Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:49, 27 maj 2016

Do góry
I kolejna niespodzianka,trzecia kolezanka pierwszy raz po pieciu latach wypuszcza dwa kwiatostany
Moja działka na Dębowym Lesie 16:45, 27 maj 2016

Do góry
BasiaLT napisał(a)
Bukiecik cudowności a choroby współczuję. Z tego co piszesz to naprawde bardzo poważnie cie rozebrano. Kuruj sie bo z chorobą nie ma żartów. pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówka

gobasia napisał(a)
O masz ci los ! choróbsko wstrętne Cię dopadło.Zdrówka życzę

AnnaCh napisał(a)
Aniu zdrówka życzę
Uwielbiam Twoje hosty

katel napisał(a)
Kuruj się i zdjęcia wstawiaj .

coś kiepsko idzie z tym kurowaniem.Dalej ledwo żyje .Zastrzyki, leki biorę.ale kaszel malo co nie udusi, i płuc nie wyrwie.I ta durna gorączka.Ot, nie miało sie kiedy to przyplatać.
I zdjątek kilka zrobiłam dla was
azalia azalia Feuerwerk

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:45, 27 maj 2016

Do góry
Witam na tej rabacie chcę posadzic dwa rózaneczniki różowe bo trzeci już rosnie w rogu rabaty. Problem w tym że od rana do godziny 15 świeci słonce .Jak wkomponowc tu jakies drzewa ktore dadza cień?
Moja działka na Dębowym Lesie 16:41, 27 maj 2016

Do góry
Nikita napisał(a)
Przydrepciłam zobaczyć co u ciebie i jak tam twoje hosty.
Ja też nie lubię jak mi po zimie jakieś hosty się nie odliczą. Zaraz siadam do komputera i szukam po szkółkach, żeby od kupić. W tym roku jakaś przebrzydła nornica urządziła sobie w moim "szmaragdowym" szwedzki stół i zeżarła mi 11 funki. MASAKRA !!! Ale już pracuję nad odbudowaniem kolekcji i jak znam życie...i siebie... to przy okazji co nieco dokupię.

Ps. Super ta GHOST SPIRIT...bardzo ładna.

Chyba Hosta Regal Splendor wystraszyła się ,że pójdzie pod szpadel i inna zajmie jej miejsce i wyszła.
Ja tez szukałam już i tej i innych.Nawet zapytanie już napisałam.
Oj szokoda,że tyle straciłaś funki.Wstrętne nornice!!!

Pokażę nasz ogród 16:34, 27 maj 2016

Do góry
Ogródek Hanusi - jeszcze jeden sezon 2016 16:30, 27 maj 2016

Do góry
Haniu,viola orlika przygarnela,a tak twoja cliwia sie rozwija
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:08, 27 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)
Maigold prześliczna. Już nie mogę sie doczekać kwitnienia róż

Maigold się rozłożyła szeroko, dzisiaj ona króluje

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 16:06, 27 maj 2016

Do góry
Kindzia napisał(a)
Przyleciałam zobaczyć w jakim stadium są róże u Ciebie...już zaczęły??? Piękna ta żółciutka, ma równiutko podoczepiane kwiaty i to tak, że każdy widać
U mnie jeszcze czekają, ciekawe która pierwsza zacznie. Na razie wygląda na to, że William Morris, widać mu kolorek już.
Macham

Gdybym nie podnosiła Aichy w górę,wyglądałaby zjawiskowo,z tymi kaskadowymi kwiatuszkami, niestety nie mam miejsca.
Pokazuję stan kwitnienia na dzisiaj
COMTE de CHAMBORD

MUNSTEAD WOOD

Sympathie

Coral Dawn

Jeden pączuś Alchymista

I Tradescant

Do końca tygodnia otworzą się pięknie
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 15:58, 27 maj 2016

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)

Cudna ta fotka!
Mój cały w pąkach i sporo samosiewek, pewnie trzeba będzie co poniektóre usuwać.
Basiu nie usuwaj siewek, im większa kępa tym piękniej

Rzucona na głęboką wodę... zakładam swoją zieloną odskocznię 15:57, 27 maj 2016

Do góry

Byłam na rynku
Ogród z łezką II 15:49, 27 maj 2016

Do góry

Te zdjęcia na wariata Kasia ZG zrobiła rewelacyjne. Cudny Twój ogród i ten zakątek wodny ślicznie się prezentuje nie dziwne że ptaszki szaleją.
Działka prawie w Borach Tucholskich 15:48, 27 maj 2016

Do góry
Iza taka mała wycieczka prawie w tropiki

Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:41, 27 maj 2016

Do góry
Donia72 napisał(a)
Agcia, u mnie po prostu na potęgę się wysiewały i opanowały całą rabatę. Byłaś może w Kraśnicy? co mają ciekawego?

Fajnie masz, u mnie też się nasiało wszystkiego, nie tylko orliki
Tak, byłam. Przywiozłam sobie knautię, bo moje po zimie takie słabe. Mieli ładne róże-jak co roku. Z bylin było trochę nowości ale nie pamiętam co dokładnie. Ja mam wszystko już zapełnione więc nie zwracałam tak uwagi.

Za to na łąki oczy mi skręcają

Ukojenie 15:38, 27 maj 2016

Do góry
Dzieki Mirella

-------
U mnie pochmurno i teraz pada. Przerwa na posilek.
Posadzilam powojniki przy kratce. Pomiedzy sa malwy a na krancach dalam jednoroczny chmiel japonski. Licze na busz.
Widok od strony sasiadki:

...i jeszcze dzisiejsze zdjecie tego samego kwiatka co wczoraj. Wybarwil sie i juz widac ze faktycznie jest czerwony

Jak dla mnie zaskakujaca metamorfoza.
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 15:34, 27 maj 2016

Do góry
Pola napisał(a)
Z porannego obchodu mojego ogrodu....

Uwielbiam to miejsce, nie wiem czemu, ale czuję sie z nim jakoś związana
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:33, 27 maj 2016

Do góry
mira napisał(a)
Uwielbiam bukiety tez obdarowywuje. Orliki puste w bukietach cudne takie nasialam.
Pozdrawiam

Eh ten maj.. orliki na północnej jakoś wyglądają ale te na słońcu już nie.. u mnie tak gorąco.. trzeba pomyśleć o wyższym piętrze bo rabaty będą popalone.

u Ciebie tak soczyście.. brakuje mi tego na bylinowej.

Dzisiaj przyjedzie kliniec na ścieżki. I przydałoby się coś na ściółkowanie rabat.
Kupiłam też ostatnio bez 'Black Lace', dwie brzozy pożyteczne z tych co padły i troszkę jednorocznych na rabaty.

Robiłam już dwa razy eko oprysk na mszyce. Ciągle wracają ale są też biedronki i złotooki więc nie jestem w tej walce sama.
Pierwsza beczka i wiadro gnojówki już rozlane. Od noszenia konewki nie mogłam ruszyć barkiem na drugi dzień. Byłam też z mamą na łąkach i zaroślach i zbierałyśmy w worki zielsko. Tym sposobem mam nastawioną gnojówkę z wrotycza, glistnika, mixa mleczu-skrzypu-pokrzywy. Jeszcze trochę i będą gotowe.

Doświadczalnia bylinowo-różana 15:31, 27 maj 2016

Do góry
Anda napisał(a)

Wszystkie Twoje zdjęcia są urocze ale właśnie to mnie zachwyciło jeszcze krople deszczu na płatkach a pączek się pnie do słońca; bardzo klimatycznie
Ogród Małej Mi - sezon 2016 15:29, 27 maj 2016

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Po wizycie u Bogdzi nie pokażę żadnego RH i azalii.. dlatego dziś jeszcze mogę..

Aż jedno zdjęcie wrzuciła,a ma takie wspaniałości

To ja wam pokażę Ani cudeńka,nie wiem dlaczego tak skąpi tych zdjęć energetycznych Zdjęcia telefonem,więc wybaczcie jakość.

Miłkowo - sezon 2016-2022 15:21, 27 maj 2016

Do góry
Milka napisał(a)

no i kupiłam nową trawę [b]Samba

To ta jasno zielona piękność?? Cudo zimuje u nas? Gdzie ją kupiłaś?
Ogród naturalny, pachnący lasem .. 15:19, 27 maj 2016

Do góry
Sylwia u Ciebie to dopiero kwiecia.. podglądam na bieżąco.

Donia u Ciebie świeże zdjęcia orlików też widziałam.. i apropo mody ogrodowej to też kiedyś wywalałam to co dziś kupuję. Jednak trzeba określić swój styl a nie iść za tłumem. To taniej wychodzi i jest się zadowolonym

Justyna ten fenkuł właśnie kupiłam w Poznaniu-był taaki czerwony.. a te purpurowe u mnie w ogrodzie są zielono-brązowe. Ciekawa jestem czy to ta sama odmiana. Aminki mi chyba padły.. eh.. może uda Ci się zebrać nasionka swoich. U Ciebie takie duże już te sadzonki. Czekam już na ich kwitnienie i u siebie i u Ciebie.

Ewa teraz to trzeba na łąki wyleź i podziwiać u Ciebie też wylew kwiecia widziałam

Pozdrawiam dziewczyny

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies