusiu, miałam zawsze o pełnych kwiatach białych, a te kupiłam i zapomniałam, a znacznik przepadł
Zimozielony ogród przy białym domu 15:55, 11 lip 2013

Do góry
Będą, zrobimy, ślicznie jest bo właściciele dbają jak nie wiem co
Zimozielony ogród przy białym domu 15:45, 11 lip 2013

Do góry
Jutro akcja cięcia w ogrodzie I dogrywanie do Mai w ogrodzie
Zimozielony ogród przy białym domu 15:45, 11 lip 2013

Do góry
Hogata napisał(a)

Co to za trawka, ta zielona na pierwszym planie??

Miskant Morning Light
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:59, 11 lip 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Jak wy sobie radzicie z perzem jak zakładacie ogrody?

Opryskujemy herbicydem gołą ziemie jak są chwasty wieloletnie, a jak krzaczory i inne chwasty to wyrywamy, potem brona rotacyjna, glebogryuzarka kilka razy i po sprawie. Goła, czysta ziemia.

A jak coś wychodzi potem jeszcze to pielenie i koniec

Zobacz co tu było,a teraz tylko pojedyncze chwaściki wyrastają.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/2252-zimozielony-ogrod-przy-bialym-domu
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:56, 11 lip 2013

Do góry
One (cyklameny) co jakiś czas są wymieniane, były trawki, zurawki, cyklameny co innego, potem znowu cyklameny i tak w kółko
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 13:45, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Te cyklameny mnie nurtują już dłuższy czas. Czy one tam siedzą całe wiosna - lato?
Ogród Tosi 13:17, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ty nie masz traw rozłażących się , a fontannowe, jedynie kępa powiększa swój obwód ale nie lezie gdzie popadnie, nie boj się.

I wszystko jasne Dziękuję
Ale ja się mam dobrze, sama sobie zazdroszczę

PS. Nożyce owcze ze sklepu Ogrodowiskowego"przyszły".
Będą próby Strzeżcie się "bukszmeny"
Kondziowy Ogród :) 11:57, 11 lip 2013

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Na razie zostawić, zobaczyć jak to będzie wyglądało. Chociaż ja bym tak nie posadziłą, Jak zobaczyłam zdjęcie pustej, to mi się tak wydawało że klona posadzić ze zwiewnym towarzystwem, ale potem zobaczyłam, że róże są. Szkoda ich teraz ruszać, poczekaj najwyżej.

Nad wodą pasuje klon pochylony i wilgotność powietrza mu odpowiada. A róże - nie lubią wysokiej wilgotności powietrza, bo paruje ze stawu, one mogą bardziej chorować na choroby grzybowe

A masz zdjęcie tak z daleka jak to widać?
Tak mam już wstawiam tylko ciemne wyszło to zdjęcie
Kondziowy Ogród :) 11:41, 11 lip 2013

Do góry
Na razie zostawić, zobaczyć jak to będzie wyglądało. Chociaż ja bym tak nie posadziłą, Jak zobaczyłam zdjęcie pustej, to mi się tak wydawało że klona posadzić ze zwiewnym towarzystwem, ale potem zobaczyłam, że róże są. Szkoda ich teraz ruszać, poczekaj najwyżej.

Nad wodą pasuje klon pochylony i wilgotność powietrza mu odpowiada. A róże - nie lubią wysokiej wilgotności powietrza, bo paruje ze stawu, one mogą bardziej chorować na choroby grzybowe

A masz zdjęcie tak z daleka jak to widać?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies