Polecam! Trzeba się pilnować żeby odkładać rzeczy na miejsce ale jest cudnie - wreszcie wiem gdzie co mam
Nie mam obsadzonych a właściwie to mam - wszystkie donice, pojemniki i 5l butelki po wodzie wykorzystałam do "chwilowego" posadzenia róż z gołym korzeniem które mi przyszły - jakoś tak się nie wyrabiam z sadzeniem i zostałam bez donic ale wstawiam z zeszłego roku.
Dzięki . Zaraz biegnę Twojego clematisa obejrzeć. Berberys Bagatell - jest kulisty ale w zeszłym roku eMuś trochę go najechał kosiarką i tnę go żeby wyrównać.
No właśnie czytam i wielu osobom krzewuszki pomarzły w tym roku .
Orliki u mnie pełne i bardzo mi się podobają - muszę więcej ich sobie sprawić.
Mam kilka - ‘Nana Variegata’, ‘Red prince’, ‘Styriaca’, Krzewuszka cudowna (ta ze zdjęcia), Minor Black - Variegata straciła 2 gałęzie reszta bez najmniejszego uszczerbku - oczywiście bez okrywania ale ja ściółkuje grubo korą, czy to miało znaczenie?
W zeszłym roku
W tym
Tam za nią jest jeszcze sosenka maleńka którą całkiem zakryła ale może faktycznie się wstrzymam sosenka urośnie i może będzie jak trzeba .
No właśnie nie tylko u Ciebie a u mnie prawie bez strat aż się dziwię.
Dzięki, orliki pełne a clematiska kup koniecznie .
Jolanka no Ty kolejna jesteś co z krzewuszkami miała w tym roku problem .
U mnie Nana Variegata straciła 2 pędy najstarsze w środku krzewu a poza tym nic.
Tnę je po kwitnieniu ale do tej pory to jeszcze nie były za duże dopiero w tym roku tak wyskoczyły. Może moje przetrwały bo są starsze - mam je od 2012.
Dobrze słyszeć, że i u Ciebie krzewuszki dobrze się trzymają
Tu wylądowało 20 jeżówek purpurowych. Mam nadzieję że zakwitną w tym roku.
Werbena wysiała się tam gdzie powinna. Wykruszyłem nasionka wczesną wiosną.
Vanilki wypuściły tylko grube, sztywne pędy. Może obejdzie się bez podwiązywania.
Kasiu bo to właśnie nam nie po drodze. Jak się Malbork zobaczy to już wszystko nie to. Sam zamek ciekawy ale nic tam się nie zachowało - albo niewiele - trochę jakoś mnie zadziwił. Jest hotel i jest komnata ktora można za 1.000 zł wynająć .